Att skapa en tidning

Idag har jag gjort något av det roligaste jag vet, jag har klippt och klistrat. Eller, jag har klippt och tejpat om man ska vara petig.

Tidningen existerar inte än, iaf inte fysiskt. Jag har den än så länge bara i huvudet, men för att min handledare och alla andra ska förstå hur den ser ut så har jag försökt visa det. Tidningen ser bättre ut i huvudet mitt... Måste bara säga det!

Hur som helst, allt jag har kunnat smälla upp på väggen har jag smällt upp på väggen helt enkelt. Jag har färdiga transkriberingar som ska omvandlas till artiklar och jag har en del bollar ute som jag väntar på att få tillbaka. Men det går framåt! :)


Ibland får de till det

Kan inte hjälpa att fnissa en aning åt den här bilden av Jan Engvall:


Dags att fixa barret!

Äntligen ska här klippas och fixas, nu ska jag bli vårfin i håret är tanken :) Får se hur mycket jag vågar klippa..


Familjen bara växer och växer

Igår hämtade vi hem en otroligt söt liten hårboll :) En helig birma som är 8 år, hon är en fin dam helt enkelt.

Hon hette Diana, men vi har valt att börja kalla henne för Sally. Det spelar nog ingen roll egentligen vad vi kallar henne, hon lyssnar ändå bara när hon känner för det :P

Vad gäller Sixten, så lever han som vanligt och katten verkar inte bry sig. Hon vet var han finns och hur han ser ut, men hon är inte det minsta intresserad. Så himla skönt!


Varning till allmänheten

Muppen är lös! Allmänheten uppmanas att hålla sig på säkert avstånd, då muppen kan bitas.




Hunden sover

Eddie snarkar på här för fullt, han är så söt :)


Snäll flickvän

Vem var inte en gullig tjej som gick upp tidigt i onsdags för att skjutsa sin sambo till jobbet och sedan besikta bilen kl.8? Vad gör man inte? :) Men jag kör ju den där bilen ibland jag med, sen så fick jag ju "lära mig något nytt" som Tim så fint sa. Nya saker lärde jag mig allt, bland annat att jag aldrig mer vill besikta en bil.

När jag först skulle köra in bilen i port 4 så möttes jag av en rampliknande sak med stålskenor som jag var tvungen o pricka in. Ingen sa något om någon jävla ramp! Meckarställning kanske det var, men skit samma! Skraj som en nykläckt sköldpadda kröp jag upp på den där ställningen.

Jag antar att Mulle Meck där i verkstaden märkte av mina nybörjartalanger så han vinkade in mig och mitt flygplan så att vi landade fint.

Väl ute i verkstaden ville han se varningstriangeln och sen tog han nyckeln och jag placerades på "rastplatsen" (väntrummet). Han frågade iof om jag ville titta på, men jag ville mest bara hålla mig ur vägen och undvika att ställa pinsamma frågor medan han kröp runt i bilen. Hela "undersökningen" tog ungefär 10 min och när jag skulle checka ut bilen förväntade jag mig att få med en lista med krångel och fel hem. Men pärlan var hel och fin så den klarade besiktningen utan anmärkning! Lycka är, och jag kunde andas ut :)

Sen åkte jag och lämnade bilen och besiktningspappret hos Tim och sen gick jag hem. Underbart väder! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/743589/images/2012/pic_195137018.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/743589/images/2012/pic_195137026.jpg" class="image">


Superduper måndag!

Många gånger ogillar jag måndagar, men inte idag! Herrejösses vilken bra dag jag har haft! Befann mig på kontoret kl.9, jobbade effektivt fram till lunch och fick mycket gjort. Sedan lunchades det med handledare Sara och nya tjejen Elise. Det var Elises första dag idag, så det var kul! Dock träffades vi redan på mötet i Stockholm, men idag var alltså hennes första jobbdag på kontoret :)

Lunchen varade i en och en halv timme och jösses vad intressanta diskussioner det blev, riktigt givande, trevligt och braigt! Efter maten fortsatte mitt transkriberande och mitt i skrivandet hör jag svordomar, fula ord och en hel del spottande o fräsande utanför kontorsfönstret.

Där stod en man mitt i gatan och svor med en störtkruka på huvudet. Efter en stund förstod jag att hans motorcykel gått sönder. Det låg lite delar utspridda över hela gatan, kedjan låg två meter bort bland annat. Stackarn.

När han sedan lugnat sig lite kunde jag återgå till mitt arbete, och vid kl.14 avslutade jag mitt och kilade bort till Lina. Himla smidigt att hon bara bor ett kvarter bort ;) Där spenderade jag eftermiddagen, lika mysigt som vanligt!

Imorgon är en ny dag och jag hoppas att den blir lika bra som idag! Imorgon ska jag sitta lite längre på kontoret är tanken och sen på kvällen har jag pluggdejt på universitetet med Lina. Toppen toppen!

Tänk om min morgondag blir som den här mannens, ujuj. Men jag lovar att inte skrika så att hela Norrköping hör om allt bara skiter sig. (Och ja, lite hemsk är jag som fotade det svärande mannen och hans trasiga motorcykel)


God mat på Durkslaget

Igår kväll var jag ute på en fantastiskt mysig middagsdejt. Jag blev bjuden på middag på Durkslaget här i Norrköping, otrooooligt god mat! Till huvudrätt åt jag kycklingfilé med rotgrönsaker, getost, rödvinssås och klyftpotatis. Till maten blev det ett glas rött och till efterrätt blidde det en chokladig skapelse :)

Mitt sällskap igår var min fina bästaste bästa vän Lina :D Tack för en fantastisk kväll vännen!


Kan du inte bara försvinna?!

Jag pratar om min förkylning. Av någon anledning har jag gett den en identitet, antagligen för att jag då har en legitim "rätt" att hata den. Men jag är ingen hatisk person egentligen, så vad göra?

Kill it with kindness!

Diiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeee....!


Nu närmar vi oss kanten

Ibland måste jag påminna mig om att det bara är några månader kvar av min kandidatutbildning. I vår är det examen som gäller, och det är stort. Men jag måste som sagt påminna mig själv om det. Jag längtar, men ändå inte.

Det kändes "större" med studenten. På gymnasiet räknade man ner så fort man började tredje året, now not so much.

Vill jag börja jobba eller vill jag plugga vidare? Jag har ingen aning. Allt jag vet är att jag kommer tvingas välja snart, och det kommer bli svårt. Det är nu det gäller, så nu kan man inte blunda för pressen längre. Välj rätt Jeanette, välj rätt. Känn pressen.


Begär

Jag misstänker att det är allt snor som åkt upp i huvudet som gör mig förvirrad...

Jag har bland annat fått för mig att jag vill ha en gammal klassisk "tjock tv", för den känns "genuin, trygg och pålitlig". En sån vill jag bara ha! Till vad vet jag inte riktigt, men just nu känner jag mig inte "hel" utan en sån tv..

Sen vill jag även ha en persisk matta till vardagsrummet. Den tror jag däremot skulle kunna göra sig bra här hemma, på riktigt. Men av någon anledning har jag fått för mig att en sådan stor matta ska lukta märkligt och "ludda", typ "barra" som en gammal uttorkad julgran.

Sist men inte minst så vill jag ha en stor sliten skinnfåtölj, en riktigt stor pjäs mitt i vardagsrummet! Hur fantastiskt vore inte det? :D

Alla drömmer väl om en sliten fåtölj på en persisk matta placerad framför en plastig tjock tv? Hahaha, hjälp...


Frukost i solen

Är våren här nu? Det känns ju helt klart som det i alla fall :)

Tim gjorde ingen frukost till mig idag, men det gör ingenting. Jag åt min smarriga frukost ute i solen på balkongen, underbart! Det var helt vindstilla och stekande hett, höll på att svettas ihjäl i mjukiskläderna.

Målet idag är att försöka komma ut på en kortare promenad och insupa så mycket sol som möjligt. Ikväll väntar plugg/jobb på universitetet med Lina, och innan dess vill jag ha upplevt det här vädret lite grann :) Och att sitta på balkongen räknas inte (note to self).


Min snoriga söndag

Om jag ska vara ärlig så minns jag inte så mycket av min söndag, jag tror att jag har sovit större delen av dagen.

Men jag minns att Tim klev upp tidigt och startade både diskmaskin och tvättmaskin samt att han gjorde frukost till mig. Jag fick två mackor, te och en gullig lapp. Min underbara älskling! <3

Jag har varit riktigt hängig idag, snorig, hostig och febrig. Men värst är ändå snoret, trots marknadens starkaste nässpray så har jag aldrig varit med om maken! Trots att jag är full med panodil, choklad och nässpray så är jag riktigt riktigt snorig.

Trots att jag är sängliggandes så har jag inte ont någonstans (förutom ömma näsborrar), och det är himla skönt, sen så har jag inte tappat aptiten heller. Hehe, det är en viktig punkt för mig, mat. Så länge jag inte har ont och kan äta "som vanligt" (även om maten inte smakar något), så är det inte så farligt. Irriterande, men inget jag kan klaga över egentligen. Men om jag får önska så vill jag att kranen ska sluta producera så mycket slem och att energin ska komma tillbaka till kroppen min.

Men imorgon bitti kommer jag vara riktigt sjuk och ynklig, det vet jag. Ujuj vad synd det kommer vara om mig, så synd att Tim kommer vilja göra frukost till mig igen ;)


Stockholm tur och retur

7.51 imorse gick tåget mot Stockholm. Jag fick närvara och skriva protokoll på ett nationellt möte för projektledarna för det projekt jag praktiserar på. En mycket givande dag!

Vi höll hus i Rädda Barnens lokaler i Sundbyberg.


Rätt ring på rätt finger

Väntan är äntligen över! Min fina förlovningsring levererades idag, åh jag är så lycklig! Nu känner jag mig förlovad på "riktigt", haha :)

Den är i titan och på insidan står det "T&J 12-01-01" <3

Det är så svårt att fota fingrar o händer, så ni får ursäkta bilderna. Men man ser iaf den ringen jag hade och den ring jag nu har :) Den nya ringen är den på svartvita bilden..


Linköping

Idag var jag i Linköping på Atlasskolan och kikade på hur projektet ser ut på den skolan. Jag fick följa med in i klassrum, hänga i korridoren och prata med aktörer. Jag passade på att intervjua, samtala och observera. Mycket givande och väldigt intressant :) Mötte många färgstarka karaktärer som jag hade roliga diskussioner med. Alla var så trevliga och tillmötesgående, så jag kände mig som hemma på en gång. Jag hade en toppendag helt enkelt!

Jag fick även uppleva skolmaten igen, god fisk faktiskt.


Mina äventyr

Som ni vet så praktiserar jag just nu. Och som praktikant får man hoppa in och göra många olika, och oftast roliga saker. Saker som man kanske inte räknat med.

En sådan sak var för min del var att stå och prata inför ett par gymnasieklasser i en gympasal. Jag skulle i måndags representera Tjejjouren här i Norrköping och presentera kort om verksamheten. Jag har inga större problem med att prata inför större grupper så, men jösses vad nervös jag var precis innan!

Men som ni ser så överlevde jag, och jag tror att jag gjorde hyffsat ifrån mig. Seger! :)

Imorgon ska jag till Linköping på "studiebesök". Jag ska till en skola och se hur projektet jag är med i ser ut och funkar där. Alla projektledare väljer att göra lite olika, så det är intressant att få se flera varianter.


Där i mitten fick jag stå och presentera Tjejjouren. Inte ensam givetvis, jag hade polisen med mig, samt socialtjänsten, ungdomsmottagningen och Rädda Barnen såklart :)

Efter våra presentationer spelades en 30 min lång teaterpjäs upp, som en kickstart för temaveckan "Kärleken är fri".




My view

Jag sitter just nu och tittar ut genom fönstret. Drömmer. Väntar. Längtar.


Nytt porslin

Igår åkte mamma och jag upp till "Hackmans", en affär där de säljer iittala, Höganäs, Fiskars m.m.

Jag började samla på tallrikar från Höganäs när jag var yngre, så igår köpte vi ett par bitar till. Kaffekoppar och mindre tallrikar (vita).

Senare idag ska vi ut till Kolmården på middag hos mamma o pappa. Då ska jag även passa på att ta med mina bestick som jag samlat på mig samt alla mattallrikar. Ska bli så skönt o byta ut det "gamla" mot det nya :)


Vårpromenad

Dagen började grått, men vilken fin dag det blev sen!

Min dag började med ett möte hos tryckeriet, sedan blev det planeringsmöte på Waynes Coffee, jobb på kontoret, många samtal och slutligen blev det en härlig promenad med Lina och Eddie följt av fika o soffhäng :) Önskar att alla torsdagar kunde vara så!


RSS 2.0