Romantisk middag med älsklings Tim <3

Ikväll ska jag och Tim ut och äta, very nice :)

Fredagsmys på stan

Idag var jag först på sjukhuset (kl 8.00!!! imorse) och undersökte handen (igen) och efter det åkte jag hem och tog en varm och skön dusch. Vid lunch träffade jag Lina uppe på stan och vi knatade omkring och shoppade lite dittan och dattan. Jag köpte för första gången på länge inga kläder, kors i taket. Jag handlade en adventsljusstake, en födelsedagspresent till min far (mohahaha) samt ett chokladfondue set (som ska invigas imorgon!).
Åh vad mumsigt det ska bli att doppa frukt i smält choklad, mumma!


Vardagslyx

Nu när hemtenta, monografi och allt vad det heter är ur världen (tillfälligt) så passar jag äntligen på att lyxa till vardagen lite. Nu har jag tid för allt jag vill och det känns underbart :)

Igår fortsatte jag mitt krig om att få tillbaka hemmet, så jag städade hela vardagsrummet. Jag tände sedan en massa ljus i den öppna spisen och bara satt och myste i soffan. Det var otroligt skönt och välbehövligt..




Hemtenta

Nu är det slutspurt på hemtentan, jippi! Jag börjar äntligen att se ett slut på detta :D Sen gäller det bara att lyckas bli godkänd, men det är en annan femma..

Avslutar min hemtenta med ett citat;
”Undantaget är intressantare än normalfallet. Det normala bevisar ingenting, undantaget bevisar allt; det bekräftar inte bara regeln, utan regeln lever överhuvudtaget bara på grund av undantaget".


Monografin klar - check!

Det känns så skönt att kunna bocka av monografin på min lilla lista här. Eller, halvt i alla fall. Imorgon ska den redovisas, men idag har jag iaf skrivit klart! :) Alltid något att glädjas över..





Man kan snart klassas som plugghäst

Hemtentan drog helt oväntat tag i mig idag när jag kom hem, det var inte alls planerat att jag skulle skriva något på den idag; men ibland blir det som det blir :) Än så länge har jag klottrat ned en hel sida (utan radavstånd) och jag har satt ytterligare två fotnoter, haha!

Men dessa jäkla fotnoter, hur man än gör så blir det knas. Men idag blev vi fint påminda på bibloteket om LIBRIS underbara fotnots hjälp. Så nu jäklar ska jag aldrig göra fel igen! Jag älskar verkligen LIBRIS. Alla texter jag har varit tvungen att ha med i hemtentan finns där och med ett enkelt knapptryck får jag en färdig fotnot som bara är att klistra in i hemtentan. Kan det bli bättre? Tror knappast det..

Mediekritiksuppgiften är färdigskriven och ska redovisas imorgon, monografiboken är färdigläst och ska börja analyseras inom några dagar och hemtentan rullar på fint. Nu känner jag som Emma, nu flyter det på. Nu förstår jag hennes lättnad och varma känsla inombords. Det känns bra nu, det känns som om det faktiskt kommer gå ihop sig detta. Tummen upp!

Det ska bli så obeskrivligt skönt när allt är klaaaaart! Om exakt en vecka. Det är eeen vecka kvar gott folk. En vecka. Hejja hejja!



Underbar vänskap

Titta vad Peson skickade till mig nu på förmiddagen! :D Mer sådant säger jag! Jag vill ha fler bilder på oss allihopa, för här hemma är det så tomt med foton att det är pinsamt. Vi måste ses snart go vänner och föreviga oss medens vi är hyffsat unga och fräscha :P


Drömmen vore om vi alla kunde vara med på bild, så det får vi vackert se till att fixa! :D


Lördag i Nävekvarn

Ja men precis.. Hela lördagen spenderades i Nävekvarn där vi hjälpte Tims pappa att rigga ställning och lägga press över båten. Det var kallt men underbart, solen sken och det bet härligt i kinderna :)












*suck*

Då sitter man här vid datorn igen med berget av jobbiga uppgifter framför sig. Dock börjar berget att krympa så smått och snart är det inte långt kvar till toppen, för att spinna vidare på metaforen. Det är tur att vi har fin utsikt från fönstret här i sovrummet, annars hade jag deppat ihop helt.

Igår kväll laddade jag ned en ny app till min Iphone, Sveriges Radio (Audio Lasse kan känna sig stolt). Jag låg sedan och lyssnade på en timme lång intervju i P3 populär - Återvinningsintervjun, medverkade gjorde Bingo Rimér. Den var förvånadsvärt bra och intressant att lyssna på. Sedan fick det bli Karlavagnen. Där pratade de höst.

Karlavagnen känns verkligen som ett höstprogram för mig. Det var Lina som först presenterade mig för Karlavagnen på riktigt. När vi fortfarande bodde hemma kunde det hända ibland att vi lyssnade på Karlavagnen ute i Linas stuga "Drottningholm". Det var så himla mysigt! Det är ett såntdär minne som jag kommer ha med mig resten av livet :) När det är mörkt och kyligt ute, men varmt med tända ljus inomhus och så Karlavagnen. Love it!

Hur som helst.. Plugg. Igår var vi faktiskt hemskt duktiga (jag, Emma och Karin) och gjorde klart en uppgift som vi fick i tisdags och som ska redovisas på fredag. Själva uppgiften (kravspecifikationen) var 2 A4-sidor lång, men det löste sig! :) Håller tummarna för att allt går bra på fredag också..




Jotten in the fall

För er som inte vet så kallas jag "Jotten" av Tim, och jag kallar honom "Totten", fyndigt värre ;) Haha. Jag tycker det är bättre än "snuttis", "hjärtegull", "sötnöt" osv osv. Det blir för mycket bara, så Totten och Jotten är vad som gäller. Bra, då har jag förklarat det..

Annars då? Jo, idag har jag skrivit hemtenta och jag börjar känna att jag sakta men säkert ser ett slut på eländet. Men ordet "omtenta" ekar som besatt i mitt huvud och jag börjar mer och mer tvivla på min förmåga att skapa något som faktiskt håller.. Hjälp!

När jag kände mig klar för dagen iaf så tog jag en välbehövlig dusch och sedan tog jag med mig kameran ut på balkongen och körde loss :P

Jag tänkte att jag skulle försöka ta en bild (från balkongen) som gestaltar (tack KSM för det underbara ordet!) hösten. Det slutade med att det var jag som stod och apade mig framför kameran. Hihi. Ja, så kan det ju gå. Anser jag mig ha rätten att kritisera sönder Top Model så få jag ju vackert ställa mig själv famför kameran och, jag vill inte säga modella, men ni fattar.

Så here we go..

Min seriösa gestaltning av höst:



Och de mindre seriösa:




Jag vet inte varför men om vi någon gång skulle få i uppgift att gestalta ett kinderägg så skulle jag troligtvis använda den sista bilden. Haha. Titta bara vad KSM gör med en! HahahahHAHAHAHAHA.. Hee..



Elsas Mode

Det är min valda bok till hemtentan, och jag måste säga att det var ett bra val. För det är inget vidare författarskap och själva handlingen är lagom lätt att analysera och trasa sönder. Moahaha. Såga, SÅGA! Nevars, men boken ger ett par bra infallsvinklar och jag tror att jag kan få ihop något bra till sist.


:D

Idag är jag på strålande humör! Även fast jag skriver hemtenta, diskar, tvättar och städar. Det regnar och det är kallt ute. Mysigt. Finns det något bättre än att gosa inomhus när det är pissväder ute?






"Richard Seifert - The Athlete"

För er som inte har facebook så tänkte jag lyfta ut detta till ett annat forum för världen att se ;) Min duktige kusin ska alltså iväg till Milano och kicka lite ass i VM den 28 Oktober. Exakt vad han ska tävla i vet jag inte riktigt, men jag misstänker att det har med sparkar o slag utan hämningar att göra. Brukar vara så.

Självklart ska jag hålla tummarna för att han kommer hem med alla ben hela, men med tanke på hur många gånger han knäckt näsor och diverse på träningar så får jag hålla sinnet öppet för annat.

Jag får se till att skicka upp ett paket med Hello Kitty plåster innan han åker :)

 

 

 


Lapptäckstentan

Sitter med hemtentan idag igen. Och tro det eller ej, den börjar bli intressant. Dock är den ett ganska sorgligt stycke text just nu, den ser ut som ett lapptäcke med alla olika färger hit o dit. Det är rött, grönt, rosa, blått och gult. Jag har markerat vad som ska vara med, vad som är påbörjat, vad som ska citeras m.m. Arbetet fortsätter...

Jag är ju typ nästan smart

Haha. Jag har ju som bekant sökt lite distanskurser till våren och var nu inne på studera.nu och kikade hur allting går osv. Jag kunde ju snabbt konstatera att min ansökning denna gång ser betydligt mycket bättre ut än när jag sökte in till univeristet för allra första gången.

Nu har jag ju faktiskt fått något så käckt som AP (akademiska poäng), hela 60 AP det ni ;) Haha. Men sen såg jag att mitt meritvärde har stigit en aning, tack vare det nya sättet att räkna (antar jag?), så nu ligger jag på nästan 18 meritvärdespoäng, vilket känns skojsigt. Känner mig nästan smart! Hehe. Nevars. Men jag är glad att jag har fullständigt betyg från gymnasiet och att de har varit så pass bra att de har tagit mig hit :)

Right?


Pluggar hemtenta

Hepp hepp! Guuuuuuud vad jag ska njuta när hemtentan, monografiuppgiften och skrivuppgiften är klara! Jag ska verkligen njuta som attan när vi är i London, för då ska allt vara klart. Dock börjar projekt och uppsats strax efter, men det är en annan femma :P Hehe. Det tar vi då helt enkelt.

Mors!

RSS 2.0