L&J på Ikea

Det kan ju inte sluta annat än bra, eller hur? Haha, en Jeanette och en Lina helt lössläppta på Ikea utan övervakning! Kul hade vi och jag hittade massor med saker till lägenheten, en del skit men också en del fynd.. That's why we like Ikea so much!

Behöver jag kommentera?





Enough said...

Sooorryyyyy!

Jag kan villigt erkänna att jag har varit kass på att blogga den senaste tiden, men nu lovar jag att det ska bli ändring på det! Så förlåt alla (2?) som läser min blogg att jag varit så seg, det ska inte hända igen.. promise..

Det har hänt en del sen sist iaf; för det var som sagt inte igår som jag sprang på Loffe. Några roliga saker som hänt:

* Vi är nästan klara med all tapetsering av lägenheten

* Jag har fått hem mitt anställningsbevis från Kolmården där det står att jag är enhetsledare! (lycka!)

* Jag har fått lön!

Det var väl det viktigaste.. Typ..



Visst blir det snyggt?
Är så glad att den oranga och gröna tapeten är borta!


Ne, nu ska jag iväg och måla garderoben; som förövrigt kommer att bli hur fin som helst! Kan lägga in bilder på den sen..

Loffe

Igår fick jag träffa Loffe, det är alltid lika roligt :) Fick även se en liten dans, haha; riktigt festligt...

Och för er som vet, så vill jag bara säga att "Korven" fortfarande jobbar i liften; och att han gått från large till extralarge! Trodde inte att det var möjligt, men han har faktiskt blivit tjockare...






En dag i backen

Det har varit väldigt kallt nu de senaste dagarna, så det har blivit en del varm choklad för att orka med.





Första dagen

Det sägs ju att man ska hoppa över både första och sista åket för att undvika att skada sig. Jag vet inte om vi lyckades så bra, men det gjordes tappra försök iaf. Både Niklas och Daniel gjorde varsin stjärnvurpa, och det känns som om det är pappas och min tur imorgon.

Smidige Niklas sträckte vaden när han skulle ta av sig pjäxan och haltar runt lite här hemma, stackarn. Imorgon ska det bli jättekallt, så vi får se om vi tar det lite lugnt på förmiddagen och sparar skidåkningen till eftermiddagen :)

Här kommer lite fina bilder;







 
   







Alla hjärtans dag

Vi gick upp vid 5 imorse och började resan uppåt; ett himla kul sätt att spendera alla hjärtans dag på. Dock gick resan ganska snabbt och smärtfritt, även om Niklas började gråta. Haha, som tur var så var det bara glädjetårar; stackarn skrattade så mycket att han började gråta.

När vi kom upp var det -3 och strålande sol, hur mysigt som helst; så alla hjärtans dag var inte helt förstörd iaf. Ikväll ska vi äta en mysig middag samt se på melodifestivalen :)






Fredagen den 13:e

Någon mer än jag som tycker att det bara är bullshit? Antagligen de flesta, men det är också vi som kommer hamna på pottkanten tack vare vår nonchalanta inställning; så pass på!

Idag blir det bara till att packa, städa och lite andra måste-grejor innan det är dags att åka till Lofsis. Ska dessutom hinna med att hämta mamma på Fredgagården samt pojkvännen inne i stan.. Sitter fortfarande i pyjamas och bloggar, så jag har inte det minsta bråttom.. Kanske vore en idé att lyfta på arslet och börja med allt jag borde ha börjat med för flera timmar sedan!

OHEJ!

Jag sitter fortfarande kvar, men jag lovar att jag jobbar på det.. Det kommer, snart.. Måste bara samla kraft först..


Lofsdalen

Då var det dags igen, lika traditionsenligt varje år; familjen Lundqvist drar till fjälls! Denna gång blir det inte jag och två grabbar, utan det blir tre; Pappa, Daniel och Niklas! Mamma stannar hemma i år igen; så hennes roll faller på mig. Hur ska jag kunna bo i en stuga med tre ouppfostrade och jättebusiga barn?! Jag kommer vara helt slut när jag kommer hem.. Nevars, jag hoppas att vi ska kunna åka skidor i underbart väder och bara ha skitkul! Lofsdalen brukar inte göra mig besviken, så jag hoppas att iår inte blir ett undantag. Speciellt inte när jag för första gången tar med mig någon upp..




Ge mig nypistat, folktomt och strålande väder!



Nu är det officiellt

Ja, jag ska flytta till Finspång! :) Jag ska flytta ihop med min lilla Finspångsbo är tanken.. DOCK, och detta är ett stort "dock"; jag kommer inte att flytta hemifrån, utan jag kommer ha kvar de mesta av mina saker här hemma så att jag kan bo här när jag ska jobba i sommar. Känns ganska jobbigt att behöva pendla från Finspång till djurparken, när jag bara har 5 km dit här hemifrån. Men om jag känner mig själv rätt kommer jag spendera 90% av tiden i vår lägenhet iaf..

Ska dit senare idag och slipa klart det sista, så att vi kan börja tapetsera så fort vi kommer hem från vår fjällsemester. Det tar sig, det tar sig; nu ska vi bara välja en fondvägg! Idag är även en stor dag, då jag ska visa min andra hälft; alltså Lina, lägenheten för första gången :D



Bättre sent än aldrig

Jag åkte som bekant hem i söndags, och det gick ju som det gick..Jag tror inte att det var meningen att jag skulle hem, för när vi inte hunnit längre än 2 mil så fick vi punka.. Haha, det är ju så himla typiskt! Givetvis var det jag som körde också. Men tur i oturen så befann vi oss 100 meter från Kläppens skidanläggning så i 20km/h kröp vi in på deras parkering. Sen började det roliga, ut med alla saker ur bilen och ta fram reservdäcket.

Glad var jag som hade två grabbar med mig som kan det där med att byta däck, så mitt jobb fick bli att organisera all packning så att det inte blev blött och igensnöat. Dock skulle det inte bli så enkelt att bara byta däck, utan reservdäcket var tvunget att pumpas innan vi kunde åka någonstans; och var hittar man en pump mitt ute i ingenstans? Den inkompetenta personalen på Kläppen skickade iväg Daniel och Niklas med ett tungt och smutsigt däck ett par hundra meter bort, för att be vaktmästaren pumpa. Var det någon där? Självklart inte, det säger ju sig självt; aldrig ska man ha något flax.

Så stackarna fick bära tillbaka skiten och sedan få reda på att det sitter två "handy-man":s på Kläppens värdshus och käkar lunch.. Medens de var borta fick jag stå och vakta bilen och försöka att inte frysa ihjäl.. Dock kom Kläppens maskot fram och gav mig en jättekram :) Inte varje dag man kramar ett troll med blå-vit prickig klänning.. Hur som helst, när mulle meckarna hade ätit klart fick Niklas och däcket följa med dem till deras verkstad och pumpa, medens Daniel och jag stod kvar vid bilen. Daniel var dock tvungen att försöka återuppliva sin tå som förfrusigt sig, men med lite dasspapper löste sig det också.

Efter 5 minuter var Niklas tillbaka och han kunde skruva på däcket; och hela mardrömmen var över. 2 hela timmar tog helvetet; men jag är glad att vi redde ut det på egen hand. Pinsamt om pappa hade behövt åka 45 mil för att hjälpa oss.. Så VUXENPOÄNG till oss! :P








Sista dagen

Den sista dagen här uppe i Sälen spenderade jag frysandes i backen klockan-alldeles-för-tidigt-på-en-ledig-dag, med andra ord så var jag ute pigg och glad redan kl.10.. Kvällen innan hade jag nämligen stått och pratat med en trevlig linköpingsbo som var här uppe ensam for work.. Tydligen så hade han knappt stått på ett par skidor, så jag styrde snabbt in det på att jag skulle kunna ge en lektion.. Så efter två busenkla timmar i backen med hyffsad skidåkning var jag ett par hundra kronor rikare.. Inte helt fel..





Hatkärlek

Idag är det näst sista dagen jag ska jobba på Majkens sylta här uppe i Lindvallen, det är väldigt blandade känslor.. På senaste tiden har jag bara fått jobba i garderoben, något som jag både tycker om och hatar. Somliga dagar vill jag bara gå därifrån och andra dagar händer det något riktigt kul.

Skillnaden med o jobba i garderob och inte i restaurangen är att jag får mer personlig kontakt med gästerna, något som jag älskar.. Det jag inte tycker om är all dötid och att jag verkligen är fast på ett ställe; men när det kommer en gäst och frågar om jag sett några fillifjonkor i farten är det värt allt..haha..

Jag skulle kunna skriva en hel bok med allt jag har fått höra när jag stått i den där garderoben.. Det har varit allt från hemska raggningrepliker till intressanta diskussioner om exempelvis eget företagande.. Kan ju säga såhär, vill ni ha ragg; börja vik pizzakartonger!

Lite roliga exempel:

  •  Det kom fram en man på ca 35 år och frågade om jag verkligen hade koll på alla jackor i garderoben, "ja, sa jag".. Han frågade om jag var helt säker, för han hade nämligen hört att mårran var i farten och snodde jackor från garderober.. Haha.. Sen frågade han om jag sett några fillifjonkor.. Det var ju en typ av raggningstaktik, men den gick inte riktigt hem..
  • Jag står i godan ro och viker pizzakartonger när tre killar kommer fram.. Vi börjar prata lite och det tar inte så lång tid innan jag får hjälp av två av dem att vika kartonger.. Sen börjar den tredje att ta kort på mig (det har hänt ett par gånger och man känner sig som en turistattraktion varje gång).. Sen frågar den ena om jag blir glad av att han hjälper mig med att vika kartongerna, och vad svarar man på det?
         Hur som helst så dröjer det inte länge förens kommentaren; "nu har jag varit så duktig och vikt en massa kartonger, det måste vara värt minst halva ditt nummer" kommer.. HA! Han fick gott vika ett par kartonger till innan jag ville ge ut något nummer.. Men när han väl skulle få mitt nummer så fick jag honom att lova att ta med sig en hel pizzakartong (där jag skulle skriva nummret i) och hålla i den resten av kvällen.. Han lovade att aldrig släppa den och efter mycket tjat skrev jag ett nummer i kartongen och han skuttade iväg som ett glatt barn..
        Senare när jag kom hem frågade Lisa mig om det var jag som gett en kille en pizzakartong.. "Ja, hur så?, frågade jag"... hahaha.. han hade sprungit runt med den inne på Lodgebaren där Lisa jobbar, och när Lisa frågat om hon fick slänga den blev han arg och sa att den var livsviktig! Hahaha.. Jag har aldrig skrattat så mycket, för den lilla stackaren var så full och glad; och jag visste hur besviken han skulle bli när han skulle ringa mig nästa dag, för jag hade gett honom nummret till Majkens pizza takeaway! Usch vad jag är elak.. mohhahaha
  • Det kommer fram ett par småtjejer 7-10 år gamla och kollade på när jag vek kartonger.. De frågade säkert tre gånger om det inte var jobbigt att vika så många pizzakartonger.. Och jag frågade efter att de stått och glott på mig ett bra tag om de ville vika en varsin kartong.. Alla sken upp som små solar och sa glatt i kör "JAA!".. Och så var Jeanettes pizzakartongs-vikar-stug-rörelse i full gång.. De vek, vek och vek hur länge som helst och det enda man hörde var "en till, en till!".. Haha de var så söta.. Sen kommer barkillarna och ser hela spektaklet och skrattar bara.. Men sen inser de att de faktiskt också kunde ha nytta av de flitiga tjejerna.. Så de mutade flickorna med läsk och chilinötter, så de fick sätta sig inne i baren och vika servetter..
        De satt och vek bra länge innan deras föräldrar kom och skulle hämta ut jackorna och bege sig hemåt.. En pappa frågade mig om vi höll på med barnarbete.. "Hahaha, nej sa jag".. Han ställde sedan föjldfrågan om det minsann inte var lite svartjobb, "nej, volontärarbete".. Jag gav honom ett gott skratt och resten av föräldraskaran var mer än nöjda över att vi varit sådana bra barnvakter, och barnen var helt lyriska och överlyckliga över att ha spenderat kvällen med oss.. Vi i personalen var också nöjda, för vi fick en massa vikta kartonger och servetter.. Det finns hopp i den yngre generationen!
  • Jag står och jobbar lite som vanligt i garderoben och så kommer det fram en söt liten tjej och innan jag vet ordet av får jag en stor fet blixt i ansiktet.. Precis när jag fattat att hon tagit en bild av mig så klick, en till och sen en till.. Dom bilderna blev säkert jättesnygga ;)

Ska iväg o jobba nu, så jag får fortsätta med detta lite senare...

Glömde...igen...

Glömde jag säga att jag ska åka hem på söndag? Är så himla glömsk av mig, herregud.. Men det är i alla fall sant att jag ska lämna Lindvallen och jag tjuter nästan av tanken.. Kollade igenom alla bilder för ett tag sen och jag kommer verkligen att sakna allt och alla! Men om jag stannar kommer jag inte att kunna jobba så mycket jag önskar och jag kommer att ha ont var och varannan dag :( Så jag tog ett tungt beslut att jag ska hem och försöka få tillbaka styrkan i mina händer..

Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att klättra på väggarna efter ett tag och dra igång något halvknasigt.. Det känns inte som någon idé att försöka hitta ett jobb då jag bara har någon månad kvar tills jag börjar på Kolmården igen.. Jag har iof en lägenhet att hjälpa till med och lite annat smått och gott.. Sen känns det lite lättare att åka hem när jag kom på att jag kommer få åka upp till Lofsdalen v.8 :)






Sommar, sommar, SOMMAR!

Jag är en riktig vinterälskare så jag brukar inte längta speciellt mycket efter sommaren, men nu gör jag faktiskt det.. Har så mycket att se fram emot och jag börjar helt ärligt bli lite less på att skotta, skrapa, vada fram och frysa arslet av mig i snön.. Speciellt sånna här dagar då det är kallt och grått; är det inte så lockande att ge sig ut om jag ska vara ärlig.. Man känner sig lite mer motiverad när det inte är minus-20-frysa-röven-av-sig-kallt ute...

Sen hoppas jag att vi hinner använda båten lite mer i sommar.. Men det skulle inte förvåna mig om mina föräldrar drog igång ett nytt projekt så att det inte hinns med.. De tenderar att dra igång sådana idéer när jag är borta, så risken finns ju att jag kommer hem till något helt nytt fantastiskt konstigt projekt.. Hörde redan i somras att det spekuleras i en veranda, hmm.. Återstår att se om det verkligen blir så..

Om inte annat så har vi några grannar som alltid förgyller sommarmorgnarna för oss med att vara ute och härja i trädgården. Det är alltid något att se fram emot.. Här nedan ser vi lillgamle Gustav som hjälper pappa att klippa gräset, haha.. När han inte skriker och härjar är den här lilla killen ganska hjälpsam av sig, han hjälpte mig att skotta snö från garageuppfarten tidigare i vintras :) Det finns hopp!





Lima

Igår hann jag även med en tripp till det lilla samhället Lima, där jag skulle träffa en arbetsterapeut på vårdcentralen. Mina händer värker konstant och ibland så "somnar" de.. Jag bad en stugkompis att klämma så hårt som möjligt runt min handled; aj, den gick nästan av.. Sen ville jag göra samma sak och jag kunde klämma 1/4 så hårt om inte mindre.. Har ingen kraft i händerna what so ever...

Fick reda på att jag har överansträngda leder och att jag sliter på en sena som kan komma att gå sönder om jag inte vilar och börjar arbeta med den på rätt sätt.. Terapeuten gav mig en fin stödskena och sa att jag borde se fram emot att börja plugga i höst istället.. Jag får alltså inte arbeta som servitris längre, men jag får vara kvar här uppe om min arbetsgivare kan hitta andra arbetsuppgifter åt mig.. Hur lätt är det på en skala?

Så jag gör bäst i att vila mina händer så mycket som möjligt, tydligen kan det ta ett tag innan de blir bra igen; men jag måste försöka inse att det inte är värt o pressa sin kropp så att den går sönder.. Har försökt lista ut vad det är som gör att jag så grymt gärna vill stanna här uppe.. Förutom underbar miljö, skidåkning så mycket jag vill, underbara människor och sjukt roliga aktiviteter.. Nämnde inte ens jobbet, visst det är kul; men jobbar gör man för att man måste..

Även om det kommer kännas jobbigt att lämna "familjen" i stugan och alla andra festliga filurer så har jag faktiskt en underbar pojkvän hemma som jag saknat sjukt mycket och en massa andra saker att komma hem till..



Personalfest

Årets största händelse, den försenade nyårsfesten för personalen.. Dresscoden var "rött, vitt och grönt" alltså Italian style;) Dessvärre hann ingen i vår stuga fixa något i de gräsliga färgerna så vi körde på "maffia" stilen istället.. Johan var maffiabossen och jag fick bli frugan haha.. Thomas hittade dock ett par läckra röda lackbyxor i kostymförrådet, men han vågade inte ha dem, så han fick hänga på oss ;) Ricky körde sin rosa/lila skjorta och Lisa jobbade tyvärr..

Jag hade en tajt svart klänning, svarta strumpbyxor samt ett par höga pumps; och så lite knallrött läppstift såklart! Kvällen var planerad som så att vi skulle sitta på en buss kl 18.30 som skulle ta oss till okänd plats.. Vi åkte 15 min till Kläppen och på dom 15 minuterna hann jag bli ganska åksjuk.. När jag väl fick kliva ur bussen såg jag till min förskräckelse att vi skulle hoppa in i ännu ett fordon; en bandvagn! Så vi trängde in oss ett par stycken i den där lådan och började resan upp mot toppen.. Hela vagnen var preppad med öl så det dracks en hel del, förutom av mig som koncentrerade mig på att inte kräkas.. Titta så glad jag ser ut inklämd mellan en full Simon och en stackars Säffle som ritat dit lite kroppshår med en kajal..



Efter vad som kändes som en evighet var vi framme vid toppstugan, lite mosade och rejält omskakade.. Hur fan (ursäkta) kan folk frivilligt åka med en sån där upp på ett fjäll för att äta middag?? Jag fattar inte..

Hur som helst, väl inne och nästan helt rakt stående fick vi välkomstdrinkar.. Så det var bara till att mingla och försöka att inte bli borttappad.. Sen var det dags för middagen som bestod av... kan ni gissa? Dresscoden är ett tips...
Vi fick...Asiatisk buffé! Hahaha.. Det fanns en massa konstiga saker på den där buffén, men det var faktiskt inte så himla gott om jag ska vara ärlig.. Men vi fick cider, öl och vin serverat hela kvällen; och jag vet inte vad som hände men det var inte många som mådde speciellt bra senare på kvällen.. Trots att jag knappt druckit något så mådde jag inte som en stjärna och fick tillbringa halva kvällen på ett toalettgolv.. Jag måste nog skylla på maten, för jag var inte ensam om att må dåligt och även de som inte druckit mådde skit..

Så efter att ha spenderat ungefär 2 timmar på en iskall toalett hade jag missat Dejo sjunga och lite annat.. Men det var tack och lov dags att bege sig hemåt lagom till jag kom ut.. Dock slog mig tanken ganska fort att jag skulle vara tvungen att åka det hemska bandvagnhelvetet igen.. Som tur var tog det hälften så lång tid ned som det tog upp, men jag blev dubbelt så mosad, då jag var smart och satte mig längst in.. Kul när det lutar och alla tjockisar mosar en..


Johan klarade maffialooken väldigt bra


Ricky och Thomas

Lapin Kulta

I söndags hölls den årliga Lapin Kulta tävlingen här i Lindvallen.. Varje restaurang (lindvallen, kläppen, hc) får sätta ihop sitt eget lag där en ska köra snowracer, en snowblades, en ska åka skidor och en ska köra snowboard. Majkens lyckades få ihop ett toppenlag! Vi hade Rico på snowracer, Säffle på snowblades, Nicke på skidor samt Malin på snowboard.. Restaurangchefen Mattis fick vara coach och hålla koll på drickat ;) Han var med och tävlade förra året på snowracer, det måste ha varit en kul syn..

Lägg märke till Majkens fina tröjor.. Det är jag som gjort dem! :D Även om vi hade snyggast tröjor så vann vi tyvärr inte, men jag tycker ändå att vi klarade oss väldigt bra..




Malin


Rico


Säffle


Johan "Åke" från Snögubben






9 månader <3

Idag har Niklas och jag varit tillsammans i nio månader, grattis till oss! Ettårsstrecket närmar sig...





Sambo på deltid

Det känns som om jag har glömt o berätta att jag och Niklas mer eller mindre ska flytta ihop sen när jag kommer hem :) Vi har fått en fin 1:a i Finspång (jag veeeet..) som har goda möjligheter att bli hur fin som helst :D Men det känns ganska svårt och sitta här i min snödriva i Sälen och bestämma vad det ska vara för tapeter osv.. Har ju inte ens varit där!

Här kommer lite bilder iaf:


Älskar golvet i hallen!


Sovrum/vardagsrum med stort fönster.. Och vem kom på idén med den hemska tapeten? Vet bara att den ska bort fortare än fortast..


Nu kan mamma sluta klaga på ett litet kök, för i det här köket går det inte att stå två personer i och öppna kylen samtidigt..




RSS 2.0