Fjäll




















Promenad i solsken












Det känns ju...sådär..

Kolmårdens rekrytering var så vänliga och skickade mig ett mail med ett besked som inte bara planterade en snopen min i mitt ansikte.. Jag blev inte antagen..

Jag skulle ha gjort min 5:e säsong och var nästintill lovad en tjänst i sommar, men det tyckte tydligen inte rekryteringen som sitter i Stockholm(?!). Jag ringde min chef så fort jag såg mailet och han lät ungefär lika chockad som jag.. "VA?! Vadå för mail?!! Vadå rekryteringen?! Dom sa vad?!!". Så nu ska jag bara vänta.. Vänta och invänta domen. Ska ringa tillbaka till min chef imorgon, så får vi se vad som händer. Håller alla tummar jag har!

För vad ska jag annars göra? "Sök gärna någon annan tjänst i djurparken", det fungerar inte riktigt så.. Kommer bli djupt deprimerad om det inte löser sig faktiskt. Men jag får hålla tummarna för att rekryteringen har gjort fel. Har hört att det har hänt förr.. Just för att det inte är Kolmården själva som sköter det, utan folk uppe i Stockholm. Bara det är märkligt i min mening, men men..

Nu ska jag krypa ned i soffan med en bok och bara bli av med chocken och huvudvärken..


För kallt! Men oj så vackert :)

De senaste dagarna har varit alldeles för kalla för skidåkning egentligen, men envis som man är så har det blivit ett par åk per dag iaf. Inte njutbart någonstans! Idag slår kylan dock alla rekord, -26 freeze-my-butt-off-grader! Tortyren är att solen skiner och det är underbart utomhus!! WHY??!!!

Har hört att större delarna av södra Sverige har snökaos och att samhällen i stort sett står still, här uppe sitter vi still och bara tittar ut på det underbara vädret. Vad är värst??









Lofsdalen

Som vanligt fick vi oss ett ryck och stack upp tidigare än sagt. Vi åkte strax innan kl.19 på torsdagskvällen, och vi landade här uppe 03.00. Jag fick köra runt 30 mil i snålblåst, och på gränsen till snöoväder med tre snusande och snarkandes herrar i bilen. Men det gick bra det också :)

Idag tog vi en liten sovmorgon och sedan bar det av ned till byn för att hyra skidor, handla, kolla in backarna osv. Tim såg nöjd ut hittillls så förhoppningsvis kommer inte Lofsdalen att göra honom besviken. Vi kollade även in det nya aktivitetshuset som hade kafé, bowling, airhockey m.m. Mycket trevligt!


Såhär går det när Jeanette fotar från sin vinkel;



Blev lite bättre när Daniel tog över kameran;


Nere i byn;


Nu ser vi fram emot en vecka med grym skidåkning!

Lär främst dyka upp bilder här på bloggen, så text får ni klara er utan tills en annan gång ;)


Kattunge, ja tack!!

Igår var Tim och jag o kollade på kattungar, bara kollade bör understrykas ;) Men åh så mysigt det var! De var så himla söta, vill haaa!!


 

 


Katt?

Är du helt säker Tim?

Vill du bli väckt en tidig morgon av ett litet fluffigt monster?





Arkiverade bilder

Picasa är ett fantastiskt program som gräver fram varenda bild som finns i datorn, både sådant man vill se men också sådant man inte vill se. Jag hittade lite av varje, mycket som jag glömt bland annat..

Kommer du ihåg Lina?

 


Fram och tillbaka

Jag ska snart bege mig ut till Kolmården, där dagens huvuduppgift är att tvätta. Inte så värst roligt.. Men det blir roligare om man tänker på att vi åker till fjällen på torsdag! Börjar nästan känna mig lite stressad, men jag längtar samtidigt ihjäl mig!! Ska bli så himla roligt, och i år ska vi vara uppe i ca 10 dagar. Extra kul är det att Tim är duktig på skidor ;) Men jag är nog liiiite bättre.. Ser fram emot att bli överbevisad, eller ja..ett försök till det iaf.. Hehe, shit vad jag kommer få svälja det där sen :P Kanske..


Alla hjärtans dag <3

Dagen har varit väldigt bra, över förväntan faktiskt. Tim och jag har turnerat runt bland familj och släkt, samt bjudit på fika här hemma. Tårtan blev en riktig hit!

Förutom att vara sociala så hann vi även med en mysig promenad i det fina vintervädret samt lite spelande på våra håll; Tim vid tv:n och jag vid datorn. Romantiskt va? ;)

Till middag blev det tacos med Asti att dricka, och det kändes som en perfekt avslutning på dagen. Nu är vi båda nyduschade och riktigt trötta, så det blir nog till att sova snart tror jag.

 

 

 


Baka tårta!

Yes go' vänner, idag har jag gjort en tårta! Jag gick (osminkad) upp till affären och handlade det jag behövde imorse, och sen var det fullt kladd i köket som gällde. Tur att Tim inte var hemma! :P Hehe..

Smält choklad är inte att leka med ska jag säga.. Inte vaniljkräm, grädde och sylt heller för den delen! Istället för att babbla på om dittan och dattan får ni bilder istället, sånt är alltid mycket festligare! Sen hoppas jag givetvis att snålvattnet i era små munnar börjar rinna också ;)











Jag ska inte dekorera tårtan förens imorgon, så ni får vänta på slutresultatet. Och jag väntar ivrigt på att få äta upp den!



Fredagsmys <3

Fredagsmys är höjdpunkten på veckan! Och just denna fredag blev så otroligt bra, spontan och helt underbar. Vi hade inga planer alls, utan vi bara "va". Vi åt ingen speciell mat, vi drack inget speciellt, förde ingen speciell diskussion utan vi hamnade bara helt spontant i tv-soffan framför filmen "Moulin Rouge". Den har jag inte sett på 5 år! Och denna gång var den så mycket bättre!

Den var så bra och gripande att både jag och Tim fällde varsin tår. Men mest Tim ;)


Duktiga jag

Jag får mina ryck ibland då jag nästan är oförskämt effektiv och duktig. Som i fredags, då skulle vi inte ha någon föreläsning förens kl.13, men jag gick ändå upp kl.9 och började städa. Jag både diskade, dammsög, dammade och lagada lunch. Tim fick inget mindre än stekt potatis, lövbiff (som legat i marinad i 2 timmar!!) samt kryddig bearnaisesås. Det ni! Kände mig nästan som en liten hemmafru..

Köket;


Nu vet ni alla var Charlie bor ;)


Sovrum;




Vardagsrum;




Badrum;





Solen gör så mycket

Två långa föreläsningar hade vi idag, inomhus..i mörkret.. Så fort vi fick rast passade jag likt många andra på att ställa mig i solen och..ja..bara stå och njuta! Himla skönt var det, verkligen.

På eftermiddagen gick jag den lagom tråkiga promenaden från Campus till gymet, jag har nämligen kommit på att det inte går att bygga en kropp på enbart mangoraja och choklad. Hehe, ne så illa är det inte...än.. Jag har skjutit på träningen av den ena och den andra anledningen, så idag fick jag helt enkelt nog. Jag hade bestämt mig, och när jag sätter min envisa sida till brukar det mesta gå min väg, typ..

Efter träningen blev det spårvagn, och väl hemma fick det bli den obligatoriska majsen med färsk pasta (fylld med soltorkad tomat o ost) samt keso och svartpeppar. Lite choklad fick också plats, men den var enbart för snabb energi och en endorfinkick och inget annat! Tro inte att jag torsdagsnjuter choklad bara sådär utan anledning, ne ne; den där chokladen var livsnödvändig!

Måste bara tillägga att jag älskar snö (troligen en av få som fortfarande gör det) och jag längtar tills vi åker till fjällen nästa vecka!! Så nu har jag fått det sagt, så nu slipper ni få ett till inlägg.. Juste, jag gillar keso också! Nu är det färdigt..










- Bilduppgift -



Undrar vilken grupp denna bild kommer att placera mig i? Är så nyfiken. Men vi får inga grupper förens på fredag eller måndag.. Suck* Denna eviga väntat!



Onsdag

Ja vad ska jag säga om idag? En ynka föreläsning ska jag gå på, som dock inte verkar så himla ynka. Den heter inget mindre än; "privat och offentligt i en teknifierad samtid", sug på den ni! Kan nog kanske bli spännande.

Hade dock hellre stannat hemma hos Tim som har sin första sjukdag på över ett år, han har väldigt ont i magen :P Stackarn, men han kan förhoppningsvis klara sig tre timmar utan mig.. Charlie finns ju hemma om inte annat.



Åter i krokek

Idag har det varit en lång dag.. Dock var det bara en föreläsning mellan 10-12, men sen har det gått i ett. Sofia och jag gjorde nästan klart uppgiften som vi fick i fredags av herr Ramsten, sen hann vi även med lunch och sen var det dags för mig att snabbpacka, snabbstäda och sedan få hela benet nedskvätt med spolarvätska på Konsum i Krokek.

Nu har jag ätit middag och snart väntar ett varmt skumbad på mig, samt en ny hög med Gustaf-tidningar! Sedan blir det sängen med en godnatt-saga om spice girls och bubbles som vi ska ha läst till morgondagens föreläsning..

Hörs och syns imorgon!

Kick off i Stockholm

I lördags var det kick off för Tim och hans medarbetare på Dialect. I år skulle det hållas ståhej i Stockholm och i år var även respektive välkomna, så jag fick åka offra mig o följa med ;)

När vi kom till hotellet 8.30 checkade vi snabbt in och sedan fick vi lyssna på VD:n samt en föreläsare som skulle hålla låda ett tag. I stort sett hela Dialect Sverige var där, så det var en hel del folk. När grabbarna senare skulle iväg på workshops och utbildningar fick vi damer mysa på hotellets spa. Det blev massage och ansiktsbehandlig, så det gick verkligen ingen som helst nöd på mig ;) Dessutom hade vi jättekul och trevligt..

Efter spa-upplevelsen gick vi iväg på en shoppingtur i ett närliggande shoppingcenter. Sedan mötte jag upp Tim, och vi slog ihjäl ett par timmar innan det var dags för middagen. Vi hann gå till systemet, sova middag samt sitta en stund i lobbyn med Tims jobbarkompisar.

Middagen serverades kl.19.30 och var en buffé bestående av spanskinspirerad mat, mycket gott! Det var parmaskinka, olika spett med lax, kyckling, lövbiff. Det fanns också musslor, bläckfiskringar och en hel del annat spännande :P

Efter maten blev det prisutdelning av både Dialect själva, men också av några leverantörer som var där (bland annat Samsung, Sony Ericsson, Nokia m.fl). Sen var det lite humorinslag innan till sist kvällens artist klev upp på scen. Ni kan ju bara försöka gissa vem..? Ingen mindre än Miss li :D Hon var otroligt bra live även om hon inte var speciellt långvarig på scen, men det var som sagt toppen!

Hotellet;








Rummet;




Namnskylt;

Jag blev tilldelad en fin namnskylt under dagen, och jag hade tydligen gift mig och bytt efternamn! Lite komiskt måste jag säga, men det var trevligt att vara Mrs. J.Joelsson för en dag, haha..


Och här har vi Mr.Joelsson himself!


Mrs. J kvällen till ära iförd klänning och högklackat.


Miss Li!


Fisk!!




Middag


Glad Marie, mindre glad Kim


Anette och Christian


Haha, Kim och Tommy


Avslutar detta inlägg med en puss <3




Skojakt avslutad

Efter att ha gått igenom nästan hela Norrköpings skoutbud hittade jag tills sist ett par som faktiskt var sköna att ha på sig! De såg inte allt för illa ut heller, så jag är väldigt nöjd :)

 


Skojakt

Idag är dagen då Jeanette faktiskt BEHÖVER ett par skor och därför måste ge sig ut på jakt efter ett par *suck*. Jag behöver bara titta ut genom fönstret och fundera över om det verkligen, verkligen behövs; och ja tyvärr, jag behöver nya skor. Det är bara att ta sig i kragen dåra och tuta o köra! Wiiehaa :P

Först duscha.. Sen skor.. Great plan!

Snö överallt!

Både Tim o jag vaknade väl utvilade och på bra humör imorse. Tim gick upp innan mig och satte igång med sina vanliga morgonrutiner, och jag snoozade vidare som vanligt. Lika rutinmässigt som allt annat tändes taklampan även denna morgon och jag blev ungefär lika glad som alltid. Ett stort pipigt "NEEJ!" och ett "din lilla gris" från mig och dagen var i full gång.

Tims mor ringde strax därpå och varnade oss för skitväder, som varken Tim eller jag hade sett skymten av eftersom vi hade alla rullgardiner nere fortfarande; och var därför lyckligt ovetandes om blåsten och all snö utanför. Det fick bli ett "tjena!" och ett extra lager kläder innan vi gav oss ut. Bilen fick vi gräva fram och sen var det snorkörning hela vägen till Tims jobb.

Jag hade dock ett återstående problem när jag lämnat av Tim, var skulle jag nu ställa bilen? Det måste ha kommit någon decimeter snö inatt och snöröjningen verkar ha tagit sovmorgon eller helt enkelt gått i strejk. Det går knappt o ta sig fram till fots liksom, så var skulle jag ställa lille bilen? Jag fick en riktig snilleblixt o parkerade på McDonalds fint skottade parkering. Men för att slippa dåligt samvete köpte jag en toast, som fick bli min frukost :)





Snö snö snö snö!! :D


RSS 2.0