Jag tror det, jag tror det är sant...

Är det verkligen sant?! Är jag klar med hemtentan? Jag sitter här och scrollar upp och ned bland mina tio skrivna sidor i ett försök o se om det är på riktigt. Har jag verkligen skrivit det där? Det låter flummigt, akademiskt och nästan lite smart. Jag har för första gången producerat en argumentation jag är nöjd med! Det måste ju vara sant. Trots trötthet, sockerkickar, läkemedel, äckliga stressfinnar och chokladabstinens så har jag gjort det. Eller är det nu man ska säga "tack vare" ovanstående så har jag gjort det?

Även om den har varit som en stor varig böld på arslet (ursäkta, men efter helvetet den har utsatt mig för förtjänar den förjävliga smeknamn), så kommer nog den jobbigaste biten nu. Jag måste släppa den. Jag har sådana problem att släppa texter ifrån mig, komplex är ett faktum.

Men efter att den skickats in kommer väntan. Inte väntan som i att vänta på spårvagnen eller på din tur i kön, utan väntan. Den eviga väntan på beslutet. Det beslut som beslutar det stora beslutet om man är godkänd, eller underkänd. UUUHHHUUU! Det är värre än en skräckfilm detta! Rinnande handsvett så fort man kollar eller nämner mailen, ännu fler stressfinnar och klyvna hårtoppar. Ja, och det är bara början. Det är inga klenisar som läser på Universitet kan jag säga! Åh nej, här gäller nerver av stål, uttålighet och mod. Och för min del sket dig sig, ja, där uppe någonstans... :P

Ja det var ju något nytt..

Jag har ett problem, ett lyxproblem egentligen; men fortfarande ett problem. Jag har en för tjock och stor hemtenta. Den måste banta! Jag såg det nu när jag började snygga till den lite att det faktiskt är för mycket text. Och ändå känns det inte som om jag skrivit färdigt. Dags att rensa och prioritera med andra ord...

Laddad

Detta är min förberedelse på dagens händelse; plugg. Jag har laddat med kaffe, ägg och fil. Det är en bra start i alla fall, sen får vi se runt lunch hur det ser ut ;)




Våren är här!

Känner ni?! Om ni inte gör det, pallra era bleka kinder ut i solen och känn den milda luften och lukta in våren! I normala fall luktar våren skog och vatten, i Kolmården då alltså; men här i stan luktar det lera, avgaser och grus! Men lika glad är jag för det, för vilket som så är våren på väg :)


Måndag och en vecka kvar

Det är bara en vecka kvar till deadline. En vecka. Hur ska detta gå? Jag börjar känna mig smått stressad här nu, men jag vet ändå att det kommer gå bra :) Eller, jag får intala mig det i alla fall!

Det har varit lite pessimistiskt här på bloggen ett tag, men jag tror alla vet vad det beror på. Just precis, mycket plugg och speciellt mycket med hemtentan. Det är bara att kolla ansiktet på mig, där syns spår av stress i form av några finnar och svarta påsar under ögonen. Jag kan inte skylla rynkor och dubbelhakor på stressen. Tyvär. Haha! Skämt å sido..




Hemtenta i tre timmar

Det kallar jag disciplin! Jag hade först ett seminarie i två timmar (kl.10-12) sen åkte jag hem och åt lunch, och efter maten satte jag mig snällt med hemtentan och svarade i stort sett på en hel fråga. Tror jag. Men som med mycket annat med hemtentan så är statusläget oklart. Jag får återkomma.

Vad mer? Ehm. Det är dåligt med bilder numera! Jag ber om ursäkt. Verkligen. Men en hemtenta eller annat plugg för den delen är inte så fotogeniskt, och gör sig helt enkelt inte på bild. Mycket av min tid spenderas nu med teorier och annat flumm som på något sätt ska klämmas ned i hemtentan.

Jag ber om ursäkt för allt tjat om den där hemtentan, ni borde vara trötta på den vid det här laget. Det förstår jag, det är jag med. Ordet "hemtenta" blir lätt uttjatat, kanske blir det bättre om jag döper den till herr Ingvarsson?

Kan funka.



Begreppen måttlighet och balans

Balans är lika med välmående (?), och är något som de flesta av oss hela tiden söker i tillvaron. Men helt ärligt, hur många kan uppriktigt säga att de lever ett balanserat liv? Jag kan ärligt säga att min balans är åt helvete, de flesta dagar i alla fall. Jag har problem med prioriteringar och alltid är det något som blir lidande. Idag är det måttlighet exempelvis. För hur många ägg är okej att äta på en dag? Jag har redan passerat den gränsen och klockan är inte ens 11. Det där med kaffe är också knepigt, likaså tv-tittande och pluggande. Choklad ska vi inte nämna.

Moving on...

Jag önskar att jag kunde komma igång med träningen ordentligt igen, men åh nej; det finns andra saker som kommer före. Hur kan en diskmaskin bräda motion? Samtidigt som hemtentan brädar både dammsugaren, gymet, sömnen, vännerna och Tim.

Jag önskar att jag kunde hitta en bra balans på skola, jobb x2, familj, pojkvän, vänner, träning, hobby och fritid. Hur lyckas folk? Just nu lever jag bara med näsan ned i min kalender. Det som inte står uppskrivet där excisterar i stort sätt inte. Rättare sagt, jag kommer inte ihåg det om det inte står där.

Nä, jag är inte bitter! Jag är student, jag ska fundera, filosifiera och reflektera på heltid; men helst med måttlighet givetvis. Allt ska vara måttligt, måttligt som egentligen bara är ett annat ord för lagom. Lagom som i sin tur egentligen inte är så jävla bra, för vem vill vara lagom? Man måste ju vara något mer för att kunna utmärka sig, för utmärker man sig inte riskerar man att stå kvar på samma utnötta plätt och bli förbisedd och till sist bortglömd.

Förstår ni problematiken?!

Jag börjar mer och mer hålla med Siddhartha Gautama om att livet faktiskt bara är ett enda lidande. Lite som en bestraffning faktiskt. Sen har jag även kommit fram till att svaret på allt inte är 42. Det är inte det. Och oundvikligen, vad är då meningen med livet? Ja inte är det 42 och inte är det ägg och kaffe heller! Så vem vet? Inte jag.



Kaffe kaffe kaffe!

Det är måndag, igen. Vädret är värdelöst, jag är förkyld och omotiverad. Jag har en bergskedja med plugg att ta mig över, igenom och runt; men var hittar man den motivationen? Kaffe och frukost är en bra start, men sen tar det stopp. Jag ligger före de flesta i arbetet, men jag hade gärna varit klar igår.

Då var det dags...


Dagens låt(ar)

Nostalgi på hög nivå!

Shebang - Romeo

Shebang - Crash


Slutt

Det ska vara två t. Det är internt och det är roligt. Men skitsamma, jag känner mig färdig för dagen och ska nu krypa ned under täcket igen! Är yr och mår piss. Oj vilket upplyftande inlägg detta ser ut att bli. Förlåt, men jag klarar inte feber. Det var tusen gånger lättare att ha en bruten högerhand än vad det är just nu att ha feber. Jag blir extremt gnällig av feber, som ett barn nästan. Tur att Tim är på jobbet, annars hade stackarn inte haft en lätt dag. Haha.

Till något som andas lite mer positivitet, nätobservation. Jag har till 90% gjort klart den uppgiften och ska nu låta den vila tills någon dag nästa vecka. Deadline är den 18/3, men jag vill inte behöva stressa nästa vecka så jag gjorde den nu istället. Jag lär ju ha hemtentan att brottas med ändå.

Filmen Pretty woman står på schemat samt lite läsande av monografin kanske? Jag ska spendera resten av dagen i sängen är tanken, så vad man nu kan hitta på i sängen ska jag ägna mig åt. Iphonen är en bra uppfinning för övrigt.

Imorgon gäller jobb i stort sett hela dagen så jag behöver krya på mig och vila upp mig. Lina och jag ska ju jobba "Irländsk afton" och vi räknar med att del blir fullt ös och håll i gång! Haha, tror att den tillställningen kommer att göra min helg! Misstänker nämligen att det blir lite party á Sälen ;)

Word hämmar det svenska språket!

"Användandet av detta ord kan uppfattas som ålderdomligt och främmande", vad fan?! Svenska språket är nog begränsat och så vill Word begränsa det ännu mer?! Förjävligt. Stavning får programmet gärna lägga sig i, men inte mina ordval! Där klev han på ömma tår kan jag säga.. Lägg dig inte i i vad du inte begriper dig på gubbjävel! För mig är Word en man, punkt.

Mår inte riktigt hundra...

För det första så ser inte rubriken korrekt ut. Stavningen tänker jag på. Men jag har googlat, så den stämmer. Hur som helst.. Feber är inte det enda som snurrar till det för mig idag. Eftersom jag uppenbarligen har lite, nä mycket, sömnproblem så fick det bli ett sömnpiller för min del igår. Jag slocknade som ett ljus efter en stund och det känns som om jag fortfarande sover. Men jag måste säga att jag sovit hela natten och har sovit väldigt bra utan några drömmar överhuvudtaget! :)

Problemet är bara att jag inte vaknar. Jag har ändå varit uppe i tre timmar nu, men jag går fortfarande med ögonen i kors! Jag sluddrar, tappar tråden i samtal och känner mig allmänt inte okej.. Det är nästan som att vara rejält på arslet, haha. Nä fy, inte skratta. Jag sitter här och försöker göra klart en uppgift vi fick i början av veckan, och resultatet blir toppen! Tycker jag nu i alla fall, vi får se hur det ser ut imorgon.

Nu ska jag fortsätta att sukta efter kexchoklad och försöka skriva klart den nedrans uppgiften! Mors!


Dagens boktips!

Haha, det trodde ni inte va? Böcker är generellt sätt inte min grej, men denna var lite rolig så den vill jag tipsa om.



Det är en liten bok med lite text men med stora bilder, och den handlar om den lilla mullvaden som vill veta vem som gjorde det. Haha, jag läste den högt för Tim när han låg deckad i feber i helgen ;) Jag tyckte den var skojjig, eftersom min humor är som den är. Men "hämnden" är så klockren!


Halvvägs!

Ja nästan i alla fall. Jag har nästan svarat helt på två utav fyra frågor av den förädiska och förjävliga hemtentan :) Tog tempen precis och nu ligger den på 37.7, vilket är ungefär en grad varmare än i normala fall för min del. Men samtidigt har jag nog aldrig kunnat ta till mig så många teorier och så mycket akademiskt skitsnack under så lång tid som idag. Det är nästan som om jag kan fortsätta en stund till på hemtentan, vilket då skulle innebära att jag ligger före i min egen tidsplanering. Hur ofta händer det egentligen? Men som det ser ut nu så ligger jag redan en halv dag före, så hejja mig! :D Tim har för övrigt varit ett fantastiskt stöd, han har suttit knäpptyst bakom mig i sängen och knappat runt på sin dator. Kanon och alla tiders! :P

Nu börjar det kurra i magen så jag antar att det är dags att söka sig ut mot köket i jakt på något ätbart. Ett annat mål för dagen blir att gå ut med soporna. Ni förstår vilket hektiskt och krävande liv jag lever! Ujj ujj..

Ne men faktum är att vi har massor med uppgifter ute nu, det är inte bara hemtentan inte. Senast igår presenterades två nya uppgifter, en extra uppgift för oss som läser Ramstens seminarieserie. Jippi. Den fick vi med motiveringen:
- Ja, i detta fall faller ni (offer) för min egen läsning och intresseområde just nu. Jag håller själv på att bilda mig inom detta och kan tycka att det är gynnande med era åsikter och perspektiv.

Vi tackar för det! Märk också att det inte är ett direktcitat.


Observation

Nu är vi tillbaka i seminarieserien igen och igår genomförde Cissi och jag en observationsuppgift tillsammans. Otroligt roligt! Vi skulle undersöka vardagen och "sociala regler" och omedvetna kunskaper, kan man sammanfatta det. Exempelvis är det ganska självklart att man inte tränger sig före i en kö eller sätter sig på någon annans plats på en restaurang osv.

Cissi och jag valde något så roligt och spännande som, en rulltrappa! Haha. Först observerade vi vad som var "rätt" beteende i en rulltrappa och sen gjorde jag precis tvärtom, medan Cissi observerade reaktionerna. Sånt här tycker jag är otroligt kul, samtidigt som jag skrattade och tyckte det var pinsamt. Sen ville jag även förklara mig och be om ursäkt, men det gick ju inte. Men men.. Kul dag :)



Jag åkte upp och ned i dessa trappor och jag både satt, trängde mig, stod läskigt nära, sprang upp/ned i motsatt riktning osv osv. Vad gör man inte för studierna? :P


Semlor är gott i rätt mängd!

Igår var det den härliga fettisdagen, samt internationella kvinnodagen, så det firades med semlor :) Jag köpte hem två semlor, men det hela slutade med att jag åt upp båda, nästan själv. Tim fick ett litet hörn :P Som resultat av mitt semelsvullande, som faktiskt legitimerades av att jag har min vecka, börjar få feber och är snorig, rapade jag mandelmassa och grädde resten av kvällen. Himla smarrigt, eller inte alls. Tur att det är ett helt år kvar till nästa semeldag.



Men jag måste säga att detta var en av de godaste semlor jag ätit! Till och med grädden var god :) Annars brukar jag gräva fram mandelmassan och äta den med brödet, men inte i år inte. Stackars semla, den hade inte en chans..


Är det konstigt att man längtar tillbaka?




Hemlisar

Scchhhh! Lina fyller år på söndag men ska komma hit efter att hon jobbat och fika lite. Jag har gjort det lite mysigt i köket och lagt dit hennes presenter, men det är en överraskning.




Nu orkar jag inte mer!

Har skrivit nästan två sidor nu, orkar inte mer! Är alldeles slutkörd i huvudet. Funderar på att ta långlunch och sen kolla på texten igen i eftermiddag. Det låter som en bra plan, det kör vi på. Nu ska jag gräva lite i kylskåpet och se om jag hittar något ätbart, åt bara ett ägg imorse; börjar bli hungrig här nu..

Heeelt otroligt

Ja nästan i alla fall. "Ledig" är jag idag och ändå gick jag upp kl.8.00, det måste vara nytt rekord! Anledningen är den där nedrans hemtentan som skriker efter mig ständigt. Men men, min "pluggstation" är redo och jag har laddat med kaffe i termos och vetekudde o filt i stolen. Här ska jag spendera ett par timmar idag nämligen. Är tanken i alla fall. Tur att jag har ett fönster att kika ut igenom, drömma mig bort lite så att säga.





Jag lär med all säkerhet skriva fler gånger här idag, så... Hej då så länge :P


Tack för idag, slut för idag!

Nu slår jag igen hemtentan för idag! Hann inte speciellt långt, men jag har hittat en bra utgångspunkt (tror jag) och ska på fredag fortsätta skrivandet och förhoppningsvis blir klar med den första frågan. Har satt upp som mål att göra en fråga per vecka. Får se hur det går med den saken. Hrm.

Jag var iväg en sväng nu på lunchen för en arbetsintervju, sommarjobb. Det var över på 15 min, men det var rätt trevligt. Jag är ju en ganska rolig och charmig prick så det var alla tiders :D Hehe.

Han som intervjuade mig kändes aningen obekväm i att hålla en intervju (eller att prata med mig), men innerst inne märktes det ändå att han var en skoj typ. Tydligen har han bott i Kolmården. Sen tyckte han att det var så bra att jag var äldre än 17 år (som de flesta tydligen är som skickar in ansökningar dit), jippi.. Plötligt blev livet efter 20 myyyyyycket roligare :P Haha. Bra erfarenheter hade jag också tydligen. Får besked om några veckor tror jag. Tummen upp helt enkelt.

Nu på eftermiddagen är tanken att jag ska förbereda mig inför morgondagens presentation av utställningen som vi har arbetat med nu en tid. Men jag behöver bara skriva ihop stödord, så jag sparar lite på den uppgiften tills senare faktiskt. Nu ska jag dra på mig mjukiskläderna igen och dricka kaffe i soffan. Funderar även på att äta ett ägg.


Dagens ord

Jag har precis lärt mig ett nytt ord: Assimilation.

Det innebär att: nykomlingar i ett samhälle anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion.

Omvänt, hipp och happ

Äh, vi skiter i den första frågan! Fråga nummer tre ser mycket "roligare" ut. Istället för landsbyggd, så hoppar vi på Melodifestivalen! WIIIIII! Haha, suck.

Åh soliga morgon!

Eller inte. Här skiner ingen sol kan jag tala om! Jag har en lampa, en Ikea-lampa och den är kass. Men skit samma, det är inte det jag ska beklaga mig över här nu. Jag vet att jag sa att vi höres senare på vårkanten, men nu är det faktiskt så att jag sitter med hemtentan. Den suger, och då måste jag få skriva av mig. Men det kanske inte var så svårt att lista ut? Eller, hemtentan suger inte egentligen; jag har bara svårt att komma in i den ordentligt. Jag ser inte vilken väg jag ska ta mig igenom den, och det känns jobbigt just nu. Ursäkta mitt halvlama försök till att vara positiv.

Eftersom jag vet att ni är nyfikna på vad jag egentligen beklagar mig över så ska jag här delge en fjärdedel av hemtentan:

Fråga 1

I Birger Vikströms bok om Stenliden framträder ett lokalsamhälle med få direkta kontakter med omvärlden. Däremot har olika medier vunnit insteg i invånarnas dagliga liv, och genom Orvar Löfgrens text kan vi ana hur vissa av dessa medier så småningom kommer att påverka livet i Stenliden.

Ert uppdrag blir att gå till :

http://umu.diva-portal.org/smash/get/diva2:140653/FULLTEXT01

(Eller googla på Lars Olov Sjöström, ”Modernitet i det traditionella: Kulturbyggen och gränser inom ett nordsvenskt område”)

På den adressen hittar ni ett PDF-dokument som innehåller Sjöströms avhandling om en bygd i det landskap – Västerbotten – som Vikström växte upp i. Utgå ifrån begreppen ”disembedding” och ”re-embedding” (se Hylland Eriksen!) och försök – genom att göra STRATEGISKA NEDSLAG i Sjöströms långa avhandling – att redogöra för hur medieutvecklingen har påverkat hur invånarna i ”Stenliden” förhållit sig till omvärlden. Hittar ni en rak linje – från disembedding till re-embedding – eller bör utvecklingen snarare förstås som en process i flera steg?

Här är det naturligtvis omöjligt att ge en ”faktisk” eller ”sann” bild av denna utveckling, men med utgångspunkt i Sjöströms mycket omfattande studie kan ni avgränsa ett delområde eller en specifik fråga – och på så sätt ändå kunna ge en UNDERBYGGD bild av hur medialiseringen påverkat svensk landsbygd.



Så det var fråga 1 det. Den kortaste av de 4 frågorna. Visst ser den smarrig ut? Kanske kan ni nu förstå att jag kämpar lite med att få den att se rolig och intressant ut? Jag har till den 28/3 på mig, det kan gå. Eller, det måste gå; men jag hoppas att det går bra. Ne, nu ska jag sluta slingra mig! Dags att ta tag i skiten, åtminstone börja...

 

 


Hej hallå,

Märkte att jag gav upp bloggandet där uppe i fjällen. Inte så konstigt, ibland är det skönt att helt enkelt göra ingenting. Bilder och berättelser kommer väl dyka upp senare antar jag. Just nu är det massor med hemtenta, extrajobb, intervjuer för sommarjobb, monografi, utställning, seminarier, skugga en student, osv osv. I och med detta kommer bloggen att lida, men men. Värre saker kan ju hända. Läs en bok och krama om varandra så ses vi längre fram på vårkanten!

RSS 2.0