*Suck*

Idag är jag sjuk... Har jätteont i huvudet, snorar och halsen bråkar med mig.. Har verkligen inte tid med o va sjuk! Blir bara till o tänka positivt o låta Niklas pyssla om mig, så lär jag snart bli frisk igen.. Tänkte testa lite annan medicin än den så alltid beprövade chokladen, men vad har jag inte kommit fram till än; får återkomma på det..

Ipren och vila väntar nu, mors!

Jeanette fixar

Nu har jag varit både duktig och effektiv.. Jag har städat hela lägenheten, diskat, dammsugit, plockat undan saker och allt vad städning innebär.. Jag har dessutom fixat nycklarna till den nya porten, källardörren samt tvättstugan (de håller på o byta dörrar överallt).. För Niklas och jag kunde inte hämta ut dem på avsett datum, så jag fick knacka på hos grannen och be om dem; så nu slipper vi fler pinsamma incidenter om kvällarna!

Igår kväll fick vi nämligen ringa räddningstjänsten och be om huvudnyckeln för att komma in genom den låsta porten. Den stackars jourhavande mannen var yrvaken och lagom glad. Än värre var att när vi precis ringt och väckt stackaren så kommer det ut folk ur porten; så Niklas fick ringa tillbaka o säga att han inte behövde komma.. Det var lite pinsamt, men nu slipper vi det! Sååååå värt det..





Många nya datum

Nu blev det minsann mycket att hålla reda på.. Från ingenting, till allting på en o samma gång; men så brukar det ju vara iof. April lär bli en väldigt rolig månad känner jag på mig!
Först Daniel som fyller 17 år den 8:e april, Josse som ska firas den 10:e april (kvinnan blir ju 20 bast!!!), enhetsledarintro/utbildning den 15:e april på djurparken och så Jenny som fyller år den 18:e.. Alla dessa viktiga datum + att jag ska börja jobba, schemalägga, planera intro för nykomlingarna och rookisarna på parken m.m... Ser jag verkligen fram emot! På måndag kommer jag att få mer information om hur, var och när jag ska börja jobba; sen kan det ju också underlätta för all framtida planering om jag vet vilka jag ska jobba med i sommar? Typ..

Skönt att vardagen börjar röra lite på sig.. Niklas och jag har inte gjort speciellt många knop den senaste tiden, men idag är han inne i stan och kämpar med högskoleprovet (hejja, hejja!), är nästan lite stolt :)

Jag o andra sidan gör inte så mycket nytta idag.. Min hals bråkar lite med mig så jag tar det relativt lugnt.. Dock ska jag hinna med att kolla med skatteverket hur mycket skatt jag ska betala i sommar, samt söka de utbildningar som jag vill gå; sen tänkte jag även vara en duktig flickvän o städa lägenheten och fixa middag tills ikväll.. and, that's it.. Ibland är det skönt att vara jag :D

Hörs!

I sommar

I sommar kommer jag att vara enhetsledare på en av Kolmårdens restauranger.. Som tur var blev jag inte enhetsledare i någon kiosk eller på en hamburgerrestaurang, utan på ett ställe som helt och hållet säljer GI-mat; främst sallad.. Då kan jag äta paprika istället för glass och pommes, lycka! Jobbade förövrigt där hela förra sommaren, så jag vet hur det funkar.. Toppen toppen!


Såhär fint ser det ut :)


Förra årets slarviga självporträtt (alla i personalen hängde upp varsin i personalrummet), kommer nog tvinga årets personal att göra samma sak.. Trevligt med lite saker på väggarna..

Hemma i skogen

Då var man hemma i Kolmården igen! Toppen toppen.. Men nu när jag får vara vaken efter kl.23, vad ska jag göra då? När jag äntligen får som jag vill är jag trött och vill sova.. Darn Niklas, som ändrat min dygnsrytm.. Han vill helst gå upp innan 9 och lägga sig strax efter 22.. Jag, som fortfarande (på något magiskt vänster) är inställd på restaurangtid vill gå och lägga mig efter 02 och gå upp runt 10-11..

En bra sak med att vara hemma här igen är att jag kan ladda ned saker! Olagligt givetvis.. Så datorn ska få jobba hårt inatt och tanka ned alla serier som jag har längtat ihjäl mig efter!!

Laundry day

Tvätta måste man göra har jag märkt, men vad jag inte märkt är att tvätthögen snabbt växer sig till ett tvättberg; och i Niklas och mitt fall har vi gått från ett berg till en hel bergskedja... Så när jag tog tag i att försöka sortera tvätten kom jag snabbt fram till att mina små konsumkassar inte skulle räcka långt; så det var bara att ta fram de tyngre grejorna och börja gräva.. Slutligen blev det inte mindre än 5, FEM, stora blå Ikea-kassar med kläder; och då hade jag inte ens rivit ur sängkläderna och plockat ned handdukarna..

Jag har tvättat sen kl.14 idag ungefär, och jag är inte ens halvvägs. Det finns två tvättmaskiner och en torktumlare, som alla jobbar på i ett bra tempo.. Sen finns det ett jättebra torkrum med fläktar och hela köret; men inget är torrt än.. Vad är det som tar sådan tid? Jag fattar inte.. Jag blir ju aldrig klar! Springer runt som en skållad jordnöt och maskinerna tar hälften så lång tid på sig som den vi har hemma i Kolmården.. Me don't get it.. Damn..

Vilka problem jag har hela tiden.. Ändå är det sällan något skiter sig på riktigt.. Ska det seriöst ta en hel dag att tvätta? Ska det ta så lång tid när jag har tillgång till världens mest effektiva och stora tvättmaskiner och torkrum? VA?!






SÖKES

"Jag är en ung och nyfiken tjej med höga ambitioner och många drömmar i livet. Är du intressant, berikande och tidskrävande; samt stimulerande kan du vara precis den jag söker! Jag ser gärna att du tycker om marknadkommunikation, visuell retorik, grafisk profilering och varumärken samt en del språk. Tror du dig vara den rätta utbildningen för mig, hör gärna av dig så snart som möjligt!"

Håller på för fullt med att söka till högskolan, det är minsann inte lätt; och det tar sin lilla tid!

Har idag kontaktat kära gamla Kunskap för o höra var de gömt mina betyg.. De säger sig vara  en "modern pluggskola", men är de anslutna till den internationella betygdatabasen?; svar nej.. Till och med Niklas skola i Finspång fixade den biten.. Så jag mailade Eva för o kolla om hon bara gömt betygen eller om jag måste köra stenåldersmetoden och slicka ett frimärke och skicka in dem.. Väntar på svar...

Vad beträffar (nytt favoritord) de utbildningar jag vill söka så är det en blandad kompott (vem kom på det ordet?).. Jag är uppe i ungefär 10 olika utbildningar som jag kan tänka mig att läsa. Det är blandat med program, lite större kurser och enstaka kurser. Två av kurserna kan läsas på distans (halv- och kvartstid), resten är antingen i Norrköping eller Linköping. Känns enklast att söka så nära "hem" som möjligt, till skillnad från Niklas som både sökt i Lund, Uppsala och Göteborg.. Kommer jag att få se honom mycket om han pluggar i Lund, neee...

Hör av mig senare om hur det går med anmälan! 10 utbildningar lär bli fler, för man blir så girig när det finns så mycket skoj att välja mellan... Trafiklärare kanske? Eller varför inte feministiska studier?


Grattis Moa 4 år!

Idag fyller lilltjejen 4 år :) Niklas och jag var där och grattade henne, tillsammans med hela halva Finspång.. Hon fick sjukt mycket presenter och vi bjöds på tårta och olika kakor/bakelser i alfabetets alla bokstäver..







Promenera mera!

För andra morgonen i rad har Niklas och jag tagit en mysig promenad i det fina vädret. Våren är verkligen på väg! Så himla skönt att ta en promenad innan frukost; då piggnar man garanterat  till. Nu när bilen är inne på service har jag fått se Finspång by foot, ganska trevligt faktiskt. Tur att vi har relativt nära till det mesta, så det är inte speciellt jobbigt att knata dit man ska.





Män kan visst flyta!

Vad är det Niklas försöker lura i mig? Att det bara är kvinnor som kan ligga på rygg i vattnet o flyta.. Jag vet att jag ibland är lite väl godtrogen och naiv, men det här köper jag inte! Om jag inte får det bevisat för mig.. Så det så.. Men män kan visst flyta!! Det måste vara så.. Eller?

En bra kvinna..

reder sig själv! Så det så! Har gått o väntat på att jag och Niklas ska borra och sätta upp lite saker på väggen, så idag hjälptes vi åt att sätta upp en dvd-hylla; sen skulle Niklas iväg o träna, så kvar blev jag med borr och skruv. Vad gör man då? Nej, jag började inte städa och bädda om i sängen (det tänkte jag att Niklas skulle få göra); utan jag fixade upp den andra hyllan på väggen och satte dessutom upp spegeln i hallen. Blev kanonsnyggt!

Vem har sagt att jag inte kan använda slagborr (betongborr), en massa plugg, skruv och en skruvmejsel?! Blev hur bra som helst.. Men vad är det första Niklas gör när han kommer in i hallen? Jo han lyfter ned spegeln för o kolla om det verkligen existerar en skruv där bakom.. Och när han spanar in dvd-hyllan säger han att den sitter för lågt och alldeles snett.. Bah! Någon som inte klarar av en självständig tjej kanske?







Välkomna till Myrmalmsvägen

För er som inte varit här tänkte jag vara snäll och visa lite hur jag och Niklas bor :)


Det stora fönstret längst upp is the place ;)



Det är underbart att bo längst upp, dock är det inte lika underbart att knata upp för alla trappor jämt och ständigt.



Den dag vi gjort klart i hallen ska ni få en bättre bild :)



Den mysiga sängen



Tadaa...Haha...


Fler bilder lär med all säkerhet att dyka upp med tiden.. Men som det ser ut nu vill jag ha bort de sista kartongerna och få upp lite saker på väggarna innan jag tar kort på allting.. Om det är tråkigt och vänta kan ni alltid komma förbi på en fika! Skulle vara trevligt o få besök av någon man faktiskt känner för en gångs skull.. Har inte ansträngt mig för att hitta vänner här i Finspång direkt..

Utekväll

Meningen var att jag skulle sova hemma en natt, men så blev det inte. Jag och Lina stack istället in till stan och hade en tjejkväll i hennes bf lägenhet.. Stackaren som fortfarande var kvar grillades ordentligt med pinsamma frågor, innan han fick skjutsa oss till Världens bar. Ingen rast, ingen ro; det blev bara en varsin drink innan vi ville bli hämtade igen.

Vår utekväll blev väldigt kort, för dragningskraften till sängen var starkare än till krogen. Vi ramlade ned i bingen innan tolv och slocknade direkt. Det var nog tur det, för dagen efter skulle vi iväg till Lindö och jobba på en 50-årsfest.



Med den vanliga fotominen och en Soho i handen kan det ju inte gå fel. Men lägg märke till mitt lillfinger som är på vift..


Lina sitter och smuttar lite försynt på sin gröna gräshoppa

Home alone...

Igen! Nu förstår jag hur Lina kände sig i Linköping... Jag känner mig strandsatt och helt isolerad.. Ska därför bli skönt att komma hem till Kolmården lite och få umgås med folk!

Detta är främst riktat till Lina;
Jag behöver en riktig tjejkväll (you know what I mean) och en rejäl utekväll!!



Min garderob

Äntligen fungerar min kamera igen! Så nu ska ni få se hur fin min garderob blev efter att jag målade och tapetserade :)


Om jag någon gång skulle bli av med frysen som står där inne skulle jag bli mer än lycklig!



Var hemma i Kolmården och hämtade med mig mer kläder, så nu slipper det se så tomt ut :)



It's the little things...

...that really drives me crazy!

Börjar jag bli gammal?

Just nu lever jag ett riktigt pensionärsliv där målet för dagen kan vara så krävande som att gå en promenad eller sätta upp en tavla på väggen. Jag har gått från att jobba arslet av mig i Sälen till att tapetsera till att behöva sova middag om dagarna. Jag har alltså gått från tempo 300 till 20 ungefär, det är jättejobbigt! Men samtidigt är det ganska skönt att varva ned lite, även om jag längtar tills allt drar igång igen.

Men idag blir det återigen en lugn dag, ska dock försöka få upp lite saker på väggarna; senare idag kommer även Niklas syster över på fika..

Ska man se sig själv som vuxen när man är 20? Folk i min omgivning verkar anse det.. Det flyttas hemifrån, det skaffas hund, det föds barn och det dyker upp graviditeter.. Är det dags nu alltså? Ångest..






Rapport från paradiset

To be honest; det är underbart att bo hemifrån och rå om sitt "eget", men vissa dagar längtar jag hem till Kolmården.. Kommer nog ta ett bra tag innan jag kan kalla något annat än Nannav för "hem". Ni vet känslan?
Ska därför åka tillbaka till skogen på fredag eller lördag och andas lite Kolmårdsluft; och på söndag blir det lite jobb på en 50-årsfest :)

Har varit hemma från Sälen i nästan en månad nu och "vilat" mig; inte för att jag gjort något speciellt men jag har hållt ett tempo på ungefär 300 varje dag i alla fall. Dock har fingrarna blivit bättre och jag vill börja jobba igen; så därför ringde jag the boss och frågade om jag kan få börja jobba snart. Tjoho tjohej, han ska ringa tillbaka på fredag och som det ser ut nu kommer jag få jobba lite kvällar. Och innan "min" restaurant öppnar kommer jag att få jobba lite varstans tydligen..



Jag hör hemma i Kolmårdsskogen



Inflyttning

Igår sov jag och Niklas första natten här i lägenheten... Båda vaknade och kunde varken komma ur sängen eller ens röra sig; så hård är den nya sängen! Tror att det var värst för Niklas, för jag hade nämligen slagit en del på honom under natten, dessutom! Natt 2 var betydligt bättre, iaf för mig.. Niklas klagade på ont i ryggen..
Får hoppas att sängen blir mjukare snart, jag gjorde ett tappert försök att mjuka upp den genom att göra en massa kullerbyttor; får se om det blev bättre..

Min kamera är dessvärre ur funktion så jag kan tyvärr inte ta några bilder och visa hur fint det har blivit.. Men om ni har vägarna förbi Finspång så kan ni väl komma in på en fika och en fin rundtur av alla 45 kvm :)

Hej så länge!

Nytt nytt nytt

Idag var jag inne i stan och hämtade mitt nya bankomatkort, det gamla slutade ju funka förra veckan.. Så lite panik har det varit, men nu är jag lugn igen.. Det nya kortet är dessutom mycket snyggare än det gamla, haha! Fick även min efterlängtade bok som jag ska börja läsa ikväll..











So far so good

Lägenheten börjar sakta men säkert att se beboelig ut, så det finns hopp om att vi kanske kan komma att bo där snart.. Igår målade jag klart i garderoben (sköööönt!), nu är det iof bara dörren kvar som jag inte har en aning om vad jag ska göra med; någon som har ett förslag? Hela garderboben är helt vit just nu, och jag vill inte att den ska se ut som en sjukhusskrubb direkt..

Vi började med att spika fast lister och så igår, vilket blev en aning svårare än vad vi trott. Det blev snett och väldigt konstigt; dock tycker jag att vi kan skylla på nötterna som bodde där innan; de hade inga golvlister utan dörrkarmslister! Idioter... Så det blev till att köpa lite nya lister. Sen tycke Niklas att det var en bra idé att köpa dyra skruvar att sätta fast listerna med istället för vanlig spik; för enligt försäljaren så skulle det vara toppen. Det är det säkert, men det behövs ju slagborr och en massa annat kul, så en skruv fick vi fast igår.. Idag ska vi köpa spik!

Niklas får sköta spikandet så tänkte jag börja att städa och flytta in saker i garderoben så att vi får lite mer plats..




Garderoben innan jag började måla, en "efter" bild kommer sen någon gång...

RSS 2.0