Om Jeanette får välja

Fördelen med att bo hemma hos mamma och pappa är att det finns mer än kyckling, pomme och fetaost att äta till middag.. Så idag passade jag på att göra en riktigt favorit till middag; laxfilé, färskpotatis, chili creme fresh samt en massa grönsaker.. Tror att jag satte i mig en hel parprika! Haha.. Kommer bli dyrt för mamma och pappa i sommar, så himla mycket grönsaker som jag äter.. Är väldigt lycklig över att jag jobbar med sallad/grönsaker hela dagarna, rena paradiset! Käkar nog mer än en paprika per dag tror jag..





Så, nu ska jag återgå till att äta jordgubbar och melon, sen blir det att läsa en Gustaf-tidning! ;)




Man kan inte lyckas jämt

Speciellt inte med lite alkohol i kroppen.. Usch vad hemsk jag kan bli på bild..


Midsommar, med plastglas i hand och kameran i högsta hugg! Tur att man inte är sådär snygg jämt ;)
What's up with the smile liksom? Haha..


Jag tycker om mitt jobb

Ja, det gör jag fakiskt! Det krävs inte så mycket brain och det är inte allt för slitsamt, eftersom svenska folket med barn i 4-års åldern inte väljer GI/sallad framför flottig pommes och mojonäsiga hamburgare.. Jag stormtrivs verkligen, och det är enbart för att jag tycker om kolmårdarna så mycket ;) Även om de inte kommer från Kolmården, så är det en viss stämning och gemenskap när man jobbar på djurparken.. Och det har ju alltid sina fördelar..


Där inne bossar jag.. J's kitchen, typ :P


När det är kallt och folktomt får man roa sig på annat sätt.. Sa jag att det är jag som är chef och därmed förebilden? Måste nog jobba på det där tror jag.. Mina anställda kommer ju bli helt förvirrade..


Oskar :D Det är en halvtam ekorre som springer omkring bland alla restauranger.. Såhär nära kan man gå, men jag skulle nog inte klappa "den".. Oskar kanske har skabb och sen vill man ju helst inte bli biten.. Gullig på avstånd helt enkelt :)


I'm lovin it ;) Haha, för er som inte ser så är det en paprika.. Eller en bit av en paprika, om man ska vara petig..

Midsommar

I år firades inte midsommar i mina föräldrars trädgård med kubb och jordgubbar, utan i Linas trädgård; med alkohol och grillning.. Det var trevligt att träffa alla roliga och mindre roliga igen :) Som vanligt bjöd en sån här "gathering" på mycket skratt, ångest och drama.. En klart minnesvärd upplevelse!


Titta så fina tjejorna var, förövrigt gamla "Good for you UF". Och vilken tur med vädret!


Det godaste jag ätit på länge!


Lina und Ich


Josse in da tree and Åhman on the way ;)


Stockholmar'n som frivilligt valde att spendera midsommar med bönder ute i bushen


Min sötis :) Som faktiskt inte kan bli arg på mig för att jag la ut denna bild, den syns knappt! Men jag ville att du skulle få vara med på ett hörn iaf :) Och om du fortfarande vill att jag ska ta bort den så är det bäst att du håller tassarna borta från mina kakor!


Antagningsbesked




Ja eller nej?



Jag tror att jag gillar rosa, i smyg...

Innan ägde jag inget annat än underkläder i rosa, men på skolavslutningen i nian drog jag för första gången på mig en rosa klänning frivilligt.. Sedan dess har väl plaggen i garderoben ökat, men de rosa kläderna kan jag fortfarande räkna på fingrarna.. För jag har i evigheter inte tyckt om rosa, för jag anser att jag inte passar i det; + att det är för "tjejigt".. För som tjej känns det nästan som om man måste tycka om rosa, så därför gjorde jag tvärt om :) Givetvis...

Men nu på morgonen kom jag på mig själv med att faktiskt måla naglarna rosa, och sen öppnades mina ögon till omgivningen; och ta mig tusan! Jag smyggillar rosa, helt öppet! Bloggen är också ganska avslöjande.. Haha







Japp, så var det med det! Glad att mobilen inte är rosa iaf...



Neeeej!!

Hatar när man sett klart det sista avsnittet av en serie, visserligen bara av en säsong; men det tar ju sån tid innan nästa kommer! Det är som ett beroende, det går inte att bara se ett avsnitt; man ser tills man däckar! Tur att det finns fler serier.. Men sen är det ju det där med o ladda ned, hur rädd borde man vara? Jag har varit duktig och laglydig sedan i december; vilket har fungerat väldigt bra.. Dock känns det som om man borde ha rätt att se bra serier! Sverige är ju två år efter med att släppa skiten på dvd.. Om de kunde hänga med lite i svängarna skulle jag helt klart sluta ladda ned; och säkert många med mig..

Men iof, det är en speciell känsla att invänta den dag man vet att ett nytt avsnitt kommer rykande färskt ut till oss dödliga.. (Säkert ett halvår efter att det spelats in, men det är inte poängen).. Då har man något att längta efter och se fram emot.. Det är något som är värt att bryta mot lagen för!!

Halvdag blev en hel dag

Jobbade från 9.30 på parken till 12.30, längre blev det inte.. Det hade blivit en schema-miss så vi var en för mycket, så jag passade på att fly fältet så fort jag kunde; nevars.. Jag åkte hem istället och började med juli-schemat; något jag får betalt för; så det gjorde mig ingenting att inte vara på jobbet.. +/- noll med andra ord, men mest plus; för hemma fanns det god glass :D



Såhär ser mitt utkast ut, och jag känner mig ganska nöjd faktiskt.. Är ett himla knåp att få allt att gå ihop.. En tjej ville ju ha ledigt minst 5 dagar i mitten av Juli; inte det smartaste kanske.. Men hur säger man nej när hon ska få träffa sin pappa i Spanien och dem har inte träffat varandra på 10 år? Ganska bra anledning till att få ledigt, annars är det omöjligt..

Eller, på min födelsedag och några dagar efter är det också okej (för mig) att vara ledig.. Tant blir faktiskt 20!

Om ni undrar över de mörklila rutorna så är det "måste vara ledig", de vita är "ledig", grönt är "jobba" och den lilla lila saken är den tid då jag ska lägga nytt schema..


*suck*

Jag är helt död! Vilken dag det har varit på jobbet, phew! Bara att invänta träningsvärken, JAG VET; träningsvärk av att jobba!! Men det är SÅ sant!!!

Seg idag

Idag har jag inte gjort speciellt många knop, vilket är ganska skönt ibland.. Jag sov så himla dåligt inatt, och har mått dåligt nu i två dagar.. Igår kväll var det riktigt hemskt, men också av andra skäl.. Så nu när jag är hemma tänkte jag passa på att ladda ned lite serier och ta ett långt bad.. Det blir nog även sängen ganska tidigt ikväll..


Hem till Kolmården

Idag drar jag hem till Kolmården i regnet, och där ska jag stanna en hel vecka! Ja ska jobba och umgås med dem jag saknar när jag är fast i Finspång.. Men nästa vecka är det ju midsommar, så då ska jag tillbaka till Finspång och supa skallen av sig.. Typ.. Lina hakar också på, så det kan bli en lovande kväll ;) Men jag lär säkert ändra mig tills det är dags och köra nyktert istället, men om det hade varit midsommar idag hade jag druckit mig rolig.. Men så är det en pissdag också så..


PF!

Pojkvänfritt! Tjoho!! Haha, jag är ensam hemma i lägenheten och har en myskväll med film och godis.. Men nu när filmen är slut tycker jag att Niklas får komma hem.. Kommer dock dröja ett tag, eftersom han festar med de nyutspringda studenterna :) Som tur är har jag köpt den nya vecko revyn, så jag borde klara mig..

Lyxproblem

Jag vet att jag har sagt det förr, men jag behöver verkligen en större garderob! Köket ligger risigt till kan jag säga..


En ny väska kan man alltid ha användning för, det var då jag insåg hur lite plats jag har i garderoben..


Knök + att jag måste dras med en frys


Här kan det gömmas lite :P


1/3 del ligger i smutsen


Haha, kan ni gissa vad som ligger där under?


Kan någon mer än jag tycka synd om mig? Jag har mina kläder i Ikea-påsar!





Sjösättning

Igår var det dags för båten att åka ned i plurret! Niklas och jag hjälpte till, och sen följde vi med på den 1-timmes färd från Lindö, ut till Björnö :) Trots att det blåste, guppade, skumpade och for så var det kul att åka båt.. Roligaste var det nog när jag körde, dels för att jag knappt såg ut genom fönstret och fick sitta med näsan mot rutan och 10-i-2 grepp på ratten som en tant, men också för att jag lyckades (misslyckades) med att ta vågorna rätt, hahaha..


Båten på land


Båten nästan i vattnet


Kolmården/Sandviken, ursäkta bildkvalitén; men det skumpade så mycket, så jag kunde inte hålla kameran still


Haha, sjömupp 1 och sjömupp 2


Ta bort, gör om, gör rätt!!

I lördags jobbade jag som vanligt och när jag kom hem på kvällen så var Niklas hemma hos mina föräldrar; hade verkligen längtat efter honom hela dagen! Men på lördagar vill jag gärna ha något mer än bara en mysig pojkvän, jag vill ha lördagsgodis! Så när Niklas och pappa hade varit och handlat under dagen så fick Niklas uppgiften att plocka lösgodis; något som verkligen var ett prov på hur väl han känner mig...

Han fick underkänt tusen gånger om! Det var den värsta godispåsen jag sett i hela mitt liv... Den innehöll bara lakrits, kola och något annat snuskigt.. Jag bara gapade när jag öppnade den, sen kom tårarna.. Niklas försökte trösta mig med att han faktiskt köpt små "aprikoser" som jag tycker om, det fanns FYRA i hela påsen.. FYRA!!

Han vet mycket väl att jag älskar choklad över allt annat, men det fanns inte en enda chokladbit med i den där godispåsen! Min första tanke var att han hatar mig, nu är det slut... För det finns inget värre än kola, det är så himla äckligt.. Lakrits kan gå, men ytterst sällan.. Fullt övertygad om att min pojkvän fullkomligt hatade mig, och påverkad av p-piller, så grät jag.. Oj vad jag grät, samtidigt som jag var arg.. Hur vågade han förströra en godispåse på det sättet?!

Hur som helst, när jag slutat gråta, åkte jag upp till affären och köpte nytt godis.. Först erbjöd sig Niklas att åka upp och köpa nytt (gulligt iof), men jag skrek bara; NEJ! Vågar inte överlåta något så viktigt till honom igen, nej, ska det bli rätt så får jag göra det själv.. Så medens jag plockade i nytt godis i affären tvingade jag Niklas att lägga varenda godisbit jag lade ned i påsen på minnet! Jag kan ju inte ha en pojkvän som inte vet vad jag tycker om för godis, herregud..





Kick off

Igår var det som jag nämde nedan kick off för enhetsledarna på Kolmården.. Jag gick, trots brist på lust.. Nu i efterhand vet jag inte om jag var glad att jag gick.. Det var samma gamla vanliga som alltid; folk blev fulla, pratade lite för mycket, ringde fyllesamtal till vd:n och var allmänt dreggiga.. Jag var trött och seg hela kvällen och satt o gäspade, men framför allt så frös jag! Gud så jag frös.. Det regnade ju, blåste och var snorkallt..

Jag mitt lilla nöt trodde ju förstås att vi skulle vara inomhus, men ack så fel jag hade.. Vi skulle sitta ute på safaricamp framför en brasa och frysa hela kvällen.. Sen när jag kom hem luktade jag som en grillkorv, alltid lika underbart..

Men jag tog en del roliga bilder från kvällen;


Här satt vi hela kvällen, mysigt va?


Ja vad ska jag säga? Fri alkohol...


Var nere i lejongropen en sväng och hälsade på :)


Sen hälsade vi på dessa sötisar :)


Så nyfiken så


Mindre söt, en tjock gnu


Kvällens bästa bild!


Det var nog bra att gå hem vid 22


Kvällens citat om "vad är bäst med Kolmården?":
För varje år som går här på parken, så blir jag ju äldre va... Men brudarna på Apans, dom är 17 fortfarande!
- Axel


Tack för en bra kväll med god mat!

Hjälp så pinsamt

Jag köpte nyligen en film från 2006 som heter "Cashback", och när jag läste på baksidan skulle det vara en sån där typisk tjejfilm där det både skulle vara komedi och romantik. HA! Säger jag bara, det där är en äkta killfilm; så mycket nakna brudar som det var i den måste den nästan gå under "mjukporr".. Ganska förnedrande var den också..

Om jag ska sammanfatta filmen så var det; bröst, bröst, stripptease, bröst, sextrackaserier, fördomar, modellbrudar, bröst, sexskämt, bröst osv osv.. Ni fattar...

"Som svensk var hon inte pryd inomhus", och vips så vandrade en naken brud in.. Givetvis hade hon världens snyggaste kropp och stora bröst.. Herregud säger jag bara! Inte en enda tjej i filmen (som visade sig naken) såg normal ut.. Som tjej är det bara pinsamt att se den, inte för att det är genant; utan för att det bara var...fel... Men den kan varmt rekomenderas till omogna killar som tycker sådan "humor" är rolig och som tycker att stora onormala bröst är festligt..

Dock finns det en scen i filmen som gjorde det värt att plåga sig igenom den.. Så himla underbar scen! Hahaha.. Det finns två killar som i filmen har sådan bisarr humor och är så extremt barnsliga, men när de ska vara coola och "utmana" den nya killen är det så himla kul.. Den nya killen är nämligen mästare i Kung Fu och skulle lätt spöa skiten ur dem, något de givetvis måste prova.. Så den fulaste killen i filmen går stöddigt fram och frågar Kung Fu snubben;
- Kan du klå mig lätt?
- Ja
- Kom igen då...
Då börjar Mr.Kung Fu med värsta karate move'sen och när han hoppat färdigt sträcker han bara fram en arm till sin likbleka arbetskamrat som är beredd på det värsta;
- Ta min arm, säger han bara
Givetvis greppar den ont anande arbetskamraten tag i hans arm.. Då, i nästan slow motion... bitch-slapar Kung Fu killen honom på kinden *smack*.. Haha, det var så klockrent..

Dålig humor jag vet, men det var faktiskt roligt! Och jag erkänner det också..



Cashback hette alltså filmen för er som gärna vill se den..




Men som sagt: VARNING FÖR NAKET!!

Dagens köp;


Köpte en fin oversize kofta, som är ljuslila :) Blir underbart att ha sen i sommar..

Ne jag vill inte, eller?

Ikväll är det alltså kick-off för oss enhetsledare på Kolmården, något som jag sett fram emot ett tag.. Men när jag klev upp 06.15 imorse var jag inte lika pepp längre.. Det regnar, blåser och är snorkallt ute; så det där med att sova i tält går helt bort för mig kan jag säga! Trots att jag dissar tältningen känns det fortfarande inte så jättelockande att gå; men om man tänker efter ordentligt så går det att övertala sig själv;

* Gratis middag på restaurang
* Fri dricka
* Roligt folk att umgås med
* Mycket skvaller att lyssna på
* Nära hem till min egen säng

Det blir nog att jag går iaf :) Tänkte skippa alkoholen så att jag kan köra hem sen när jag blir för trött eller ledsnar.. Får klämma i mig lite kaffe innan jag åker, så är jag igång ordentligt sen :P Men det som fick mig att verkligen besluta mig för att åka var maten, hehe.. Gratis mat som jag slipper laga, och disk som jag slipper diska; det är taget!


Kockjävel!

Jag mötte en av mina anställda ute på krogen i fredags, där han sa att han skaffat heltidsjobb och inte kunde jobba så mycket i sommar.. Men eftersom det inte sades i nyktert tillstånd tänkte jag ge honom chansen att höra av sig till mig nu i veckan, men det har han såklart inte gjort..

Han sa dessutom att han kontaktat Kolmårdens restaurangchef och pratat med henne om detta, men när jag frågade henne om det idag så visade det sig...suprise, suprise; att han inte alls pratat med henne..

Jag smsade honom för att fråga om det stämde att han inte kan jobba veckodagar i sommar, och det stämde ju.. Han har inte svarat på ett enda av mina mail om hur de anställda kan jobba i sommar, och nu när schemat är utskickat får JAG kontakta honom.. Pundhuvud! Jag kan ju inte schemalägga någon som sedan inte dyker upp när de ska.. Ibland blir jag skogstokig på folk!

Om han hade kontaktat mig direkt och förklarat läget hade jag gärna jobbat på en lösning, men eftersom han skötte det hela dunder klantigt så funderar jag på att ta ifrån honom jobbet helt och hållet.. Kan inte ha en sådan anställd, det går inte! Då finns det mycket proffsigare personer med högre arbetsmoral som jag kan ta in i stället! Så ikväll ska jag prata med stor-bossen och förklara läget.. Då kan ni kanske förstå vems kulor som kommer bli rökta? :P



Jag kan vara hård när det krävs *morr*




Intervju

Idag var jag som bekant på en intervju i Linköping för en KY-utbildning som jag kan tänka mig att gå i höst.. Ni vet när man kan få en känsla i kroppen om det gick bra eller dåligt?; jag har en stark känsla av att det gick väldigt bra.. Men sen har den känslan haft fel förr, så jag vågar inte lita riktigt hundra på den.

Det var meningen att det skulle vara in gruppintervju, men vi var bara två personer som dök upp; det var jag och en kille som heter Martin. Han är född 90 och kommer också från Kolmården; dock kände vi inte igen varandra klockrent, utan bara lite grann. Men han var jättetrevlig iaf :) Att prata med honom fick mina nerver att lugna ned sig, så det måste jag tacka honom för sen någon gång!

Väl inne var det två personer som intervjuade oss, en kvinna och en man.. Det var lite stelt och nervöst i början som det ska vara, men sen kom både jag och Martin igång och prata.. Det jobbiga med honom var att han sa exakt de saker som jag ville lägga fram, så jag kunde bara hålla med; men å andra sidan gjorde jag exakt samma sak tillbaka; kul när man tänker och tycker så lika. Vi fick hålla en varsin presentation på engelska, vilket var lite skakigt för min del; men jag tror att jag lyckades ganska bra endå :)

Hur som helst, jag ordbajsade på i ca 45 minuter och sen mötte jag upp Lina på stan där vi knallade runt i en timme ungefär. Avslutningsvis åt vi lunch på Subway (mums!), och sen åkte vi hemåt!

Så om 2 veckor får jag reda på om jag är antagen till utbildningen eller inte, håller tummarna! Vilken ego-boost om jag skulle bli antagen och sen tacka nej, haha..



Ny dag, nya tag

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här dagen.. Var inne i stan med Niklas och mamma en stund; och Niklas skaffade sig en ny tatuering som blev jättesnygg :) Så nu kommer killen vara öm och stel ett tag, men men; det är bara armen ;)

Hela min eftermiddag har spenderats framför den eländiga stationära datorn hemma hos mamma och pappa.. Jag fick det roliga uppdraget att installera office-paketet samt att fixa Internet.. Trodde att det skulle vara lätt som en plätt, men Internet var sjukt svårt att få igång.. Först skulle nätverkskortet hittas, installeras och gud vet allt.. Sen skulle det till en massa drivrutiner som först var fel och som inte kunde packas upp för att de var i fel format.. Och så gick det vidare hela tiden, så ni förstår mitt lilla helvete.. Men som den superkvinna jag är fick jag det såklart att fungera ;)

Bör kanske tillägga att jag hade min kusin med mig i telefon.. Sen att han kan det mesta om datorer och jobbar med det hela dagarna har ingen betydelse.. Haha..


Ge mig...

MAAAAAT!! Kolla vad klockan är, snart 13.30!! Jag vill ha mat mat mat, nuuuuu! Till och med Mc donalds eller fiskbullar är frestande just nu.. Om jag inte får mat snart tänker jag dubbla Meri's (pizzeria) dagskassa!

Det här är anledningen till att jag aldrig skulle få för mig att delta i Robinson, eller svälta mig på annat sätt.. Jag behöver mat! Jag älskar mat, det finns inget som är bätte än mat! (okej, något undantag kanske finns..)

Om ni har brist på saker att göra kan ni räkna hur många gånger jag använde ordet "mat" i detta inlägg ;)


Attans

Måste det regna idag? Usch så tråkigt.. Dessutom har vi ingen mat hemma, så jag har inte ätit sen igår.. Jag har alltså varit hungrig sen igår eftermiddag/kväll och det suger! Likaså mitt humör, ni som vet hur grinig jag blir utan mat förstår Niklas helvete just nu :P Han ska få gå ut i regnet och fixa mat sen!! Så det så..

Idag är det mjukiskläder som gäller, det enda bra idag..typ..






RSS 2.0