God Jul!

Som vanligt har familjen Lundqvist svårt att hålla sig till utsatt tidsplan när det gäller sina resor. Först var det sagt att vi skulle åka vid 02.00 inatt, men det ändrades idag till 23.00; men jag skulle inte bli förvånad om vi kom iväg runt 20.00 lagom när middagen är avslutad. Men sådana är vi :) Vi kommer säkert komma hem någon helt annan dag än vad som var sagt från början också ;) Håll utkik!

Tyskland är hur som helst första stoppet, och förhoppningsvis hinner vi uppleva lite tysk kultur innan vi stressar vidare mot Holland. Givetvis ska jag terrorisera vildt med kameran så att jag har mycket att visa upp sen när jag kommer hem. Om jag har tur finns det internet i stugan/huset...

Känns lite tungt att åka hemifrån nu när vi har fått så mycket snö :( Men men, jag har mycket att längta hem till! Och förhoppningsvis ligger snön kvar ;)

Jag vill passa på att ge alla goa och glada en mysig julkram nu innan jag åker! Hoppas ni får det underbart här hemma och ni får hemskt gärna kolla på Kalle Anka åt mig också :) GOD JUL!!

Vi höres och synes lagom tills det smäller på Nyår!

KRAAAAAM

 



Soppa

Jag misstänker att det har med den nykomna snön att göra, men jag är nästan bara sugen på soppor numera. Det är ju så gott! Till lunch idag blev det en go kantarellsoppa och både igår och i förrgår blev det gulaschsoppa :) Gissa vem som kommer leta rätt på riktig gulaschsoppa i Tyskland på söndag? Inte för att det är något fel på Felix soppa, men ja... Ni förstår nog...




Ta mig till fjällen!

Idag är det perfekt skidväder, det går inte att få bättre! Vindstilla, -7 grader och strålande underbart väder.. Oooh, det gör ont i hela mig att jag inte är i fjällen just nu! Men det är inte fy skam att vara i Kolmården en sån här dag heller iof, men fjällen är ganska svårslaget; vi har inte så många fräsiga backar här ute..



Vi bor väldigt fint, men det saknas mig en skidlift. Ligger dock en gammal "skidbacke" några hundra meter hemifrån, men den liften har rostat sönder och skulle antagligen flyga i luften om någon försökte starta den..
V.8, vi satsar stenhårt på v.8 :P



Oj vad det snöar

Det var ingen rolig historia att åka bil från stan hit ut i förmiddags kan jag säga, hujja! Fast man ska inte klaga på snö och lite oväder, så länge man är inomhus så :) Hoppas det blir bättre väder imorgon, då är det ju faktiskt mysfredag och jag vill ut o gå! Det var så himla mysigt att gå en liten sväng igårkväll, så Tim; det måste vi göra om! På med termobrallorna, vantar och tjock jacka för vi ska ut o gå (åka pulka)! :P


Vad händer idag?

Jag vet vad jag borde göra, men det har jag inte lust till så för närvarande skiter jag i det och gör ingenting istället. Det låter himla vettigt, eller hur? Suck.. Jag är insnöad :(


God natt

Imorgon är det en ny dag och förhoppningsvis blir det en dag full av snö, glädje och en varm famn som jag längtat efter! Nu ska jag sova och försöka drömma något spännande som jag nästan alltid gör. Kanske borde skriva ned alla mina konstiga drömmar i en bok? Det skulle bli en bestseller, helt klart; den skulle innehålla allt och ingenting och det som finns där emellan ;)

Sov gott alla vintermysiga människor! Synes och höres imorgon...



Dagens låt

Idag blir det en riktig oldie;

Never had a dream come true - S Club 7



Lösning på problemet

Vad gör Jeanette när hon har tråkigt? Går en promenad brukar det oftast bli, och så även idag. Det snöar ju utomhus så det var helt underbart!!


Eskimåskor på!


Kanske borde ha haft skidglasögon på för att undvika all snö i ögonen, men sak samma; det var jättehärligt iaf!


Ledsen att jag ser så munter ut, men det kändes inte så aktuellt att dränka mobilen mer än nödvändigt. Ett snett litet leende blev det iaf ;)


Julstämning i Kolmården! :D Synd att man åker härifrån på lördag bara..




Anar oråd

Jag tror att Charlie och jag behöver prata...








Helt otroligt

Det har bara gått en halvtimme! Vad ska jag göra?? Suck, jag får ångest snart.. För mycket ensamtid med mig själv är skadligt, speciellt när jag inte har något annat än att tänka som sysselsättning.


Det finns hopp!



Nu har jag ledsnat

Jag har tvättat sedan jag gick upp och just nu sitter jag med en lista av saker som jag ska ha med mig till Holland på lördag. Ja jag börjar bli lite stressad! Har så himla mycket att hinna med innan jag beger mig nedåt i Europa.. Så jag är tacksam för varje dag jag slipper befinna mig i skolan.

Måste säga att det är tråkigt att fjösa omkring hemma i pyjamas och försöka göra något vettigt.. Det går ju sådär om jag ska vara ärlig. Tvätten sköter sig själv större delen av tiden, och listan består bara av tandborste och pyjamas hittills. Jag har ingen aning om vad jag ska packa med till Holland! Mamma har begränsat listan en aning kan jag säga, vilket gör min tillvaro till en tragisk historia..

Klockan är inte ens 10.30! Det är långt kvar till lunch och jag har faktiskt ingen lust att ta reda på mitt klädkaos, som nu inte bara excisterar i mitt rum, utan över hela halva huset. Vill inte!

Oh, nu kom plogtraktorn! Ja vi har traktor här ute och ingen mesig plogbil.. HA! Måste ha varit det bästa som hänt idag.. Ser med spänning fram emot om det finns något som toppar det!


Pralinen som får lämna asken är...

...ägglikören! Tjoho! Den var faktiskt inte god någonstans, sorry. Då får vi se vad som "flyttar" in istället :)



Så blev resultaten;

1. Körsbär i likör 13 %

2. Gräddnougat 12 %

3. Trillingnöt 12 %

4. Pärlnougat 9 %

5. Cocoskola 9 %

6. Nöttryffel 8 %

7. Höstnougat 7 %

8. Trofénougat 7 %

9. Mjuktoffee 6 %

10. Apelsintryffel 5 %

11. Romrussin 5 %

12. Likörtryffel 5 %

13. Ägglikör 3 %

 


God morgon! :D

 

 


Det snöar!

Det snöar både utomhus och på bloggen! Kan det bli bättre? Me don't think so...


Just fasen

Det är/var måndag idag.. Hmm.. Vet inte om jag tycker att den har varit så hemsk, eller jo.. Att dra ut en tand ska inte vara en festlig upplevelse och att sitta nästan 5 timmar med en text som man vill spy på är ingen höjdare heller. Det är inte förens nu jag faktiskt uppskattar dagen och då är den snart slut. Längtar tills imorgon, punkt.

 




Essän

Tjoho Tjohej!! Idag skrev Sofia och jag klart vår essäääää!! :D Vi lyckades till sist få ihop 8 sidor med relevant text, och det var minsann ingen barnpannkaka..

Den är alltså inskickad en HEL dag innan deadline och förhoppningsvis kommer vår handledare inte att ha några större invändningar, för det har han inte haft hittills. Han har iof inte sagt ett skit, men men, det är irrelevant. Det värsta är över och nu längtar jag bara efter ett underbart "jullov" och en fin vecka i Holland!

Jag vet att ni är nyfikna på vad som faktiskt står i den så omtalade och bitvis fruktansvärda essän, så därför är jag så snäll och klistrar in vår sammanfattning. Läs och.....ja......läs.


Sammanfattning:

Det som förenar Giddens, Asplund och Mead är deras försök att förklara att människans identitet är under ständig förändring, men också vad som påverkar denna förändring. Mead framhåller rollspelandets betydelse för individens egen insikt om sig själv i förhållande till andra, och hur det ständigt sker en förändring i utvecklandet av dessa roller. Asplund å sin sida menar att det är möten mellan människor som bidrar till förändringen av identiteten medan Giddens vill peka på reflexivitetens relevans för identitetsskapandet.

De är mer eller mindre överens om att individen hela tiden måste ses i relation till samhället, och att medvetandet och personligheten, liksom hela identiteten, är en produkt av social integration.  Människan formar samhället och samhället formar människan.

 


Flygande visdom

Jag tror det började i lördags, lite smått till en början för att sedan bli smärre plågsamt. Det värsta var att jag kände igen det direkt, visdomstandens entré upp ur tandköttet. I mitt fall nöjde den sig inte med att växa ut i munnen, utan den skulle bestämt ut i kinden o bråka.

Tidigare i år fick jag dra ut en annan visdomstand i övre käken på vänster sida, så det var väl kanske ingen nyhet att högersidan inte ville vara sämre. Nu hoppas jag bara att de på nedre raden inte hänger på trenden!

Hur som.. Imorse stod jag inte ut med bråkstaken mer så jag ringde tandläkaren kl.08.00 imorse och kl.08.45 var jag på plats :) Jag fick en muskelavslappnade shot som smakade hemskt och sen bäddade de söta små tandläkartanterna ned mig i en förvånadsvärt skön tandläkarstol och släckte lampan. De frågade om jag ville ha en filt, men jag lyckades faktiskt somna där ett tag iaf.

Efter en stund kom de och gav mig ett par stick med bedövningssprutan och efter det blev det lite dimmigt, var så trött och väck att hälften vore nog. Men bra var väl det, för oj så glad jag var när jag sedan fick gå därifrån :D

Okej att halva munnen var bortdomnad och att jag hade en enorm tussifjoff i munnen, men jag hade iaf inte ont längre! Om jag ska vara ärlig minns jag inte riktigt vilken väg jag sedan gick till universitetet, men jag minns att jag ringde Tim. Jag minns också att han sa att jag sluddrade och verkade lite ja...borta... Men men, lycklig Jeanette var jag iaf :D


Skönt att bråkbissen är borta, för kolla bara... Den var ful från början och det var säkert hål i den; inte okej!




Fredag

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyys!!! Men först måste tre sidor ordbajs klämmas in i essän och så ska jag gå på ett SKUMPA-möte; sen är det fredag!


Dagens låt

Julen är här - Tommy Körberg & Sissel Kyrkjebo

:D

Oh va glad jag är just nu!! Pratade precis med min chef på Kolmårdens djurpark och som det ser ut just nu blir jag enhetsledare ett år till!

Han frågade "längtar du tillbaka?", och rent spontant och helt ärligt "JAAA!!". Det är slavgöra, det är svettigt, grisigt och ibland förjävligt; men jag älskar det! Det blir då min 5:e säsong, helt sjukt.. Och vad som hände med att jag skulle söka till redovisningen har jag ingen aning om. Antar att gratis mat en hel sommar lockar mer än att sitta nere på huvudkontoret o uggla.

Nu återstår bara Lajna, hon måste också bli enhetsledare; och gärna på samma restaurang som mig! :D
Annars får vi bossa på två olika ställen, men då helst nära varandra. Vinkavstånd är ett krav...

Och jag lovar att jag inte ska bryta något i sommar!




Julkalendern




Om ni klickar er in på LinoTv.se så kan ni följa mina klasskompisars julkalender. Personligen tycker jag att det är ett bättre alternativ än vad som visas på SVT! Haha, har själv inte sett alla avsnitt än; men vad jag sett hittills är...herregud...hahaha!


VILL jag så KAN jag, oftast...

"Det är ren vilja", sa Oskar Svärd som har vunnit vasaloppet ett par gånger. Både medvetet och omedvetet så är det vad jag har levt efter de senaste åren. För vill man något tillräckligt mycket ska det inte vara någon omöjlighet.

Gunde Svan har ju själv sagt, "ingenting är omöjligt"; "jo att skita uppåt" säger jag då ;) Haha sorry, men jag tror ni fattar min poäng. Det finns egentligen inga begränsningar för hur långt man kan komma på ren viljekraft.

Sen finns det väl en gräns på hur långt man egentligen ska/kan pusha sig själv osv, men jag anser bara att människan är ett slött slusk som bara inte orkar göra sig besväret många gånger. Kunskapen finns där ute, och mycket av den samlat i böcker m.m; men vi är helt enkelt för lata eller ignoranta att vi struntar i det. Det kan hålla mig vaken om nätterna, för finns det något värre än att känna sig lat och begränsad?

Vad snurrigt det blev nu känner jag, men sak samma; VILL jag så KAN jag! Om jag inte försöker mig på o flyga eller något annat konstigt och ologiskt.

Hoppas att jag inte får på skallen nu för att jag har kallat hela människosläktet för lata soffpotatisar till nötter :P


Helgen i bilder

Togs dessvärre inte så många bilder, men här är några stycken iaf :)


Tim och Jimmy (Maddes kille)


Madde, jag och Jimmy


Haha, FISK!


Thomas "posar" :S


Tim och jaaag



Tisdag

Jag har ont i magen :( Dock inte lika ont som jag hade i natt, då var det inte nådigt! Kändes ungefär som den gången jag var matförgiftad, men som tur är så verkar det gå över redan nu.. Vet inte vad mer jag ska skriva idag. Yoga ikväll. Typ. Orkar inte skriva 40 sidor med gnäll. Tacka mig sen. Ha en bra dag!




Måndag

 

 

 


Helgen

Helgen spenderades uppe i Stockholm tillsammans med Tim :) Vi var uppe och firade kusinens kille som fyller 30 nu i december, oj så kul det blev! Dock fick födelsedagsbarnet bäras hem, men men; det var kul att Tim fick träffa kusinerna och att dom fick träffa honom :)

Bilder kommer senare...


Essä

Ja ni.. Efter att ha varit bosatt i böcker de senaste dagarna så känns det skönt att äntligen ha fått ned något läsbart på papper! Herregud vilket slit att försöka tolka/förstå socialpsykologer, fenomenologer och diverse filosofer! Har nog aldrig varit en så flitig bibloteksbesökare. Har bekantat mig med både socioligi, pskykoligi, filosofie samt idéhistorik-hyllorna, tummen upp!

Har läst på en hel del om charmtrollet George Herbet Mead och den festlige farbrorn Anthony Giddens. Svensken Johan Asplund har fått vara med på ett hörn också. Men ÄNTLIGEN så har jag börjat förstå vad gubbarna faktiskt förespråkar :) Nu ska vi bara skriva ihop en essä där vi ställer dem mot varandra, enkelt? Hell no, men vem gillar inte en utmaning?

Får se om handledaren totalsågar vårt utkast imorgon eller ej, spännande...



Det går framåt

Fick för en tid sedan reda på att jag läst och klarat det första projektblocket på min utbildning; med andra ord så har jag läst och klarat 15.0 högskolepoäng; "Projektblock 1. Introduktion till kunskaps- och medieproduktion som praktik 15.0 hp".

Känns bra o veta att saker och ting faktiskt går framåt :) Dessutom har jag snart läst halva projektblock 2, så poängen samlas och växer på hög :) Förhoppningsvis kommer jag ha lyckats samla ihop 180 hp sen när jag är klar..




Vaccination

Igår tog Lina och jag mod till oss och begav oss till vårdcentralen här ute i Kolmården. Vi skulle vaccinera oss! Och som vi nojjade på vägen ut från stan, haha :P Lina var rädd för att det skulle låta ("popp") när de stack in sprutan och jag var rädd för att svimma.

Jag trodde garanterat att det skulle vara världens kö när vi kom dit, men det var precis så att vi hann fylla i lapparna innan vi skulle in. De hade riggat upp små stationer inne i en konferenssal, så det var nödlösning nummer 1; typ.

Men men, jag fick gå först in och jag talade fort om för sjuksköterskan att jag var nålrädd. Hon och hennes kollega säger att de ska ta det lugnt och försiktigt. Hon som som ska sköta stickandet gör allt iordning medens hennes stående kollega ber mig kolla på några fina tavlor eller liknande. Det slutade med att jag kollade på henne medens hon fjönsade sig lite. Sedan såg jag Lina genom glasdörren..

För alla er som undrar;

- Det gjorde inte speciellt ont när de stack in nålen, ont började det göra när sprutans enorma innehåll skulle pumpas in i armen och sen när nålen skulle ut. Kan ha varit så att jag spände mig mot slutet, vem vet; men det var inte alls så farligt som jag trodde att det skulle vara.

- Dessvärre fick man inget klistermärke eller ett bamseplåster efteråt, men det kändes som om man fått en rejäl muskeldödare tilldelad sig. Armen blev stel och konstig, men det gjorde inte överdrivet ont. Mensvärk är hundra gånger värre!

Senare mot kvällen kände jag mig febrig, och när jag vaknade första gången imorse (07.00) frös jag mer än vanligt och var helt slut. Febern var borta, men jag kände mig allmänt konstig. Nu har jag varit vaken i mindre än en timme och känner inte ett smack. Okej jag är hungrig, men det har nog inte med saken o göra :P

Sen känns det iof fortfarande som om man fått en rejäl smäll på överarmen eller dragit på sig ett ömmande blåmärke, men men; det var det värt! (hoppas jag)








God morgon december

Är det bara jag som märkt det? Bäst ni tänker efter nu...

Precis, eller ganska exakt när vi klev in i december så slog det om till minusgrader. Är inte det skumt? Häromdagen var det sju plusgrader, nu är det minus fem och fullt med frost överallt. Men jag klagar inte, absolut inte; jag älskar vintern och just nu längtar jag ihjäl mig efter snö!!





Såhär vill jag vakna upp varje morgon, blir på så himla bra humör :)


I måndags

Hann inte blogga om det i måndags, eller igår; så jag skriver det idag.. Jag fick en tv i måndags! Juste, nu står där inte längre en gammal relik i mitt rum, ne ne nu är det platt som gäller :) Är hur nöjd som helst! Väntar bara på lite kanaler..

Sådär ser kartongen ut iaf ;) Hehe.. Kan ta en bild på själva tvn någon annan dag, för just nu har jag inte tagit bort all plast på den. Har en hel del kablar att fixa iordning osv...

 


RSS 2.0