Kaaaaallt!!

Fy fasikään vae kallt de vae ida'råå! (Bred östgötska, för er som missat). Men imorse höll jag faktiskt på att frysa bakdelen av mig, huhuuhu.. Även om jag hade stora fluffiga halsduken och eskimåskorna på mig så frös jag massor! Tur att solen skiner och gör mig på bra humör iaf :)

Nu sitter jag uppe på Universitetet insvept i en stor kofta samt min gosiga halsduk. Jag fryser. Elementen i denna byggnad hänger inte riktigt med på att temperaturen svänger utomhus. Jag har även tagit på mig mina "smygar-sockar", haha. Dom är det varmaste jag har så det är göttigt :)



Ät mindre sallad!

Ne. Jag struntar i att jag är kass i kistan. Jag älskar sallad, grönsaker och allt därimellan, så det så! Snälla ta det inte ifrån mig..

Höstigt röd

Numera är det full rulle med både radioreportage, extrajobb, hemtenta + lite annat smått och gott. Men idag blev vi klara relativt tidigt i skolan så jag unnade mig faktiskt en hårfärgning. Och jisses vad det blev färg. Men jag är nöjd. Väldigt nöjd. Känner mig sådär udda (skyller på ksm) men samtidigt väldigt höstig :) Nu väntar jag bara på att löven ska skifta färg så att jag kan smälta in i omgivningen ;)

Bilder tagna med nya objektivet:












Produktiv dag!

Imorse kändes det sådär typisk "måndagit", helgen var slut och högen med "to-do" kändes enorm. Men när jag väl fått tummen ur så visade det sig faktiskt bli en pruktiv och väldigt effektiv dag ändå.

Radioreportaget har deadline på fredag, så idag brann det lite i häckarna på oss märkte vi under handledningsmötet imorse. Vi var tvugna att få tag på ett intervjuoffer IDAG, senast. Tjena på den säger jag bara. Hur hittar man en pratglad tek-människa (tekniska fakulteten) en kylig och blåsig måndag som vill svara på frågor om status och hög/lågutbildningar? You tell me.

Men jag fick ringa runt till ett par nissar och fråga så snällt bara jag kan helt enkelt. Jag ringde bland annat till en Dr.Andersson som blev hemskt misstänksam och ville inte äventyra sitt namn och sin yrkesroll, och kunde ABSOLUT inte uttala sig.

Den panikartade jakten fortsatte tills jag äntligen fick tag på en go liten doktorand i biologi/genteknik som ville ställa upp och hjälpa oss. Jag berättade övergripande om vad intervjun skulle handla om m.m, och när basis var avklarad frågade jag var vi kunde ses. Hus B sa han. Shit. Linköping. Jaha, det var bara att ringa mamma och be om att få låna bilen och kasta sig iväg till enorma Campus Valla i Linköping. Det problematiska var väl främst att vi inte visste vad han hette, arbetade med eller var utbildad till förens efter intervjun. Haha. Då är man bra desperat.

Hur som helst... Intervjun fick jag hålla i och det gick kanon. Han var ovanligt filosofisk och "flummig" för att vara naturvetare måsta jag säga. Han tog våra frågor väldigt bra och verkade dessutom tycka att det var intressant. Det märktes att han ständigt söker ny kunskap i alla möjliga former och suger åt sig allt som en svamp och gillar att se saker och ting ur nya perspektiv :)

Super! Intervjun var över på 30 min och sedan fick vi kasta oss tillbaka till Norrköping och fortsätta med klippning, mixning m.m. Phew.

När jag ändå hade ångan uppe passade jag på att göra iordning brevet till ortopeden när jag kom hem. Jag sökte även en massa (16 st) distansutbildningar till vårterminen. Prio nummer ett blev "journalistik - att skriva för webben", efter det följde lite fotokurser m.m. Jag hoppas verkligen på journalistikkursen för det är nämligen en serie, "internets möjligheter" samt "lag och rätt på internet", som det vore kanon om jag kom in på. Dock krävs "60 hp akademiska studier, inkluderande 30 hp inom för en webbredaktör relevant område", så jag hoppas att KSM räknas in där, för 60hp har jag iaf läst redan. Så vi får hålla tummarna :)




Kaffe och oboy är behövligt ibland. Kaffe för att bli pigg (och dålig i magen) och oboy för att det är gott :) Fin fint..



11 månader <3

I fredags firade Tim och jag 11 månader tillsammans. Herregud så fort det går. Meningen var att vi skulle laga tacos tillsammans, men båda var så slut efter jobb/skola så det fick bli spicy hot. Romantiskt va? Haha. Men vi hade det så mysigt ändå :)




Höst

Just nu sitter jag vid datorn och gör..ingenting.. Jag sitter mest och kollar ut genom fönstret. Konstaterar att det är underbart väder ute. Det är säkert kallt, men himlen är blå och löven i björken utanför börjar byta färg. Har kommit fram till att hösten får mig att längta tillbaka ut till Kolmården. Jag saknar Linas och mina långa promenader, långa samtal; och jag saknar att komma in alldeles rosig om kinderna och värma mig med en vetekudde och sedan se på ett par avsnitt av satc (sex and the city). Jag har inte ens hämtat in alla mina satc-säsonger till stan, de är kvar i mitt rum i Kolmården. Det kanske är dags för dem att flytta snart? För det är på hösten som det kollas mest satc, utan tvekan.

Söndagen i Kolmården var precis vad jag behövde. Även om det inte blev någon promenad med Lina så gick Tim, jag och pappa en bit. Vi gick i skogen. Det luktade sådär speciellt som det gör när hösten närmar sig. Och istället för satc fick det bli valvaka..


Här kommer jag nog att sitta en stund till..

En dag ägnad åt politik

Valdagen är självklart en dag för politik, med val ute i landet, valvaka, tal, debatter m.m. Men det känns nästan som om idag (dagen efter) handlar mer om politik men också demokrati än vad någon annan dag har gjort hittills. Var man än vänder sig så handlar det om valet. Min facebook är som ett argt klotterplank, och givetvis handlar de flesta kommentarer om SD:s intåg i riksdagen; som vågmästare dessutom. Folk är upprörda och de skäms för att vara svensk idag.

Jag vet inte vad jag känner. Det har nog inte skjunkit in än. Det var första gången jag röstade i ett riksdagsval så hela resan har varit ny och nästan lite omtumlande. Jag följde min första valvaka och blev vittne till något historiskt. 

Men om jag ska vara ärlig så intresserar det här mig bara till en viss gräns. Just nu flyger det hat till höger och vänster (mest åt höger), och det är jag inte så mycket för. När den värsta hatstormen har lagt sig, kan jag kanske börja sätta mig in i det ordentligt igen. Tills vidare observerar jag på avstånd med jämna mellanrum..


Höstväder

Det regnar, blåser och är kallt. Men jag myser. Jag gillar detta. Idag ska jag först gosa runt i mjukiskläder och tvätta, sen ska jag iväg på en 50-årsfest :)





Vardagsångest

Träningsångest. Ja cykla till skolan gör jag ju. Men sen är det inget mer för tillfället. Jag orkar inte helt enkelt. Jag är trött konstant och verkar ha tappat suget helt :( Är nästan lite deppig periodvis.

Men jag tror att det har och göra med ny termin, ny kurs, MASSOR av akademiskt o flummigt arbete, nytt extrajobb, utbildning på extrajobb, kaos i lägenheten, upproriska kattungar + att jag varit småsjuk ett bra tag nu. Det kan ju ha med det och göra. Typ.

Vad jag hoppas på nu är att jag åker på en riktig körare med feber, förkylning m.m så att jag sen kan vara klar med skiten. Det tär på mig att hela tiden pendla mellan att må bra och sedan må piss. När jag slipper missbruka ipren och nässpray och ständigt boosta med vitaminer, hoppas jag att jag återfår den energi jag brukar ha. Jag brukar normalt sett trivas med en sån här livsstil med mycket att göra, men nu tar den snarare knäcken på mig.

Varje ledig minut, timme jag har går till att bara vila. Jag har nog aldrig känt mig så lat som nu, aldrig. Bara att starta diskmaskinen känns som en bedrift...




Blä för måndag

Dagen började ok med en dokumentär som faktiskt överträffade de förväntningar jag hade. Sen fick det bli snabblunch och sen var jag fast i 4 timmar.. Bla bla bla.. Ingen vidare måndag helt enkelt..

Individuell skrivuppgift

Guuuud vilken ångest jag hade över den där nedrans uppgiften! Antagligen för att den inte gjordes i grupp, och att det var jag själv som var ytterst ansvarig för den :P Läskigt värre. Men jag fick iaf "en liten kommentar" av herr Ramsten, och så som jag tolkar det blev jag godkänd. Haha. Har varit tvungen att läsa det där mailet om och om igen..

"Jag har nu både hunnit läsa och bedöma din skrivuppgift, och är i stora drag nöjd med vad jag fått läsa."

MEN..

"Möjligen tappar du skärpan mot slutet av analysen, och jag hade inte haft något emot en avslutande fördjupning (i nuläget känns avslutningen något abrupt) men du lyckas verkligen klargöra att det inte är hekt oproblematiskt att kritiklöst länka sitt eget varumärke till andra varumärken med positiv laddning (ditt eget riskerar att framstå som mindre autentiskt än "förstärkaren")."

"och kanske med fler återkopplingar till kurslitteraturen - men analysen är logiskt strukturerad, självsäkert och humoristiskt berättad (och de återkopplingar du faktiskt gör hamnar på rätt plats och för handlingen framåt).
På det hela taget rolig och intressant läsning, som bara är ett litet steg ifrån att bli riktigt, riktigt bra."


Det var några utdrag från Ramstens mail och jag måste säga att jag ändå är nöjd. Jag slipper den tråkiga kompletteringsuppgiften!! (som han har hotat med från dag 1) hehe. Trots mitt bristande självförtroende i uppgiften så lyckades jag ro iland och förhoppningsvis kommer hemtentan att falla på rätt sida av betygssträcket också.. Hoppas hoppas! Men deadline för den är inte förens i slutet av oktober, men jag har ändå läst en bok som jag ev ska använda mig av. Har även börjat på ytterligare en bok. Känner att det är bäst att ha lite att välja på :P




Höstdepp

Jag är en sån där märklig människa som faktiskt föredrar höst/vinter framför sommaren. Så nu när hösten äntligen är på väg så har jag tydligen hamnat i den där klassiska "höst-deppen". Idag har det regnat och varit kyligt, men det har inte stört mig så mycket. Men jag tror att deppen bottnar i att jag varit småsjuk de senaste två veckorna och att jag är trött helt enkelt. Jag är sliten. Och just nu uttråkad. Men det kommer Peson och Lina råda bot på lite senare hoppas jag ;)




Det där med att vara student..

Idag var det dags för den första heldagen på länge och jag var först lite tveksam till hur det skulle funka, med tanke på att jag har varit lite krasslig den här veckan. Men förmiddagen bara flög fram! Gruppen är så himla trevlig att jobba med och trots Ramstens uppgift så hade vi kul! ;)

Eftermiddagen blev dock inte så merry.. Genus.. Igen.. Själva ämnet är väldigt intressant, men föreläsaren höll dessvärre inte stämningen uppe. Det blev lite mycket "eeeeh...JA!" för min del..

Hur som helst.. För att överleva en sådan föreläsning har jag kommit på en rad olika tekniker, några av dem fick Emma se idag. Tur att jag kunde ge någon ett litet leende på läpparna iaf ;)

I vanlig ordning så kluttrade jag lite granna;




Jeanette = professionell kluttrare!


Måndagar suger

Imorse fick jag gå upp omänskligt tidigt för en föreläsning som var omänskligt sövande. När jag säger extremt tidigt så menar jag kl.08. Men nu ska jag förklara för er mina vänner (precis som jag förklarade för mina föräldrar) att, vi filosofer (fil-fack:are) tycker inte om att stiga upp i ottan, utan vi föredrar att börja kl10:ish eller helst senare. Våra kulturceller vaknar inte så tidigt som kl.08 och ber ni oss räkna matte så tackar vi snabbt och bestämt HELL NO!

Det är något som iaf KSM (mitt program) har klargjort vääääldigt tidigt och från allra första början, vår kreativitet tycker inte om att börja tidigt och våra hjärnor slösar helst ingen energi på matte. Så enkelt är det kompisar ;)

Så, nu när jag klargjort det kan jag fortsätta att beklaga mig över att vi hade en föreläsning bajstidigt imorse (gästföreläsare ni FÖRSTÅÅÅÅR). Den lilla håriga skåningen som skulle hålla ett föredrag om LTS (large technical systems)(sociala) hade snarare en intim stund med sin dator. Han läste allt innantill, i skägget och sedan kluttrade han något obeskrivligt på tavlan. Underbara två timmar.

Efter den prövningen var det dags för lite arbete. Jag och gruppen skulle skriva ihop en liten uppgift som vi ska redovisa imorgon. Det gick lite trögt till en början, men sedan rullade det på. Trevligt hade vi också! :D

När skolan var slut hann jag hem en timme innan jag skulle åka till ortopeden. Bara det får ju mig att hata måndagar! Först fick jag vänta 30 min innan jag fick komma in och träffa läkaren, och så fort jag kommit in får jag höra att det blivit fel. Han kunde med andra ord inte ge mig den undersökning som jag skulle ha, för det fanns inte tid, FÖR att någon *piiiiip* hade bokat in mig på fel besökstid. Behöver jag tala om hur kul det var? Så nu måste jag vänta jag-vet-inte-hur-länge på en ny tid så att jag kan kontakta försäkringsbolaget m.m. Jävla cirkus!

Denna karusell började när jag bröt handen förra sommaren. Trots att det gått ett år så är jag inte klar än. Det känns ju sådär..

Hursomhelst, eftermiddagen spenderades med Lina på stan och det var vad som räddade min dag!

Nu är jag trött och vill bara att måndag ska bli tisdag. För imorgon börjar jag kl.10! ;)



Ja men jag är bara sån!






Plugga plugga plugga!

Ohjälp vilken skillnad det blev! Första året på Universitetet jämfört med de första veckorna andra året nu är ungefär samma sak :P Nevars, men det blev ett himla tempo på en gång, och det märks att man lagt av sig lite under sommaren. Det akademiska språket fungerar för närvarande inte alls :P Hehe, så min första uppgift som jag snart är klar med kommer likna en gymnasieuppgift, that's for sure. Men men, det finns värre saker att hänga upp sig på, jag minns iaf hur man sätter fotnötter och det är väl huvudsaken? ;)

Nu på morgonen har jag tagit mig själv i kragen och skrivit klart (i stort sett) hela min uppgift, och för att vara mig är jag ute i extremt god tid så att jag nästan är pinsamt stolt över mig själv. Hehe. Fick ju faktiskt reda på att deadlinen blev flyttad, men för den sakens skull skjöt jag inte på uppgiften utan var effektiv och kirrade ihop den nu på förmiddagen. Go me!


Såhär löd första punkten (av fyra) på uppgiften:
Hitta en ”medietext” (tidningsartikel, tv/radioprogram, nätsajt, o.s.v) som behandlar
någon aspekt av det som i snävare mening brukar kvalificera sig som ”kultur”, och
precisera på vilket sätt producenterna – medvetet eller omedvetet – presenterar och
legitimerar denna aspekt av kulturen som ”autentisk” (i någon av de betydelser som
anges i ovan nämnda texter). Fråga er VAFÖR just denna företeelse/produkt behöver en
äkthetsstämpel! Ge konkreta exempel! Sedan kan man ju fråga sig vad ryms inom det
snäva kulturbegreppet idag – varför inte mat, resor, heminredning, osv?
Argumentera för ert val av ämnesområde!


Lagom upphetsande en torsdagsmorgon kan jag intyga. Men som vanligt är jag osäker på hur slaviskt man ska hålla sig innanför ramarna för uppgiften, eftersom lärarna hela tiden predikar om hur fritt allt ska vara (flummigt) och hur gärna vi får "think outside the box", men de säger aldrig HUR tillåtet det är och HUR mycket utsvävning som är tillåtet. Så nu har jag höftat och faktiskt försökt haft kul med uppgiften, så jag hoppas att herr ramsten ser detta och låter bli att sätta ett fett IG på mig :P



Min pluggkompis. När Tim ser detta kommer han att bli galen, men jag lovar att Bob bara låg där så att jag hann ta bilden. Resten av tiden satt han i fönsterbrädan, medans Alice satt bredvid mig i stolen. Promise! :P



Lycka är!

Woohoo! Jag fick jobbet, jag fick jobbet! Fy fasen vad nice! Eller, jag ska nog inte ropa hej allt för högt än; tänk om allt skiter sig sen när jag väl är på plats? Eh, så ska jag inte tänka nu; skitsamma, jag fick jobbet!

De extrapengarna som nu kommer att rulla in ska direkt in på sparkontot.. Förstå lättnaden?! Eftersom Tim och jag redan har en väl fungerande ekonomi så kommer dessa pengar bara att gå till skojiga saker. Bra va? Så nu börjar sparandet till fickpengarna som vi ska ha med oss till USA, nu börjar hamstrandet! Ska gå en snabbkurs hos Charlie tänkte jag ;)


Jag ska alltså jobba extra i biljettkassan på Louis De Geer :D


RSS 2.0