1:a advent

Tiden bara flyger iväg! Jag har ingen aning om hur jag ska hinna med allt innan jag åker... Nyss hade jag hur mycket tid som helst och klagade över det, men numera känns det som om dygnets alla timmar inte räcker till!

Första gången jag känner ångest inför julen och att jag tycker att det är jobbigt med all julstress...









:(

Igår var vi tvugna att avliva en av de små husdjuren... Alltid lika tråkigt när man tvingas till det, och det är värre när man inser att de tre andra börjar bli dåliga också...

Julbord

Ikväll är det dags för det så traditionsenliga julbordet i Linköping.. Varje år sen jag var plutt har min familj varit där och ätit julbord; och det har blivit en traditon som jag har svårt att tänka mig utan. Numera slipper jag även "barnbordet" så det är extra roligt ;)








Haha

För att citera min pojkvän:

" *suck* Du är som en padda..."

Haha, denna fina komplimang fick jag när jag satt på köksgolvet och asgarvade och Niklas skulle lyfta upp mig; men jag satt där som en ledlös korv och bara fortsatte skratta..

"Tennistanten"

Hon dök upp! Idag stod hon äntligen på trappen med mina pengar... Nu slipper jag ringa och tjata! LÄTTNAD!!!

Tillbaka från huvudstaden

Kom tillbaka igår, så det var bara en snabbvisit; men gud så roligt det var! Helt underbart att träffa kusinerna igen, och självklart mitt lilla kusinbarn, Hampus :) Vi hade en jättetrevlig tjejkväll hemma hos Tessan; det blev mycket skratt ;) Tog bara en enda bild under tiden jag var där uppe, men den kommer jag nog inte att visa här; med tanke på att den innehåller lite popcorn i näsan och en massa annat kul.. Sorry lad's...




Stockholm

Imorgon bär det av till Stockholm, men det är INTE tack vare kärringen jag nämner längre ned.. Det ska bli intressant och se hur hon ska lyckas ge mig mina pengar när jag är i Sälen, för jag måste skriva på lite papper osv. Så hon får väl pallra sitt arsle dit upp i bästa fall..! Men men, imorn ska jag ha roligt med kusinerna och slippa att tjata på tantjäveln! Cya!





Önskelista

Är det bara jag som tycker att det är svårt och veta vad man ska önska sig i julklapp? Av mamma och pappa ska jag nog önska mig pengar, för det lär behövas i fjällen eftersom jag inte får min första lön förens i slutet av januari. Sen tar det stopp, vad ska jag önska mig? Jag behöver nya hörlurar till min Ipod, nya strumpor och en jädrans massa underkläder.. Men hur roligt är det på en skala? Det kan jag ju köpa själv...

Igår när jag satt och klickade runt lite hamnade jag på barncancerfondens hemsida... Det finns massor med fina saker som man kan köpa, bland annat "hope-halsbandet". Det ska jag önska mig! Kan det bli bättre? Då stödjer jag cancerforskningen och får ett jättefint halsband på köpet.. Min mormor var med och skänkte en himla massa pengar till barncancerfonden när hon levde, så ni vill jag också börja!

Är det bara jag som tycker att en spa-behandling är fel som årets julklapp? Det borde istället vara "livsviktiga julklappar" från barncancerfonden, unicef eller varför inte ActionAid? Gå in på dessa länkar och kika:

http://www.barncancerfonden.se/livsviktigajulklappar
http://www.unicef.se/butik/privat
http://www.julklapparmotfattigdom.se







Julkalender

Jag bara måste ha en chokladkalender varje år, det är tradition; ungefär som påskägg, man blir aldrig för gammal för sånt :)

Såhär ser min kalender ut i år :





Fy fan!

Jag är 19 fucking jävla år och har inte ens levt en 4:e del av mitt liv men endå får jag ta på mig vuxenrollen.. Tanten i tennisklubben är nästan 3 gånger så gammal som mig och beter sig som ett respektlöst rövhål!! JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG!! Det är tillräckligt illa att jag själv får ringa henne och påminna om att jag ska få betalt för 15 tennislektioner (som hon fått redovisade och renskrivna för 4 månader sen)!! Då får jag direktiven att stanna hemma tisdag kväll så att hon kan komma förbi, dyker hon upp?? HELL NO!

Nu har det gått 8 jävla dagar utan att hon hört av sig. Jag ringer igen; men ikväll så är hon och träffar sina stofilvänner! Jag bad hennes man, vänligt men bestämt att hon SKA ringa mig imorgon..

Det här är så extremt respektlöst att jag blir tokrasande.. Hur i fan helvete potatismos tänker människan?! Jag ska inte behöva ringa och tjata om ersättning som jag har rätt till och som jag skulle ha fått i somras!!

Med det sagt ska jag ta ett långt bad för att lugna ned mig lite... Det är inte bra att gå och lägga sig arg har jag hört...

Det snöar!

Äntligen snöar det i Kolmården också! Blir så himla glad av snö, det är nästan bättre än en varm och solig sommardag!





En seg måndag

Idag lyckades jag sova till kl.12.00 vilket var jätteskönt! Kan erkänna att jag fortfarande sitter i min pyjamas men jag tycker faktiskt att det är tillåtet.. Sitter vid köksbordet och kikar ut på det fina vädret, dock är det ingen snö; men jag är endå glad att det är blå himmel och sol.
Lyssnar även på Melissa Etheridge, en sjukt bra artist som jag fastnat för.. Hennes röst är otrolig och unik, så jag rekomenderar att ni går in på youtube och lyssnar på "It will be me" och sen att ni laddar ned hennes skivor! "It will be me" är bland annat med i en Disneyfilm :)


I'm baaaaack!

Då var introhelgen i Sälen avklarad och jag kan säga redan nu; JAG VILL TILLBAKA! Det var sjukt roligt, äckligt jobbigt och så jävla superbäst! Det var skitkul att festa och umgås varje kväll/natt med alla underbara människor men det var mindre roligt att infinna sig i frukostmatsalen kl 7.30 dagen efter..
Om ni vill läsa mer om helgen i Sälen läs då min och Linas fina fjällblogg :) http://jealin.wordpress.com/

Några bilder:



En del minusgrader och snö kunde man hitta bland fjällen




Fullt ös på Wärdshuset under lördagskvällen




Vet inte om "trött" räcker för att beskriva hur man känner sig nu..





Imorgon händer det!

Jag börjar bli nervös nu, inte för att det är något att vara nervös inför egenligen; men det känns endå lite läskigt.. Imorgon bär det av till Lindvallen för tre introdagar! Jag har ännu inte packat klart och jag vet knappt vad jag ska ha med mig, det känns som om jag bara sticker in handen i garderoben och drar ut första bästa plagg jag får tag i. Hur mycket kommer jag glömma? PANIK!
     Jag har vändt upp och ned på mitt rum och jag springer runt som en yr höna.. Erkänner att jag har resfeber och min största oro är att jag ska glömma något jätteviktigt! Men det känns endå lite lugnande att Lina ska med :) Så jag får tänka på det, Lina ska med, Lina ska med *andas in, andas ut*... Måste ta ett lugnande bad sen...



Phew

Det var jobbigt! Aldrig har kroppen kännts så tung som idag... Var ute och sprang nu för en stund sen, flåset finns men fyfasen vilka betongben det var! Måste skärpa mig här nu.. Så därför ska jag kila iväg till gymmet imorgon och kämpa ikapp med Kolmårdens alla pensionärer..
    Att springa på kvällarna är riktigt skönt måste jag säga (även om det var ovanligt plågsamt idag), men hela samhället är dött och jag kan flåsa på bäst jag vill. Det finns inget bättre sätt att bli av med stress eller irritationer.. Idag hade jag en hel del tjuriga tankar att bli av med om man säger så. Är jag ovanligt lättretlig just nu och överreagerar eller är det befogat? Hmm...


Tjooohooo

Fick ett samtal från tennisklubben idag (efter att jag mailat dem), jag ska få betalt för 15 tennislektioner! De har "glömt" att betala mig, så det ska bli gött med lite extra pengar.. Oktober var ingen bra månad, och november har inte varit så bra hittills, så detta kom väldigt lägligt!


Grattis pappa!

Farsdag firades med att pappa och mamma fick gå på bio och se den nya bond-filmen, medens jag och Daniel var hemma och gjorde iordning middagen. Men det blev jag som fick göra allting då Daniel hade matteläxa.. Pappa hade beställt räkor, så jag stod och handskalade 1kg räkor! Jag dukade, skalade räkor och bakade (!)

Jag tror att det gick hem :) Sen fick pappa en rolig bild av mig som jag klottrade ned igårkväll..










Jobb

Japp, jag ska vara på jobbet kl.6.45 imornbitti... Vet inte om jag längtar eller om jag borde få världens ångest just nu..


En vecka kvar!

Känner mig som ett barn som räknar ned till julafton, men det ska bli så roligt! Extra kul för mig eftersom jag inte gör så mycket vettigt om dagarna annars :P Sen är det fab att Lina också ska med! Lyfter hela resan hur mycket som helst!

Vädret idag:









Today

Den här bilden är tagen med webcam uppe i Lindvallen just nu. Det ser så himla härligt ut och det är bara 8 dagar kvar tills vi åker dit upp för första gången :) Längtar!! Nedan följer också en liten väderprognos, önskar att det var lika bra väder här..













SÄLEN!

Kommer att få sällskap av denna störtsköna brud i Sälen.. Kan det gå annat än utför? ;)











Måndag kväll

Det är verkligen mysigt att ta ett varmt och avkopplande skumbad på kvällen.. Jag behöver antingen ta ett långt bad eller springa en runda för att kunna somna vettigt sen på kvällen. Att vara ute och springa rensar bort alla tankar och fungerar som en bra terapi, medens bad gör en allmänt lelös och harmonisk. För att jag verkligen ska slockna som en klubbad säl så lyssnar jag på en avslappningsskiva som jag inhandlat på apoteket. Någon annan än jag som tycker att det är pensionärsvarning på det?
Skit sak samma! Jag sover som en gudinna och slipper alla mardrömmar som jag annars har, så för mig är det värt det!







Jag vill vara liten igen!

Det var bättre förr.. Skolan var enkel och alla ens problem var som en piss i Nilen.. Jag vill tillbaka till tiden då hela sommarlovet spenderades barfota och jag blev bajsbrun så fort jag stack huvudet utanför dörren.. Tänk att slippa bry sig om jobb, pengar och hur man ser ut; för det enda man koncentrerade sig på var att ha kul.. Då kunde man få en pinne att bli rolig liksom.
    Idag känner jag bara ångest, för jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv just nu. Jag har koll på vad jag vill lite senare, men nu har jag ingen aning. Innan jag skulle somna igår fick jag världens ångest över livet; för det är som om någon hela tiden puttar en i ryggen så att man stretande går framåt mot en kant som man förr eller senare kommer att trilla över.
    Livet är det längsta som vi någonsin kommer att få uppleva, och jag hoppas bara att jag får ut vad jag vill ur det hela; för vad gör man annars? Jag tänkte verkligen extremt djupa tankar igår så att jag nästan blev lite mörkrädd.
     Men om man bara får chansen att leva livet en gång tycker jag inte att man ska hålla tillbaka. Man ska sätta ett mål och ha en dröm, för om man jobbar arslet av sig så kan man göra precis vad man vill. Vad finns det för hinder mer än dom som man själv sätter upp? Vill jag hitta botemedlet till cancer så får jag se till att jag hittar botemedlet till cancer, eller åtminstone bidra till sökandet...








Jobb

Japp idag har jag jobbat på Kolmården igen. Det var lite segt att komma upp imorse, då det blev ganska så sent igår men det var bara att ta på sig jackan och bege sig ut i kylan. Idag var också den sista dagen då parken har öppet (för den här säsongen) vilket jag tycker kan vara ganska skönt.. Nu ser jag fram emot att få åka till Sälen ännu mer! Speciellt när det börjar bli kallt, brist på saker o göra och när mamma tjatar öronen av en här hemma.. Jag vill bara iväg!
    Jag har ett par introdagar att se fram emot (13-16 november) och sen drar säsongen där uppe igång den 15:e december för mig :D Lääääääängtar!!!




6 månader <3

1 november firade jag och Niklas 6 månader tillsammans :) Det gjorde vi genom att nattbowla tillsammans med min lillebror, Lina och Carnklev; en ganska udda skara peeps men det blev jättelyckat! Det gick förvånadsvärt bra för mig (om man jämför med hur det gick sist), jag vann inte men jag kom inte sist heller, så jag är nöjd :) Här är lite bilder från kvällen:



Han som aldrig vill vara med på bild...





Daniel med på ett hörn





Carnklev, Niklas (som inte hann gömma sig) och Daniel




Lina och jag (som var bääääst på bowling)




Bild tagen av Daniel

Sorry!

Jag vet att jag har varit seg på att blogga, men...men... Äsch, jag har inget vettigt att skylla på mer än skrivartorka. Den senaste tiden har jag inte haft speciellt mycket för mig. Jag har hjälpt Niklas att sätta upp tak i lägenheten och så har jag jobbat lite på djurparken. Känns lite vemodigt att vara tillbaka där faktiskt, men Kolmården är ju alltid Kolmården :P Händer alltid något roligt...
Just nu sitter jag och Niklas i soffan med en varsin laptop i knäna, väldigt romantiskt och socialt; men det funkar bra för mig. Det är finare väder idag än vad det har varit på länge, så förhoppningsvis så kan jag få med mig grabben i andra hörnet av soffan ut på en promenad.








RSS 2.0