Guten morgen!

And a gute morgen it is! Solen skiner och kl.01.19 inatt fick jag mail från Ramsten om mitt resultat på hemtentan. Jag läste det inte förens en stund sedan, på balkongen, i solen (vill ju ha så bra förutsättningar som möjligt); och jag blev godkänd! Det var ett otroligt långt mail, som jag knappt vågade läsa. Som vanligt tog han upp något negativt, som han sedan räddade med något positivt. Fram och tillbaka. Blir inte riktigt klok om jag ska vara ärlig, känns plus minus noll här.

Låt mig citera (mailet är som vanligt laddat med humor):

* I den första deluppgiften blir jag först rädd att du håller på att fri-filosofera dig bort från fokus, men mot slutet av första sidan kan jag börja andas ut. (Filosof Jeanette hehe)

* Svaret på nästa delfråga är närmast briljant, men jag är inte helt säker på VAD det är ett svar på. Ramsten gråter dock icke över detta, utan går vidare till nästa delsvar, där analysen blir mer empiriskt förankrad.

* Som helhet en väl genomförd hemtenta, där jag pendlar mellan att tänka "G+" och "VG".

* Jag tror jag förstår varför du är nöjd med texten - den upplevelsen handlar helt enkelt om att du nu vet VARIFRÅN du skriver "fritt". När du väl fixerat vad som är premisserna för analysen - och vad du vill ha med i den - så kan du ägna dig åt att FORMULERA analysen (och DET är ju en rätt rolig syssla).

Det var några utdrag från mailet jag fick, och på det hela taget så känns det bra :) Nu väntar kaffe och "tidning" på balkongen. Vi höres senare vänner!



Gör så gott jag kan

Nu när jag väl kan laga precis vad som helst utan att behöva ta hänsyn till någon annan så blev det ju bra tokigt. Fiskgratäng, köpt. En av Tims "nöd-matlåådor" egentligen. Vad hände? Jag har ju hela kylen full med huuur god mat som helst? Usch så tokigt. Men det blev bättre sen, tack och lov. Lite tv, lite saft och (lite) choklad. En dusch följt av varmt härligt te på balkongen. Det kallar jag vardagslyx! Om vi nu helt och hållet glömmer den där satans fiskgratängen och bara fokuserar på det lull lulliga, så har/är min kväll perfekt! :)


Varmt te och tända ljus. Lägg märke till min tekanna i porslin, DET är vuxenpoäng ;)


En helt underbar kväll..


Mat mat mat maaaaat


Läget är under kontroll

Jaaa, då var man ensam hemma dårå..Såatteee.. Tim spenderar sin valborg i Uppsala och lämnar alltså mig och hamstern hemma. Vet ni vad det betyder kompisar? Somliga säger saknad, ensamhet, plågsam tystnad och läskiga monster under sängen (alt. uteliggare i källarn). Jag säger bara: total kontroll över fjärrisen, ensamrätt på godisskålen, 180 fantastiska sovcentimeter och vara uppe efter läggdags och titta på Disney Channel (alt. animerad film) heeela natten! WOHO!


Nyspacklade naglar, tofflor, tv, och mjukisar på. Vinet ligger på kylning (tills imorn) och middagen står i ugnen. Läget är under kontroll.




Poooolarn. Jag tänker somna med tv:n på. Försök bara stoppa mig! Moahahahaha!


Titta så fint!





Det känns underbart att ha fått ut bord och stolar nu på balkongen! Nu inväntar vi bara varmt härligt väder :) Lägg märke till att vi har ställt upp cyklarna där också. Anledningen? Det smyger omkring en tjuv i källaren. Antagligen en hemlös missbrukare, med nyckel; som han/hon knyckt. Min cykel har blivit bestulen på bromsvajer och "hornen" på handtagen. Så därför måste de stå här uppe. Högst irriterande! Det förstör liksom min vison för balkongen. Bajs.


Förenade nytta med...nytta...

Jag gick och handlade. Ute är det fint och behagligt väder så det var bara mysigt att ta en promenad och sedan styra fossingarna mot affären. När jag sedan kom hem blev det makrill på macka, det var inte igår! Himla mumsigt var det i alla fall :) Just nu känner jag bara att jag vill sova middag, vad är det med mig? All energi bara försvann och jag känner mig nästan "höst-deppig" och vill bara sitta inne och mjöla.






Förmiddagens:


Ångesten dämpad



Nu slog det mig, att i livet behöver man skaffa sig:


Från måste, till borde, till: JAG VÄGRAR!




Måste jag?

Det märks hur ogärna jag vill ta tag i alla "måsten" idag. När jag vaknade imorse kände jag i hela kroppen att det var en såndär pissig och jobbig dag idag. Vet att det är fler som vaknade med den känslan. Källan är Facebook.

Filosofen i mig blickar ut genom fönstret och ställer frågor som, "vad är egentligen idag om flera år?", "måsten har jag skapat själv, så då borde jag lika gärna kunna oskapa dem; eller hur?" osv.

Jag är medveten om att det ibland förekommer ord och meningar i min blogg som folk vill kalla "fel", men det är det inte. Jag använder det/dem för att det fyller en funktion och tillför mina inlägg precis det jag vill, just då. Så det så! Paradoxalt blev det nu. Det var tydligen ett "måste" för mig att förklara mig, av någon anledning? Måste jobba vidare på det där med måsten och hur jag hanterar dem. Ja, ni hör ju själva.

Jag målade tånaglarna innan. Det är andra gången i mitt liv tror jag. Då förstår ni kanske hur gärna jag undviker min mentala "to do list"? Brukar oftast ha bilder till mina inlägg, det är ju faktiskt roligare så. Men jag vägrar att ta kort på mina tår, det känns...privat...skumt....onödigt....

Blev lite obekväm här nu känner jag, usch.

Nä, jag vill inte!




Upp och hoppa!

Helst inte. Hur motiverande är det att lämna sängen för plugg, tvätt och städning? Egentligen? När det dessutom har regnat, är kallt och tråkväder. När jag är "ledig" brukar jag få muta mig själv för att jag inte ska ligga i sängen hela dagen.  Idag var det svårt. Vette tusan hur jag kom upp, men här sitter jag; redo för en ny dag! Eller inte..


Tror faktiskt att jag bosätter mig i sängen idag. Det finns ju tv, iphone, ipad, bärbar dator; men framförallt litteratur i form av akademiska texter som tydligen ska vara givande och föra mitt arbete framåt. Bara jag som är skeptisk? Vi vet ju alla att Disney Channel vinner över "Youth, Identity, and Digital Media"..


Citron i hela håret

Det känns en aning surealistiskt att vi har sommarväder i april. Men det känns fel att klaga, eller hur? Hur som helst, nu när jag har lite ledigt så passar jag på att njuta av solen så gott det går. Min rutin är att ta ut mitt "snoozande" från sängen till solstolen på balkongen. Jag tar med mig ipoden ut och lägger mig och halvsover en 30-45 min helt enkelt, himla skönt! Vi har morgon, förmiddag och lunchsol; så det gäller att passa på :)

Imorse stoppade jag först in huvudet i duschen och sedan hällde jag i en massa citron i kaluffsen. Det är säkert ett gammalt aprilskämt som levt kvar och som till sist blivit en slags huskur för att solbleka håret. De som vet bättre skrattar åt oss satar som inte har koll på läget. Typ. Men skitsamma! Håret luktar fräscht, och blir det lite sommar och solblekt så blir jag bara glad; om inte, fuck it!



Nä, nu ska jag ut i solen igen! Denna gång med lite "akademisk" litteratur i form av Elaine Bergqvists andra bok, "du är din generation". Hon är min idol förresten, så jäkla grym är hon! Läskigt dock att hon vill ställa upp på en intervju för vår produktion. Jag kommer få sån handsvett och så många stressfinnar att jag måste ha trädgårdshandskar och en påse på huvudet! Snyggt.

Njuter på balkongen

Ojoj vad med tvätt jag har fått undan idag! Helt otroligt, måste nästan ge mig själv en klapp på axeln. När tvätten sedan var färdig gick jag ned på knä och låg och skurade plattorna på balkongen, när det sedan var färdigt tände jag lite ljus och satte mig en stund. Förutom trafikljud och annat så var det fantastiskt skönt. Kommer bli kanon sen när vi har ett bord så att vi kan sitta där ute och äta :) Längtar!


Tände lite ljus, kanske borde väntat tills det blivit lite mörkare; men men..


Solen är på väg ned och denna måndag tackar för sig


Inget fel på den utsikten, to bad att iphone-kameran inte fångar den så bra. Men kom hit på lite fika så blir det nog lättare att uppskatta allt sammans.




Tvättar

Vaknade på ett riktigt pysslar humör idag. Jag tvättar samtidigt som jag städar och organiserar. Härligt!



Perfekt att torka kläder på balkongen..


Glad påsk!

Min påsk bestod som vanligt av jobb, men det gör inte mig något. Jag jobbade långfredagen och sedan påskafton, men idag söndag var jag ledig och firade därför påsk hemma hos mamma och pappa i Kolmården :) Det bjöds på grillat (första i år), underbart väder (sitta ute!!) och trevligt sällskap. Men det bästa av allt var ändå lugnet, att kunna slappna av och bara koppla bort en del av verkligheten en stund. Älskar Kolmården extra mycket just av den anledningen.


Underbar utsikt från trädgården, nästan som Astrid Lingrens beskrivning av hennes barndom i Näs.



För er stackare som missat: det är VÅR!! :D




Grillmästarn, the boss, the legend..

Enough said ;)


Att utmana sig själv

Jag har antagligen läst det någonstans, eller rent av hört det; att det är nyttigt att utmana sig själv med jämna mellanrum. Så förutom att åka buss och prata med eliten av muppar dagligen (de börjar prata med mig, inte tvärtom) så ska jag alltså idag överge PC och våldföra mig på MAC. Visserligen har jag en Iphone och en Ipad, men detta är nytt. Håller tummarna för att Tim inte stryper mig, för nu är han på jobbet och är lika ovetandes som jag vill att han ska va :P Hehe.

Here we go. Sugit utan photoshop dock.




Jobb & plugg

Juste! Mitt i allt projektarbete idag så sprang (ja jag överdriver, jag gick) jag ned till Louis De Geer och jobbade lite granna. Christina var hungrig och ville gå på lunch, så jag hoppade in :)



Det var i princip ingenting att göra, så jag fick sitta där och ta det piano helt enkelt.


Vardagslyxar på balkongen

Jag har en muffin, min bok och min musik. Sen har jag ju såklart vårvärme, fågelkvitter, trafikljud från vägen nedanför samt avgasluft att andas. Lovely! Jag njuter kan man säga. Har suttit här ute i snart en timme och funderar på att ignorera den färdiga tvättmaskinen en stund till.

Senare i eftermiddag tänkte jag titta på lite satc (sex and the city), måla naglarna och ge min kvinnliga sida lite näring denna fina vårtorsdag. Sa jag förresten att jag köpte en våg idag? Jomen visst.. Lycka är att se den lille saten samla damm alla redan. Mohaha. Nevars, tanken är väl att jag ska satsa på beach'11/12 dårå (som börjar i december i samband med resan till Florida). Wish me luck!

Det börjar bra med den nyttiga "lilla" muffisen. Det är faktiskt nötter på, och det är ju...bra...? Som sagt, sötsugsretorik. Funderar på en master.




Härliga minnen

Nästan i alla fall, haha.


Baka baka liten kaka

Fikatorsdag står på schemat imorgon och det är min tur att ta med fika! :) Jag slog på stort och bakade det enda jag faktiskt kan baka, typ. Hehe.





Spetsen plan 6 imorgon säger jag bara. The place to be ;)


Intervju med...

Daniel Afshinnejad aka Daniel Paris. Jajemensan! Hahaha, herregud. Vi har som sagt mailat runt till bloggare och det börjar trilla in svar nu om intervjuer m.m. Bland annat då från Daniel Paris, känd från "ung och bortskämd" bland annat. Han är ju bara för söt. Det här svaret fick vi:

Hello!

Gud så kul, duktigt med folk som pluggar , I always support sånt! skicka mig frågorna innan då så kör vi teleintervju i veckan, so fun!

kraam



Åååh! Haha. Så nu ska vi förbereda intervjun och köra så det ryker senare i veckan. Andra som svarat ja kommer visas här lite längre fram. Vi har bland annat fått kontakt med en deckarförfattare från Stockholm som vi ska åka upp och möta :) Kul! Men nervöst givetvis...


http://www.finest.se/danielparis



Projektarbete

Som ni vet så är projektarbetet i full gång och bland det första vi i gruppen gjorde var, en moodboard. Vi köpte oss en canvastavla (ursprungligen med nallar på) och klistrade på vad vi nu kände för. Vi förvandlade ett av rummen på Spetsen till ett riktigt pysselrum med tidningar, saxar, lim och diverse. Himla skojigt! I samma veva startade vi även en projektblogg. Gå in där och kika på allt skoj som vi pysslar med! Vi har bland annat roliga intervjuer med "bloggkändisar" inbokade samt lite annat!


Besök: imittprivatarum.blogg.se


Två muppar, ett bröllop

Bättre blir det väl inte?




Vårstädning av balkongen

I år tänkte jag faktiskt göra iordning balkongen så att den blir fin och mysig. Ambitionen är att Tim och jag ska kunna äta där ute i sommar :) Sopade bara av den idag, men framöver behövs något för blomlådan samt ett bord m.m. Återstår att se hur det blir helt enkelt.




Jotten <3 Totten

Såhär fina var vi den 16 april på min kusins bröllop. Men vet ni vad det är för dag nu? Söndagen den 17 april, och idag firar jag och min älskling 1,5 år tillsammans! <3




PS: Detta är mitt 800 inlägg här på bloggen! <3


Robert & Sandras bröllop

Idag den 16 april 2011 gifte sig alltså min äldsta kusin med sin Sandra. Sin gravida Sandra. Det var ett litet intimt bröllop i en otroligt vacker kyrka uppe i Stockholm. Det var rörande att se sin kusin så nervös och sedan så lycklig att stackarn knappt kunde stå :')



Det vackra brudparet efter vigseln




Herreguuuud!

Tillägg från redaktionen 15 april kl 14:31
Många läsare har blivit upprörda över denna artikel. Vi tycker givetvis att det är jättekul att Ebba har fått barn och gratulerar henne till det. Att vi tipsar om att hon ska ut och powerwalka med sin latte är självklart skrivet med lite ironi i linje med vårt övriga innehåll. Hoppas detta förtydligar det vi menade.
Mvh
Redaktionen


Detta stod strax under artikeln som jag bloggande om innan idag. "Lite ironi", jävlar vad de satt sig ordentligt på pottkanten nu. Fy fan! Hur de ska ta sig ur detta med alla lemmar i behåll ska bli intressant att se. Verkligen.


Upprörande!

Fick syn på en länk på Ebba Von Sydows blogg, och jag blev uppriktigt förbannad när jag läste artikeln länken ledde till. När jag sedan lugnat mig en aning mailade jag VD:n/ansvarig utgivare för sidan där artikeln publicerats. Hoppas på ett välformulerat svar!



Hela artikeln hittar ni här: http://www.posh24.se/ebba_von_sydow/dags_att_trana_lite_ebba


Efter nästan tre veckor..

..så släpar jag på 3 kg mindre. Otroligt va? Egentligen inte. Jag testade på LCHF (googla) i nästan tre veckor och gick ner 3 kg. Jag är lite stolt över att jag härdade ut och faktiskt skötte mig under den tiden. Men som med mycket annat så når man sällan toppen ensam och jag hade väldigt bra stöd under mina tre veckor :) Det krävs nog att man är två eller fler, för vem annars kan förstå vad man går igenom?

Det märkliga var att, under denna tid så suktade jag enbart efter tårta. Av alla saker?! Märkligt det där. Men så när jag äntligen fick gå in i en affär och köpa exakt vad jag ville så fegade jag ur och köpte en liter jordgubbar. Det är inte riktigt ok enligt LCHF, men mer vågade jag inte.

Men igår fick jag då äntligen min efterlängtade tårtbit iaf, och jäklar va dåligt samvete jag fick! Så kl.22.00 stack jag ut och sprang skiten ur mig. Haha.

Det kommer nog dröja ett par dagar, nån vecka, innan jag kan "unna" mig det gamla vanliga så att säga.. Men tanken är att jag inte ska återgå helt till gamla vanor, utan jag ska modifiera kosten en aning. Jag har lärt mig otroligt mycket under denna tid och nu kan jag inte skylla på bristande kunskap längre, så nu jäklar!

Något jag framförallt ska fortsätta med är alla enorma mängder vatten. Jag vill helst hålla mig till att dricka enbart vatten, kaffe/te och om jag vill festa till det får det bli en liten cola zero. Sen kommer jag nog aldrig att röra en chipspåse igen och bröd kan jag leva utan. Pasta, potatis, ris och liknande kommer jag nog bara äta när annat inte bjuds så att säga.

Om jag ska testa LCHF en gång till längre fram? Det är mycket möjligt. För jag mådde väldigt bra. Min mage mådde framför allt väldigt bra. Sen är det ganska skönt att känna att man egentligen inte behöver en massa socker för att överleva. Men samtidigt tillför socker en viss livskvalité, dock mer för psyket ;)

Tror faktiskt att jag ska köra en längre och mer intensiv kur av LCHF precis efter sommaren. För en sommar utan en drink på en uteservering, jordgubbar på midsommar, glass i solen eller ens grillad korv ute på sjön; ja det hör nu ju själva: det är bara elakt! Så till hösten får det bli..




När jag ändå har farten uppe...

Som sagt, effektiv dag med projektarbetet på Universitetet; så varför stanna där? När jag kom hem gjorde jag flera matlådor, rev ur sängkläderna och tvättade dem, stortstädade hela sovrummet samt organiserade upp mitt skolarbete. Toppen!


Nybäddad säng!



Projektarbete

Jösses vilken effektiv dag det har varit idag! :) Vi har dragit igång ordentligt med projektarbetet och det rullar på av bara farten. Vi har massor av skoj framför oss och jag lovar att uppdatera här om vad som händer och fötter ;)

Creature of habit



Den här lille mannen har verkligen svårt att tänka "outside the box". Matskålen har sin plats, sovplatsen har sin och toan likaså. Försöker jag flytta hans säng (ull) till ett annat hörn ägnar han timmar åt att flytta tillbaka den till sin rätta plats. Ordning och reda säger Charlie!


Ny design!

Äntligen är det grå borta och istället välkomnar vi lite ljusare och gladare färger! :) Tyckte det var dags, eftersom våren är här.

Den är inte så bra som jag kanske önskar, men den får duga helt enkelt. Datorer, kodning och allt skit som ligger bakom en bloggdesign är inte riktigt min grej. Det tar tid och det har jag varken tålamod eller ork till.

Men nog med bortförklaringar! Den nya designen dyker upp vilken timme som helst...

FÖRE:




EFTER:



Måndag

Det har varit fullt upp i helgen för min del, nästan hela tiden. Jag har jobbat, firat lillebror, blivit bjuden på trevlig middag och jobbat lite till; så idag är dagen då jag är "ledig". Jag har iof en del plugg att ta tag i, men för första gången på evigheter så är det roligt plugg.

Sen är tanken att jag ska hinna pyssla om mig själv idag också. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt än. Se en mysig film kanske, gå ut o gå, åka upp till stan och hitta en klänning till kusinens bröllop, ta en riktig långdusch, vem vet? Jag har som tur är inga stora "måsten" idag och det är otroligt skönt!




Det våras för våren

Åh jag är så fyndig ;) Men det är faktiskt sant! Eller, det var sant i förmiddags.. Nu ser det ut att bli spöregn och tråkväder. Hur som helst, i förmiddags tog Lina och jag en mysig vårpromenad runt strömmen som var kantad av krokusar och annat färglatt som hör våren till. Lovely!







Jag och min torra humor!

Jag måste bara få delge något som jag finner otroooooligt komiskt. Det är nästan så kul att man gör i byxan!

”Se upp så att du inte får din identitet stulen. Det kan leda till stora problem. Många har nog inte insett vilka konsekvenser det kan leda till att få sin identitet kapad" Säger Krister Jörlén, vd för Soliditet

HAHAHAHAHA! Pass på folket! Snart står vi där utan vår identitet och skurken på hörnet sitter lugnt på både en, två och tre identiteter. Fantastiskt. Men det sorgliga är att det redan finns hjälp för dem med flera identiteter, men vad händer med stackarna som står där utan någon identitet alls?

Jag förstår absolut vad de EGENTLIGEN menar i artikeln där jag hämtade citatet ifrån, men anledningen till att jag spontant reagerade med ett gapskratt var för att begreppet "identitet" blir brutalt misshandlat och används på ett sådant opassande och fel sätt. Ursäkta min förskräckliga humor, men va fan. Hahahaha.

Artikeln listar en rad olika "tips" som tydligen ska hjälpa dig att skydda din identitet. Sedan kommer den underbara avslutningen:

"Skulle du ändå drabbas är det viktigt att du polisanmäler det direkt. Därefter kan du spärra din identitet hos något av kreditupplysningsföretagen som exempelvis UC eller Soliditet. Kontakta också din bank. Du spärrar din identitet genom att fylla i en blankett som skickas till din folkbokföringsadress".

HAHAHAHAHAHA! Jag dööööör! Sista meningen är underbar!

Jag vet att det inte är meningen att man ska tolka det så, jag vet, jag vet. Det är allvarligt. Högst allvarligt att få sin identitet stulen. Inget att skämta om..

 

 


Människan är ond

Jag tror inte att en människa föds ond, jag tror heller inte att en människa föds god. Däremot kan man födas in i en familj, ett samhälle med den ena eller andra livssynen och med en viss värdegrund; men jag tror inte att en bebis föds med idéen om vad som är "bra" eller "dåligt". Arv och/eller miljö är en stående grund för denna debatt, men den får helt enkelt verka i bakgrunden idag.

Vad jag egentligen vill argumentera för, eller snarare, ganska våldsamt slänga fram är att: alla människor har onda sidor. Dessa kan vara mer eller mindre framträdande givetvis...

Mina "onda" sidor yttrar sig nog genom cynism, skepsis, ironi och sarkasm. Genom att ta skydd bakom dessa kan man ganska obehindrat vara rent av elak. Man kan exempelvis slänga iväg en rejäl känga, men så länge man gör det synligt för omgivningen att den är med glimten i ögat passerar den utan konsekvenser. Naivt egentligen. Men sådan är skadeglädjen också. Tvivlar jag på att ärlighet finns? Egentligen inte, men det är på en annan nivå.

Någonstans på vägen har vi ändå slutit ett/flera avtal med varandra om att dessa "onda" sidor är relativt accepterade och något vi inte behöver bry oss så mycket om. Varför då? Ge och ta kanske? Är det här man skiljer på människor och människor?

Allt är relativt.


Måndag

Igen.. Måndagar går verkligen inte att undvika, de kommer en gång i veckan vare sig man vill eller inte. Häpnadsväckande upptäckt eller hur?

Denna måndag känns dock ovanligt positiv och härlig. Solen skiner, jag är utvilad, jag är på bra humör, frukosten smakade bra och jag har fått undan lite plugg som legat och släpat i helgen. Det känns toppen helt enkelt! Och inte nog med det, ikväll ska det tränas och så ska jag återigen flytta in hos Lina :)

Fiiiiiina fisken!

Ursäkta!

Som ni kanske har märkt så har det varit dålig aktivitet här den senaste tiden. Möjligtvis kan det ha o göra med att hemtentan är klar och inskickad, eller så har jag faktiskt inte suttit vid en dator? Jag tror på en kombination. Jag har firat, SOM jag har firat att den där tentan är över! Firat med vad kan man fråga sig?

Sömn, långa varma duschar, promenader i solen, god mat, trevligt socialt umgänge och nyrakade ben. Allt är inte sant, men nästan. Jag har faktiskt bott hos min bästis Lina en period :) Vi har ätit massor med god mat, skrattat, sjungit med i alla låtar i filmen Bridget Jones och levt ett gött samboliv :)

Tim lämnade jag hemma med Charlie, och jag tror att grabbarna har haft det ganska ok utan mig. Jag är hemma temporärt nu över helgen och kommer flytta tillbaka till Lina i slutet av denna vecka. Varför, frågar den nyfikne; för att ... svarar jag. Känner inte att allt och alla behöver veta det egentligen. Är ni nyfikna så har ni mitt nummer, eller så ses vi när vi ses :) Min blogg är så populär efter allt mitt tentaskrivande att den kommer upp som sökalternativ nummer två på Google! Haha..







RSS 2.0