Men hallå?

Jag tycker att "dagens fråga" är underhållande, speciellt idag.

Om man bor i Sverige och är i den åldern att man läser Aftonbladet, då har man upplevt fler än 15 vintrar och vet att det blir kallt.

Hösten och vintern är de årstider jag tycker bäst om, just för att det är kallt och mysigt. Så jag tycker faktiskt synd om dem som stannar inomhus så fort det blir kallt. Det känns ju tråkigt. På med mössa, vantar och långkalsonger folk och gå ut! Det är underbart :)


Lunchens läsning

Nu sitter jag i min lilla hörna i soffan igen. Men inte utan en godtagbar anledning (även om det tittas på tv och Iphonas sporadiskt), jag läser faktiskt.

Paus för reaktion.

Igår köpte jag nämligen en trevlig liten bok som jag hoppas ska kunna hjälpa mig framåt i mitt skrivande. Hittills har jag gjort ett "test" i boken och fått reda på att jag är en "berättande skribent". Inte en fakta-inriktad-, effektiv- eller känslofull skribent; utan en berättande som lätt kan bli "mångordig". Jag måste trimma min text, och det kan väl stämma. Antar jag.

Nu tänkte jag brygga lite kaffe och fortsätta med alla konstiga test i boken. Tänk om jag blir medveten om en massa märkliga och jobbiga saker? Kan det inte vara lite bättre (läs: skönare) att ibland vara en smula naiv och hålla sig omedveten? Vad vet jag.


Drömmer mig bort...

Tänk att bo på den engelska/skotska landsbygden i ett litet stenhus med små fluffiga får på bakgården. Ha en sprakande brasa och en stor soffa att gosa ned sig i. Att kunna ta mysiga promenader och känna hur kylan biter i kinderna. Åh vad det vore underbart!

I typ en vecka, sen skulle jag bli tokig. Men åh vad mysigt det skulle vara!

Någon dag SKA jag sitta i det där stenhuset i utkanten av en liten by. Och på kvällen ska jag läsa en bok vid brasan och sedan somna invirad i en filt med boken på magen. Some day säger jag bara!

Och när jag tar de där långa kyliga promenaderna tänker jag mig att jag ska gå klädd ungefär såhär (och kanske har jag skaffat lugg igen)...


Friskisar

I helgen köpte både Tim och jag våra gymkort, och på tisdag ska vi köra vårt första gympass :) Det ska bli himla roligt!


TV-hamster

Ja vad ska man säga?

En hamster helt i min smak ;)


Det är bara att lära sig

Som en del av min utbildning ingår 2-3 månader praktik eller examensjobb, där vi får chansen att antingen driva ett eget projekt eller praktisera hos företag, organisationer eller liknande.

Jag har fått möjligheten att vara med o driva ett litet eget projekt hos en stor organisation, i ett av deras stora nationella projekt :) Otroligt spännande!

Var jag ska vara och exakt vad jag ska göra håller jag på en stund till. Jag vill gärna komma igång med arbetet innan jag uttalar mig här på bloggen. Men i arbetet ingår lite grafiskt arbete, och eftersom jag inte är expert i ämnet så har jag börjat söka fakta. Ett första steg var att beställa hem en bok som jag förhoppningsvis lär mig något utav..



Lookbook

En bra sida för inspiration är helt klart Lookbook.nu. Ett bra tips jag fick av Tims lillasyster :)

Några looks jag fastnade för idag:


Samhällets favoritord, en ny samhällssyn?

Jag har hört det på spårvagnen, på nyhetsmorgon, på föreläsningar, i tacktal, på Internet och i radio; ja i stort sett överallt!

Jag vet inte om det egentligen handlar så mycket om själva ordet för min del. Kanske handlar det mer om en samhällssyn som yttrar sig med hjälp av ett sådant ord. För ordet används ofta i så stora sammanhang, tillsammans med många andra, vilket glädjer mig en smula.

Ordet jag pratar om är: "exkludera". Just nu pratas det mycket om att man INTE vill exkludera någon eller något, och jag är ju lite blödig för "gemenskap" så det värmer :)



Filosofen har talat


Sixten

Vi har fått tillökning i vår lilla familj :) Sixten är en söt liten guldhamster-pojke som är charmig som få!


Ny klänning

Jag vet att jag är ute liiiite i det tidigaste laget, men va tusan. Det kan inte hjälpas att jag sprang på den här klänningen idag, ok?! Jag har alltså hittat, vad jag tror, kommer vara den klänning jag ska ha på min examen i vår :)

Jag köpte den på Åhléns och märket är Wera Stockholm. Vi får se om det är den jag har på mig sen, men än så länge leder den ;) Den måste bara sys in en aning, för den var lite stor i midjan.

Klänningen är i ett tunt fint tyg som är lite transparent och den går ner till ovanför knäna på mig. Jag känner mig nöjd!


Mums!

Idag blev det en snabbis på stan och jag fick inte helt oväntat med mig något hem. Bland annat fick det bli en väldoftande burk med body butter från The body shop, mandel. Den luktar muuuums! Den ska jag smörja in mina torra händer med nu i vinter :)


En lax, två lax

Vilken fiskig dag jag har haft :) Till lunch slängde jag ihop en laxrätt, och till middag gjorde jag samma rätt igen eftersom lunchen blev så himla god!

Man tar helt enkelt en fryst laxfilé och pepprar den med grovmalen svartpeppar efter smak och tycke. Sedan klickar man i lite smör i en ugnsform och så sprutade jag i lite citronsaft i formen och sen in med laxen. Lät det sedan stå i ugnen tills fisken nästan var färdig. Under tiden blandade jag creme fresh med hackad purjolök och dill, även lite citron åkte ned där också. Sen klickade jag helt enkelt på geggan och skickade in fisken i ugnen en liten stund till.

Det ser geggigt ut, men det var himlans gott :) Jag valde ris till.


Min nya framsida

Projekt framsida är färdigt, tills vidare :) En framsida blev det, och nöjd känner jag mig: so job well done! Nu är jag redo för den sista terminen av min kandidatutbildning, hjälp! Tänk vad snabbt det har gått, så säger man ju iof alltid. Men det är sant!

Sen då? Jobb, eller mer studier? Den som lever får se ;) Men det lutar åt mer plugg, för plugghästen i mig känner sig inte riktigt redo att bli arbetshäst ännu.


Förlovad

Har ni inte hört nyheten än, så vill jag berätta för hela världen att jag och Tim förlovade oss på nyår i USA! :D

Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är just nu! Allting känns så himla bra, och jag hoppas att den känslan håller i sig länge, länge.

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar...


Fake it till you make it

Ovanstående fras är något som vi matats med länge på min utbildning. Jag antar att det är deras sätt att försöka ge oss lite mer självförtroende och driv att själva ta oss framåt och ta oss an nya utmaningar. Eftersom jag nu kan säga att jag rör mig inom/bidrar till media- och kulturbranschen (iiiih va coolt!), så kan jag nästan konstatera att det faktiskt är så de flesta gör, och att det är så det ser ut. They aaaaall fake it ;)

MEN, vad de (som i lärare) listigt utelämnat är följande hake: hur många gånger behöver man misslyckas innan man lyckas? Jag menar, just cause you fake it, betyder det inte att man lyckas på en gång. Det heter ju trots allt " till you make it".

Jag känner mig blåst. Inte blåst som i korkad, utan som i "snuvad på konfekten" snarare. Det är lite som att vara tillbaka på ruta ett, självförtroendet sprack som en ballong, pang! Nu besitter man inte "den magiska formeln till framgång" längre, nu är jag tillbaka bland alla andra myror på jorden känns det som.

Riktigt taskmörtigt att hjärntvätta oss med sådant och sen utelämna det väsentliga: alla de misstag vi faktiskt kommer att göra! Det kommer inte vara ett misstag, utan MÅNGA!

Men, många men här, MEN hur kan man verkligen lyckas om man inte misslyckas lite först? Jag skulle kunna spinna vidare på detta i all oändlighet, men jag hoppas att min poäng kom fram.

Jag känner mig blåst.


Flickan som är trött

Vid 22 års ålder trodde jag, naivt och gulligt, att kroppen och knoppen inte skulle ha några problem med att resa fram och tillbaka över ett par tidzoner. Det är ju bara 6 timmar liksom..
Ack så fel fel fel denna 22 åring hade! Bläähäää! Jag mår fortfarande funky. Min kropp är ur fas, tänk er en relativt mild baksmälla som vägrar gå över. Jag är trött, seg, disträ, klumpig, loj och min mage gillar inte svensk mat ännu. Den gillar definitivt inte svenskt kaffe än heller, detta visar den genom att omoget ge mig halsbränna och genom att bete sig som en asförbannad viftande italienska.

Men jag är ändå väldigt glad över att vara hemma :) Om bara jag kan få somna som normalt folk och slippa känna mig äcklad varje gång jag öppnar kylen, så vore jag världens lyckligaste människa just nu :)

Så, när tar denna bakfylla slut? Jag återkommer.


Nytt år, ny kalender

Min gamla trogna kalender är nu slut, slut som artist. Japp.
Så idag tog jag mig i kragen och köpte mig en ny kalender i samma modell fast ny årgång. Just nu är den tom och saknar helt personlighet.

Alla tidningar jag köpte på mig i USA är tänkta att skapa en inspirerande och motiverande framsida. Men just nu känner jag mig inte motiverad eller inspirerad till ett sådant projekt. But some day ;)




Mysig kväll

Vilken mysig kväll vi haft! Tims mamma och syster tittade också förbi och fikade med oss. De stannade tills för en stund sedan och fick en kläduppvisning utan dess like ;) Tim showade och visade upp ALLA sina inköp :) Väldans trevligt hade vi.


Tims tårta

Den var gooood :) Gissa vem som kommer smyga upp i natt och moffa i sig tårta? Mohahaha! :P


Grattis älskling!

Grattis grattis säger vi till sambon idag som fyller 23 år! :) Han får jobba hela dagen stackarn, men vi ska se till att ha en riktigt mysig kväll. Mina föräldrar och Tims pappa kommer över på fika och sen ska Tim och jag bara ha en lugn hemmakväll. Vi lider båda av jetlag fortfarande så det blir soffhäng kan jag säga.

Min dag har bestått av storhandling, städning och födelsedagspyssel :) Jag köpte tårtor och lunch till Tim som jag lämnade på hans jobb. Det blir mycket fika för honom idag, hihi. Ni ska få se hans tårta sen ;)

Även om jag knappt sett dig idag, grattis på födelsedagen älskling! <3


Home sweet home

24 timmar senare så är vi hemma. Fort Myers till Toronto 2.5 timme, helt ok resa. Jag kikade på Downton Abbey och höll mig vaken. Men när vi landade i Toronto möttes vi av en otrevlig liten indisk man. Med samma kroppsbyggnad som en smurf vallade han runt på oss som boskap och sen svor han över att han fick ta fram våra boarding pass (som är hans jobb), och när han gjorde det passade det lilla äcklet på att slicka på varje biljett. Mmm, mumma! Själva flygningen från Toronto till London, 6.5 timme, minns jag inte så mycket av om jag ska vara ärlig. Hehe. Jag sov, och som jag sov! Helt däckad. Blev väckt vid matning och det var det vidrigaste jag ätit! Halvvägs igenom var jag tvungen att rusa till toan för att jag mådde så illa! Som tur var slapp jag kräkas, men usch o fy så pyton jag mådde :S Vaknade även till vid ett andra tillfälle under den flygningen och upprepade samma procedur. Väl i London var det varmt och trångt på flygplatsen och jag var känslig och övertrött som en treåring. Började faktiskt storböla när jag försökte handla dricka och blev tvingad till självskanning och det bara var ett enda krångel och så otrevlig personal på det. Då släppte jag bara all dricka, tog mitt Visakort ur personalfans hand och gick därifrån tårögd. Sen brast det, buuuuhhhuhööööö! Inte vackert, men befriande.

På flyget från London till Stockholm var det trångt och 2.20 timme gick väldigt långsamt.. Sen när vi väl landat fick vi alla väskor utom en, min och Tims ena väska var givetvis borttappad. Suck! Men vi är rätt säkra på att väskan kommer tillbaka, håller tummarna!

Sen blev det lite buss iaf, och sen bil från Stockholm till Kolmården och från Kolmården till Norrköping. Åh så skönt o komma hem till ett städat hem! Och underbara svärmor har fyllt kylen med frukostmat :)

Det tog oss tre minuter o förvandla vårt städade hem till ett katastrofområde. Så fort vi öppnade väskan (den som faktiskt inte försvann) så sa det POFF!


Sista dagen på stranden

Tänk att imorgon åker vi hem igen, tiden har gått så himla fort! Men samtidigt har jag massor att se fram emot detta år, så det gör inget att åka hem :)

Idag var vi iaf på Cape Coral beach på förmiddagen. Jag solade och undvek det iskalla vattnet. Förhoppningsvis har jag fått färg. Avslutade dock med ett naken dopp i poolen hemma innan lunch :P

Nu på eftermiddagen ligger jag här i solstolen och njuter av stunden, för jag vet att det är det här jag kommer drömma tillbaka till sen.


Äntligen!

Ja, äntligen har jag formulerat tydliga och personliga mål som jag ska sträva efter 2012. Förutom "måsten" som att ta examen, jobba och vara en älskvärd sambo, dotter, syster, vän och vad-man-nu-vill så har jag ett par andra mål som jag önskar uppfylla.

För närvarande orkar jag inte sammanställa listan. Men några ledord är iaf följande: vardagslyx, vardagsglädje, omtanke, unna, energi, självförtroende och balans.

Återkommer vid ngt tillfälle med en liten lista :)


Fort Myers beach

Det ska bli noll grader här inatt, det är inte klokt! Brrrrr!!

Dock bär det av till östkusten imorgon, vi ska till Miami. Där ska det vara varmt och skönt :) Vi blir bara där över dagen, men när vi kommer hem igen så ska det bli varmare. I hope...

Vi var på den typiska turistfällan Fort Myers beach häromdagen. Inget badväder och tråkig shopping, men stranden var fin :)


Kumo

Ikväll åt vi allesammans på en japansk restaurang, Kumo. Vi åt "Habachi", vi satt runt ett stort stekbord och så kom det ut en kock o stekte ris, grönsaker och det kött/fisk/skaldjur man nu beställt. Vilken show! Han fjuttade eld på stekbordet, kastade runt på knivar, gjorde en eldsprutande och rykande "vulkan" av råa lökrimgar och skämtade med oss matgäster. Riktigt trevligt och väldans gott :)

Och för första gången på länge sminkade jag mig och fixade fågelboet på huvudet. Dock blev det ingen mascara, sparar det till Sverige sen ;)


Fler bilder

:)


Spa spa spa

Vilken dag! Önskar att jag kunde hitta på sånt här oftare. Jag fick en timmes helkropps massage och fransk manikyr efter det. Massagen var otroligt skön, även om det knakade en del i mig och gjorde ont stundvis. Mest ont gjorde det på ryggen och sen låren (?). Manikyren var bara trevlig och jag är himla nöjd med resultatet :)


Brrr!

Nu är det kaaaallt! Kallt som i 10 grader typ. Det var kyligt uppe i Orlando och nu verkar kylan ha hittat ner hit också tyvärr :( Buhuuu..

Bild på mig och Tim på Universal. Trötta och frusna, men väldigt glada :)


Gott nytt år!

Eller, nyår har redan varit i Sverige och här i Florida är det två timmar och 20 minuter kvar; men gott nytt år iaf! :D

Vår middag bestod av en förrätt som jag lagade samt en varmrätt som vi alla hjälptes åt med :)

Till förrätt blev det en amerikans toast skagen på en bädd av blandad sallad, samt med lite rödlök och annat mojs till. Huvudrätten blev grillad kyckling och grillad stek med pomme o sås till, mums! Tyvärr glömde jag fota huvudrätten, men såhär fin blev förrätten:


RSS 2.0