I drömmarnas land

Jag dagdrömmer inte så ofta men om nätterna händer det saker! Jag kom o tänka på de gånger jag vaknat med sjuuuuuk träningsvärk i ben och röööv (utan att ha tränat). Hehe, härlig känsla att träna rumpan av sig i sömnen, då kan man latmaska sig om dagarna utan dåligt samvete ;)

Men jag tänker också på en annan gång då ett spanskt ord ständigt dök upp i en dröm. Jag har aldrig läst spanska, utan jag var lagd åt det tyska hållet så det hela var såklart förvirrande. Ordet som ständigt dök upp var "sonar", eller "soñar" som det ska stavas.
Det betyder tydligen (fick jag veta i efterhand):
to dream of, or about -> con soñar

Fräsigt va? ;) Tänk vad man kan lära sig i sina drömmar, så var uppmärksamma!

Så, nu ska jag con soñar:a lite om något skojigt, för mañana ska jag med mor min till Nyköping :)

God natt, guten nacht och buenas noches (buenos noches)!


Dagens ros

Jag har läst igenom alla dagens ros nu på morgonen, och vilken varm härlig känsla som infann sig i kroppen efter det!

Jag blir nästan rörd av alla fina små meddelanden. Pensionärerna som skriver är ju för underbara!

Bra start på dagen detta måste jag säga, happy happy :)


En riktig tidning

Riktigt papper som prasslar och ordentligt med trycksvärta. Den stora svepande rörelsen som blir när man vänder blad, aaah. Det är härligt på något sätt.

Jag sitter här vid köksbordet i Kolmården med två äggmackor, juice och NT med alla dess bilagor. Jag läser en debattartikel som ordföranden för Vänsterns studentförbund har skrivit. Han skriver väldigt kritiskt men slarvigt. Hans recept för att stärka det svenska samhället låter så enkelt och självklart.

"För att få bukt med arbetslösheten måste vi nu höja kunskapsnivån i Sverige genom att satsa på utbildningar".

Hans krav är tre stora reformer som kommer att vara lösningen på alla problem OCH höja kvalitén (lovar han):
- Fri kurslitteratur
- Lön för studierna
- Avskaffa alla avgifter för utomeuropeiska studenter

Jag är tveksam till om jag köper det. Jag funderar mest kring hur han kom fram till just de tre reformerna?

Well well, kämpa på!


Älskade katt

Haha, åh vad jag älskar katten Gustaf! Nu när vi har Sally förstår jag Gustaf ännu bättre, och tvärtom ;)


Förkyld

Det började kännas i halsen igår och inatt sa det bara pang. Blähäää, var kommer alla baciller ifrån? Jag vill inte vara förkyld :( Jag känner mig helt förstörd idag, snorig, yrslig och allmänt oj- och aj:ig.. Prutt.

Men det bästa man kan göra när man är förkyld och ynklig är att lämna man, katt och hamster o åka ut till Kolmården till päronen. Jag har bestämt att det ska bli pizza till middag och bubbelchoklad till efterrätt, ett "barns" makt är oslagbar. Mohaha! ;)

Nu ska jag lämna sängen här och leta rätt på en kopp kaffe och en Gustaf-tidning.


Whiskers

Hon är så söt den här katten. Hon snarkar, rapar och fiser, hon är ett riktigt charmtroll :) Men vi älskar henne inte mindre för det!


Han är så fin

Hur fantastiskt är det inte? Åh jag är så glad!


Kusinbarn

Klockan 9 imorse kom han, den lille. Åh jag är så lycklig!

Jag är så stolt över min kusin så jag finner inga ord, och jag kan knappt vänta tills jag får träffa dem alla!

Grattis på födelsedagen mitt älskade lilla kusinbarn! Så efterlängtad och redan så ovillkorligt älskad!!


Träningsväääärk

Ja fy så det känns i låren! Men samtidigt så är det hur skönt som helst, tänk att man kan längta efter träningsvärk :)

Yoga är det iaf som ligger bakom mitt oj:ande idag.

Det går fort att bli stel och osmidig, haha! Fy tusan vad stel och orörlig jag har blivit, en smula pinsamt måste jag erkänna. Men jag och Tims lillasyster Linn ska försöka gå regelbundet så att vi jobbar upp rörligheten :)


Min lördag

Vilken underbar dag detta har varit! :) Sally och jag tog sovmorgon och låg o myste länge i sängen. Hon är som ett gosedjur den där katten!

Till frukost stekte jag pannkakor, lyx. Sen kom Tim hem från jobbet och då bar det av till Maxi. Sen gick vi en mysig promenad i solen.

På kvällen blev det jobb på Flygeln, Maskinen höll konsert för en liten men högljudd publik.

Nu sitter jag hemma i soffan med en gosig katt framför serien "Suits", riktigt bra! Jag har god choklad och en gosig katt, vad mer kan man begära av en lördag?


Sally hos veterinären

Damen här hemma har haft lite problem med magen så vi tyckte att det vore bra att kolla upp, samt hennes allmänna hälsotillstånd.

Hon var så himla duktig! Hon skuttade runt i hela rummet och pratade glatt med personalen. Men när det blev dags för känn o kläm tyckte hon inte att det hela var lika festligt längre, och när det var dags för blodprov ville hon hem.
Innan sticket i benet blev hon rakad och rengjord och det var inte så poppis det heller. När nålen sedan skulle in hölls hon fast av veterinär och min mamma, och jag satt på en stol och ville bara börja tjuta. Obehaglig upplevelse, men katten skötte sig bättre än vad jag gjorde...

Blodprovet visade att hon har perfekta värden och bra njur- och leverfunktion. Det var fantastiskt skönt att höra! Men lite ny lättsmält mat för damens mage fick vi med hem och lite goda råd på vägen :)

Nu ska vi (läs jag) återhämta oss här hemma i soffan efter förmiddagens pers. Phew!



En hemsk godnattsaga

Varför var jag tvungen att börja läsa den här boken nu? Jag blir bara upprörd, förtvivlad och ledsen...


Oj

Värst vad med bilder det blev... Lite fel på denna app? Svar ja. Men Sally är söt så vad gör det? :)


Sally

Hon verkar trivas i Kolmården :)


Glad påsk!

Påskafton spenderas ute i Kolmården hos mina föräldrar. Jag och Sally ska sova här inatt och imorgon fyller lillebror 20 år :)

Tim är hemma och njuter av ledighet och ensamhet och imorgon kommer han hit lagom till mat och tårta ;)

Jag har nästan glömt hur härligt det är att bo hemma. Fantastisk mat, ett varmt bad och kärlek i massor. Idag har det promenerats, ätits, sovits, ätits igen, badats och vilats :) Sally har även hon njutit ute i solen och så har hon gosat med lillebror. Sen har hon varit på upptäcktsfärd i hela huset, förrådet blev favoriten. Underbara katt!


Fint väder

Jag sitter här i min kontorsstol och längtar efter lypsyl... Det är dagens sanning. Dagens osanning är att jag är pigg och vill ut o springa i det fina vädret.

Jag väntar på mail som aldrig kommer och jag undviker en lång intervju som ska transkriberas. Usch ja, jag har en så konstig dag idag... Blähäää. Var tog lusten vägen?

Tur att man har mycket att se fram emot :)


Jobbar hemifrån

Jag satt på kontoret en stund på förmiddagen idag, men vid lunch beslutade jag mig för att åka hem. Nu sitter jag här och skriver för fulla muggar och jag kommer faktiskt framåt! Det är ofta svårt att vara fokuserad hemma när tv, soffa och djur ropar efter uppmärksamhet. Men Sally är benhård, hon låter mig inte slippa undan! Hon är ett så fint stöd här så. Dock så snarkar hon, men jag vet att hon ändå har koll ;)


Trötta tjejer

Kl.7.10 ringde klockan imorse och idag har det varit utbildning på Tjejjouren hela dagen. Väldigt intressant och givande!

Efter utbildningen blev det jobb på Louis De Geer, och sen bar det av hem. Nu ligger jag och Sally bredvid varandra i sängen och håller på o somna. Två trötta tjejer helt enkelt :)


RSS 2.0