Sandvik Gård

Jag har praktiserat ute på Sandvik nu i totalt 4 dagar, vilket är himla jobbigt men samtidigt skitkul! Där ute får man verkligen göra allting. Det är en konferens och spa-anläggning, där jag praktiserar i restaurangen. Jag trodde att det bara var servering som gällde när jag först kom dit, men det fick jag snabbt utsuddat.
    Om man jobbar förmiddag så ska frukosten vara utdukad kl 7 på morgonen, och innan dess ska man ha hunnit dammsuga och moppa alla golv, lägga dukar och allt vad frukost innebär. 3 gånger om dagen ska alla golv dammsugas och moppas; ungefär lika många gånger ska alla dukar bytas och sen ska givetvis all disk tas om hand. Sen ska kaffebuffén dukas upp med jämna mellanrum, sen ska den plockas ned lika många gånger; varför den inte står uppe hela tiden har jag ingen aning om.
    Trots ett evigt städande, dammande, bärande och putsande så finns det många ljusa stunder som gör allt slit värt; vattengympan är en av dom. Det var lördagens stora "happening"..
    Så när jag satt och putsade besticken för andra gången idag (det ska göras efter varje gång de diskats) så försökte jag se den här praktiken ur en annan synvinkel. För hur kul är det att jobba skiten ur sig gratis?! Men om man istället ser det så att jag utbildar mig, så känns det genast mycket bättre; för det är faktiskt syftet med alltihop.
    Jag utbildar mig gratis ;) Det är inte många utbildningar som är så effektiva och kostnadsfria (dessutom). Redan första dagen fick jag erbjudande om att jobba timmar, idag fick jag reda på att jag ska jobba fredag kväll och lördag morgon; och få betalt ;) Sen om jag ska fortsätta att praktisera efter det vet jag inte, återstår o se om jag får fler timmar eller om jag ska fortsätta jobba gratis; förlåt, utbilda mig gratis :P







Trötta fötter och frusna jordgubbar

Igår var det dags att dra sig ut och svänga sina lurviga igen; det var ju ett tag sen sist om man säger så. Har inte festat sen studenten i princip, fick nog lite avsmak; typ. Hur som helst, kvällen började hemma i Kolmården med lite likör, sprite och maltesers, samt en himla massa prat om allt mellan himmel och jord.
    Mötte sedan upp två glada prickar på Världens, som redan hade sällskap av ett gulligt par som vi alla känner som; Sabina och Rahm ;) Det blev lite drinkar, pomme samt en shot innan det var dags att dra sig vidare ned mot teaterbaren. 6 personer blev fyra, men det gick kanon iaf.
    Det beställdes två frozen strawberry daiquiri, en till mig och en till min dejt för kvällen; Lina. Hon lyckades få i sig hela sin på egen hand (utan brain-freeze), medens jag fick hjälp av både Josse och Gusten.. Den vägrade ju att ta slut! Hände ingenting, hur mycket man än åt av den.. Eller drack rättare sagt, det är ju en drink; även om den har samma konsistens som slush.
    Sen blev det Palace en liten stund innan vi tog taxi hem till Kolmården igen. Kom hem ganska vettigt, och det är jag glad över; ska praktisera hela kvällen. Väl hemma blev jag varse om mina ömma fötter som jag plågat ganska duktigt under kvällen i mina nya höga stövlar; men men, det var värt det! Men idag blir det platta skor och sköna strumpor för hela slanten..

   


The domestic goddess

Det händer inte ofta, men ibland så kan jag faktiskt vara lite huslig av mig. Idag har jag bakat muffins och ikväll är det jag som står för middagen. Hurvida det kommer gå har jag ingen aning om :P Muffinsen blev iaf väldigt lyckade. Det är "vanliga" muffins med smarties samt choklad; och som topping är det mjölkchoklaaaaaad. Nyckelhålsmärkt givetvis ;)

Working progress;

               




En god vana

Lite fullkornsflingor (med bär eller nötter) med mild vaniljyoghurt och en klick kesella (lime&jordgubb); en fullkornsmacka med ost samt ett glas med kolsyrat vatten. Det är samma visa varje morgon, men det är skönt med lite rutin. Måste även läsa tidningen varje dag när jag äter frukost. Söndagar är en pina, ingen tidning! 30 min spenderar jag vid frukostbordet varje morgon; det är så det ska va go'vänner; det är så det ska va!






Tadaaa

Mitt fina fototräd :) Dock är det lite glest med bilder, men det ska det bli ändring på! Har man inget bättre för sig om dagarna är det lika bra att sysselsätta sig med något kul. Har även ett kusinalbum att arbeta lite på. Men först måste jag se till att åka upp till Stockholm och göra något galet som är värt att hamna i kusinboken. Det brukar dock inte vara några som helst problem, så jag är inte det minsta orolig. Alltid när man träffar kusinerna så händer det något! :P Hittills har vi hunnit med två sjukhusbesök, slagsmål, dregg o slemproppar på krogen samt en himla massa pinsamheter (bara för att nämna några saker).



Babies

Makemebabies.com var minsann en rolig hemsida ;) Ladda upp en bild på dig själv och sen på en kändis, en kompis eller på din partner och se hur ert framtida barn kommer att se ut.. Haha..

Såhär skulle Niklas och min son se ut;



Och såhär skulle vår dotter se ut;






Majkens sylta here I come!

Usch så vulgärt det där lät! Majkens sylta, är det tillåtet att döpa en restaurant till det? Hur som helst, det är iaf där jag har fått jobb i vinter. Jag ska säsongsjobba uppe i Lindvallen, Sälen :D Tjoho!







Det hela började med,

en pincett!!! Att något så litet kan irritera en människa så otroligt mycket. Men jag antar att pincetten tar fram den mer ytliga och extremt sviniga sidan i oss, speciellt i dess frånvaro! Jag har aldrig i mitt liv använt en pincett frivilligt, så jag har svårt att sätta mig in i hur det känns att vara utan den ett par dagar. Uppenbarligen blir abstinensbesvären jobbiga och rent av olidliga för stackaren utan pincett; men än värre blir det för den som råkar befinna sig i närheten. Det enda man kan göra vid ett sådant tillfälle, om man råkar befinna sig i närheten av en pincettlös individ, är att snabbt ducka och sedan ta skydd! Jag menar det, fly fältet!


Påminnelse!

Missa inte Gossip girl 2x3 "The dark night" imorn!









Hej och välkommen in i mitt liv!

På denna blogg kommer du som nyfiken läsare att få en inblick i hur jag lever, och inte lever livet. Jag kommer att blogga om både intressanta saker, men också om extremt onödiga och intetsägande saker; vare sig du vill eller inte! Det kommer dyka upp lite bilder, lite skvaller, lite dagboksliknande texter, onödigt vetande och en hel del allmänt filosofierande och flummande.

Enough said,

Välkommen hit!

/J


RSS 2.0