Trodde aldrig att denna dag skulle komma

God morgon säger jag såhär strax innan lunch. Men en sovmorgon har jag gjort mig förtjänt av efter den tuffa skolvecka jag haft hittills. Hoppas att ni förstår ironin. Sak samma, trött är jag i alla fall.

Men nu för en stund sedan hände något jag aldrig trodde skulle hända. Jag har beställt smink. Från Internet. Och betalat med mitt PayPal-konto. Paus för reaktion.

Jag? Smink från Internet? Med PayPal? Det känns som om hela världen är upp och ner. I vanliga fall brukar jag oftast köpa det smink jag behöver och tycka att det är jobbigt men sedan leva med det tills det tar slut. Oftast blir det så att jag köper smink utomlands och sällan hemma. Vad gäller PayPal, vilket meck det var att få till det kontot! Herrejösses. Men eftersom min e-legitimation från min bank aldrig vill fungera så fick jag jobba mig runt det. Och det gick ju...bra...hittills.. Vi får se var detta slutar. Som tur är, är PayPal-kontot inte direkt kopplat till mitt bankkort utan måste laddas via bank på Internet. Toppen!

Nej nu ska jag trycka i mig ett ägg, äta knäckemackan med randig kaviar och dricka mina vitaminer.

Grå torsdag

Hej hallå i stugorna. Idag känner jag mig lika grå och tråkig som vädret, blä. Känner mig nästan lite nere :( Det är ingen rolig dag idag helt enkelt. Jag har bara suttit på min fluffiga bakdel i soffan och ugglat. Jag har så tråkigt. Hamstern är sur och elak, Sex and the city-avsnitten börjar ta slut och jag sitter här och velar om jag ska adressändra idag eller inte. Jag känner att det är dags att adressändra nu, men samtidigt känns det liksom inte som om det är rätt dag att göra det. Min mentala bild av hur det går till involverar solsken, fanfarer och jag-vet-inte-vad... En deppig och uttråkad Jeanette i urtvättade mjukiskläder på soffan finns inte alls med i den bilden. Så frågan är om jag ska vänta?

Tänkte hur som helst fortsätta att titta på tv nu, äta min morrot och dricka mitt kaffe. Härligt värre hörrni!


Vad vore vi utan Sex and the city?

Häromdagen såg jag filmerna och igår började jag titta på serien igen. Sex and the city blir aldrig dåligt, det funkar i alla väder och alltid. Serien har haft en sådan central del av mitt liv att det är svårt att föreställa sig hur det skulle ha sett ut om jag inte vuxit upp med den serien. Några av mina bästa minnen i livet involverar den serien, men ingen utav de härliga minnena är utan Lina. Det går liksom hand i hand: mysiga kvällar, godis, mjukiskläder, Kolmården, Sex and the city och så vi två. Alltid vi två. Det blir lite sentimentalt här nu, men det är verkligen något jag saknar.



Jag gick in på bilddagboken och hämtade denna bild. Den är från 23 Mars 2007. En typisk kväll ute i lilla stugan hos Linas föräldrar: mjukisar, skratt, godis och sex and the city :,). Fina minnen!

Kaffestrof

Idag är verkligen en dag då någon bestämt sig för att jävlas lite extra. Ibland händer det att jag blir väldigt sugen på kaffe och idag är en sån dag. Jag kom hem efter en trevlig shoppingrunda, lagade lunch och gled lugnt in i en matkoma; och efter det ville jag ha kaffe. Inga problem kompis, allt finns hemma; det är bara att göra. Jag sätter igång och någonstans mitt i kaffefixandet får jag för mig att vara lite ball, ja men jag smaksätter kaffet! Vilken grej det kan bli! Mint och kaffe borde ju fungera, så jag klipper upp tepåsen med mint-te och häller i kaffefiltret innan jag sedan häller i kaffe. Toppen tänkte jag och klickade igång hela maskineriet. Det luktade spännande och lagom mycket mint, så mungiporna gled sakta uppåt av självbelåtenhet; men jävlar i havet vad snabbt de sedan for nedför! Fy FAAAAN vad illa det kaffet smakade, jag vill knappt erkänna det.

Men jag lärde mig i alla fall att det inte var en lyckad kombo med mint-te i kaffet. Bra Jeanette. Moving on. Kaffesuget kvarstod ju och i full fart brassade jag på en ny kanna kaffe. Kaffet blev snabbt färdigt och jag tog med en kopp ut i soffan och inväntade smått otåligt rätt kaffetemperatur; och TILL SLUT smuttade jag på mitt efterlängtade mintfria kaffe och; aaaah...bläääääää!!! Jag vill nästan börja gråta, kaffet smakade vatten och kaffesump! Kaffefiltret som jag så vackert satt ned hade vikt sig vilket resulterat i varmt bäckvatten. Det här händer bara inte! Nu står kanna tre och puttrar i köket och jag skulle bli så evigt glad och tacksam om det smakade som jag vill att det ska smaka. Men varför hoppas för mycket?

Iphonefinger

Anledningen till att jag tog upp mitt Wordfeudande innan är för att mitt finger inte vill att jag spelar längre. Efter lite googlande kan jag konstatera att jag lider av "Iphonefinger" och det suger. Jag har ont i mitt pekfinger och det påminner om den ledinflammation jag fick efter allt slit i Sälen. Men det känns ju...hallå?!....

Det enda som kan "bota" denna inflammation, eller vad det nu kan vara; är att lägga ner Iphonen och sluta anstränga fingrarna mer än nödvändigt. Jag fattar inte ens att jag skrev det där. HUR, jag menar HUUUUR ska jag kunna ignorera det eviga plingandet från Wordfeud, Facebook och Twitter; HUR?! Jag får återgå till min kära gamla Ericsson då helt enkelt. Buuuuhuuuu...


Mitt liv slutade där Wordfeud började

För ett par veckor sedan hoppade jag på den senaste "app-trenden" och nu är jag fast. Nästan beroende. Wordfeud är ett väldigt populärt spel som är detsamma som Alfapet and I looooooooove it! Man spelar online mot andra personer och oftast är dessa personer proffs mer eller mindre. I början var jag kass, men nu börjar jag faktiskt bli bättre; och snart är jag också proffs. Haha. Men det har inte kommit gratis, åh nej; jag har lagt ner många timmar och mycket hjärnaktivitet för att nå denna stjärnstatus.


Detta är min profilbild på Wordfeud och här är tänkarhatten på!

Pälsa på!

Som det lilla nakendjur man är så får man ta hjälp av andra djur om vintern för att hålla sig varm. Idag fick ett litet lamm följa med mig hem. Eller, lammull från Scottland i alla fall. Jag köpte en 100% ullkofta som ska förhindra att jag fryser i vinter, vilket jag tror att den kommer lyckas väldigt bra med då jag halvt svettas ihjäl så fort jag nuddar den nu.


Den ser lite hängig och tråkig ut där på galjen; men den kommer bli alla tiders till Uggisarna, jeans och en mysig halsduk. Tänk, nu kommer jag aldrig att frysa mer på föreläsningarna! För er som inte vet så är salarna på campus väldigt sparsamt uppvärmda på hösten/vintern.


Östgötatrafiken, du ger mig magsår!

Jag tänker fatta mig kort här idag, då jag planerar en krönika i ämnet.


Östgötatrafiken; jag älskar att hata dig. Dysfunktionell är ditt andranamn och värdelös ditt första. Men mina metoder för att undvika dig börjar sakta ta slut och snart har jag inget val än att återigen kräla tillbaka till dig. Jag hatar dig.

Jag hatar dig för att du suger livsglädje ur min vardag och för att du får min magsyra att fräta sönder mig.

Men jag kommer inte att ge mig. Jag kommer inte att ge upp, än...







Torsdag

Jag lyckades! Efter lite gnäll och en hel refrängs suckande följde Tim med och tittade på fyrverkerierna med mig och sin mamma :)


Osminkad, men glad.






Motionera mera!

Direkt efter att jag vaknat imorse släpade jag mitt trötta arsle med ut och power walkade/sprang. Det var inte lika smärtsamt som jag först befarat. Det gick som tåget :) Jag var inte ute längre än 30-40 min men det var en bra start och det var precis vad jag behövde! Vädret gjorde sin del också, för det var friskt i luften och strålande sol; perfa!


Här var jag inte speciellt pepp, men nu i efterhand känns det kanon (som alltid). Ska tvinga ut mig själv i helgen också. Nu väntar kokt ägg och kaffe!


Startskottet

Alla har vi något som "symboliserar" eller är "startskottet" för årstiderna, numera är Fyrverkeri SM startskottet för hösten i min mening. Tim och jag har turen att kunna se fyrverkerierna tydligt från vår balkong, vi kan även höra musiken om vinden uppför sig. Idag stod jag på balkongen och frös fötterna av mig, medan jag tittade på invigningen av hösten. Jag frös, men på ett mysigt sätt. Jag älskar hösten och mår nu väldigt bra av att känna att den nästan är här.


Imorgon ska jag tvinga med Tim att se fyrverkerierna nere vid strömmen. Vi gjorde det förra året och det var väldigt mysigt :) Så det måste vi ju göra om!


Ååååh

Min drömväska är så fin! Jag vill ha den nu, NU! Men det får nog lugna sig en smula, hrm. Den kostar nämligen 1175. Hade den kostat 1175 svenska kronor hade jag beställt den nu, men kruxet är att den kostar 1175 EURO. Bajs.


Chloé Paraty, snälla bli min!


Ny framsida


Min kalender fungerar som så att man får göra sin egen framsida, vilket jag har gjort. Innan gick framsidan i en mer rosa och lila/blå ton, nu har jag bytt helt och satsar på höstfärger :) Börjar längta ordentligt efter skolstarten här nu! Eller "Universitetsstarten" om man ska vara petig, man får ju inte säga "skola"...


Kärlek

Materiell kärlek. Det är ingen hemlis att jag är en sån tjej som gillar kläder, skor och väskor (och choklad, muffins, disney channel m.m. m.m.). Men denna vår/sommar har det varit väskor i synnerhet. Det hela började med min stora Mulberry Bayswater weekendbag som vände upp och ner på min tillvaro, på ett positivt sätt. Den väskan köpte jag till mig själv som en rejäl klapp på axeln och en belöning för att ha klarat av år två på Universitetet. Meningen var att den skulle fungera som en engångsbelöning, men istället startade den en mindre svallvåg :P


"Starkt jobbat Jeanette, VG på hemtentan och duktigt att ha klarat två år på KSM"


Denna hade jag som handbagage på resan till London nu i augusti, älskar den!


Men det slutade som sagt inte där. Min födelsedag närmade sig och jag fann en ny, mindre kärlek; Balenciaga. Hola guapa! Den är i sandfärgat skinn och perfekt på alla sätt och vis. Dock kommer denna kompis att få sällskap av fler Balenciagor, då jag helt förälskat mig i märket. Drömmen är en i svart till att börja med.


"Grattis Jeanette 22 bast"





Häromdagen var det dags igen. Skolstart tänkte jag och köpte hem en väska som ska fungera som dator/litteratur väska. Den är från London, men jag köpte den inte när jag var där dessvärre, utan fick beställa hem den. Den är i mörk mörkbrunt skinn.


"Examensår Jeanette, försök åtminstone att se lite smart ut!"


London young Design Connection


Dessa belöningar måste sluta nu. Punkt. Jag kommer inte ha råd att åka till USA i vinter annars. No, no. Dessutom finns det inga större anledningar för belöningar just nu. Men nästa år när jag tar examen, då jäklar! :D


Det gör ont

Ni vet den där känslan man inte kan sätta fingret på men samtidigt är man glad, ledsen, förväntansfull och ivrig m.m. Jag vaknade med en sådan känsla idag. Jag har liksom ont, fast egentligen inte. Jag ler samtidigt som jag nästan har lite ångestkrämpor i hela kroppen.

Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Men jag tror att denna konstiga känslostorm har o göra med att jag längtar som en tok till hösten! Det kan nog faktiskt vara så att jag längtar till skolstarten också.




Jag längtar efter soliga dagar med frostiga vindar.


22 and still rockin' the pajamas!

Jag insåg imorse lite sådär panikartat för mig själv att jag är 22 år gammal och fortfarande sover i pyjamas. Året runt. Hur osexigt är inte det?! Men sen kom nästa tanke, vad ska jag annars sova i? Att sova naken har jag i princip aldrig gjort och kommer troligtvis aldrig börja aktivt med heller. Tim har aldrig kritiserat mina nattkläder, men han kan ju inte tycka att det är så jäkla hett med flanellpyjamas? Så vad återstår?

Vad hemskt det är när man kommer på sig själv med ett beteende som av andra kan uppfattas märkligt och en smula udda, men som för en själv är det mest självklara i hela världen. Jag har haft många sådana "aha-upplevelser" kan jag lova, duschmössa är en annan sak. Men mer bör jag inte avslöja om mina avvikande vanor, med risk för att hela världen kommer kikna av skratt och sedan kissa på sig. Usch så skämmigt.


Ja jag har en rosa pyjamas med hjärtformade knappar och med små prickar på, men jag är jävligt het ändå!


"Vuxenstädar"

Vad är skillnaden?, kan man undra. Skillnaden är att idag har jag inte bara plockat undan och gömt saker på "bra" ställen, utan jag har rensat, dammat, dammsugit, organiserat och putsat = vuxenstädat. Jag har mer eller mindre sanerat sovrummet och nu är det riktigt rent och fint :)

Jag har även bäddat rent och invigt det nya överkastet. Det kommer nog bli bättre och användas mer senare i höst/vinter, men jag ville tjuvstarta en smula :)





Fotorik sommar

I sommar har jag och min följeslagare D90:n fått möjligheten att fånga många underbara ögonblick tillsammans. Men den viktigaste läxan vi båda har lärt oss, och ett råd till alla hobby-fotografer där ute är att det aldrig går att ta för många bilder. Ingen bild är den andra lik och när känslan och tanken: "nä, nu har jag tagit tillräckligt med bilder på det här" kommer, ska du ta minst 10 bilder till. Jag har fotograferat på två bröllop och en student nu i sommar (bland annat) och såhär i efterhand önskar jag att jag hade dubbelt så många bilder.

Men de bilder jag faktiskt har är väldigt fina och jag har fått varit med och deltagit i alla dessa underbara händelser :)


Lillebrors student


Madde (kusin) & Jimmys bröllop


Sandra & Roberts (kusin) bröllop


Gooooood mooooorniiiing!

7:30 ringde klockan första gången, 9:30 kände jag mig färdigsnoozad och klev upp. Göttans. Efter det bjöd jag mig själv på min vanliga morgonrutin med frukost framför Rachel Ray, inget nytt och spännande där alltså. Nu håller jag på att bädda om i sängen och halvvägs håller jag på att svettas ihjäl! Detta är dagens träningspass kan jag lova, huuuuja!

På Ikea igår hittade jag en hel del roliga, men också nyttiga saker. Jag hittade bland annat en "madrasskil" som jag bråkat med nu ett tag, men resultatet är hittills värt det :) Sen hittade jag även överkast, sängkläder och glas på Ikea. Men det som samlade mest vuxenpoäng måste ändå vara äggskäraren. Tummen upp!


Jag börjar varje dag med ett kokt ägg, sportknäcke med kaviar och ett glas med multivitamin (brustablett). Jag inbillar mig att jag blir en friskare och bättre människa av vitaminer :P Jag återkommer med resultat..


Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig...

...annars tar jag dig! Mohaha! Tim ligger här i sängen och sussar sött efter maten helt ovetandes om sin flickväns små hyss. Hehe. Förhoppningen är att han ser hysset här i bloggen först, för att sedan kolla om det verkligen är sant. Och till sin förvåning kommer han att märka att det är sant, väldigt sant. Sen kommer han kanske bli arg, men det finns bot på det också. Jag har jäkligt roligt i alla fall, så det kan det vara värt lite skäll :P


Detta är alltså Tims vänstra fot. Som han för en stund somnade ifrån, och detta är vad han kommer att vakna till. Blå naglar målade med bläck :D


London baby!

London är utan tvekan min favoritstad i hela Europa! Det är svårt att förklara vad exakt det är som gör London så fantastiskt, men jag är endå kär. Ni vet hur det funkar eller hur? Man kan knappt sätta ett finger på vad kärlek är heller, men pirr i magen och rejält med handsvett är vad London ger mig i alla falla fall :)

Åhhh vad underbart jag och mamma hade det när vi var där och hälsade på Lillebror! Jag är riktigt avis på honom måste jag säga. Kanske inte på den flottiga och fluffiga maten, men på allt annat. Och för första gången i mitt liv älskar jag Öl, men bara i London. Jag kan hantera och bemästra fenomenet tunnelbana och lokaltrafik; men bara i London. Jag kan äta bönor till frukost och ta en shot varje kväll innan läggdags; men bara i London. There is no place like London. Mina varmaste rekomendationer för er som funderar att åka dit, gör bara! Och om ni som jag ser ett mönster i vad jag skrev ovan så kan jag inte annat än bekräfta att det dricks en hel del alkohol där borta. Men som svensk är man inte den som är sån som inte tar del av andras kultur, eller hur? ;)


Första kvällen på uteserveringen vid Daniels arbetsplats


Här jobbar min lillebror Daniel :) Han jobbar som bartender i Carshalton, London.


Lillebror


Storasyster och Lillebror


Excotiskt djur i Camden


Sutton


Camden


Camden


Camden


Lunch i Camden, mycket brun mat


Jag och mamma i Camden


Vi prövade även fotbad med fiskar. Det kittlade men efteråt kändes det riktigt bra :)



Tid är lyx för somliga

Det var länge sedan jag hade en hel dag utan någonting planerat. Hela sommaren har varit fylld av jobb och andra aktiviteter. Men så imorse vaknade jag och insåg att jag inte har något alls planerat idag. "Vilken lyx" var min första spontana reaktion, men två timmar senare känns det inte lika rosa längre.

Jag belönade mig själv med sovmorgon, frukost i soffan och extra starkt kaffe framför tv:n, men när den proceduren sedan var avklarad kom tristessen krypandes. Jag ringde mamma som inte svarade och när jag äntligen fick tag i pappa sa han att varken han eller mamma har möjlighet att underhålla mig idag; han är i Stockholm och mamma är i Jönköping. Deppigt värre, jag som ville ut i skogen och skogsmulla o plocka svamp som jag sedan kan lägga på en macka jag köpt på Willys.

Men hur många gånger i sommar har jag inte längtat efter en sån här dag? En dag då jag kan måla naglarna och mysa runt i pyjamas hela dagen. Men vad är det man säger; att en fantasi oftast är bäst som just en fantasi och dröm? Jo jag tror det. Min dag är inte ens hälften så fancy som jag fantiserat om. Att tvätta underkläder är allt annat än glamouröst har jag insett. 



Här kommer jag troligtvis spendera större delen av dagen med min illaluktande navel och mitt flottiga hår. Men imorgon har jag en plan, tack och lov! Jag ska till Ikea och äta köttbullar, något att se fram emot ni!

Ska lägga upp lite bilder från London här inom kort. Var ju där på snabbvisit 2-4 Augusti.


RSS 2.0