Fika och shopping

Idag åkte jag och Lina till Maxihuset och handlade mat och annat "måste". Efter shoppingen blev det fika och en massa prat :) Okej, det blev lite klädshopping också ;)


Kan inte sova

Det känns som om det är samma visa varje söndag? Jag måste ha något inbyggt som gör att jag har extra svårt o somna på söndagar. Ivrig att komma igång med veckan kanske? Eller mycket att bearbeta från en intensiv/rörig helg? Vem vet...

Men jag ligger just nu och lyssnar på hur det blåser. Det blåser så att lyktstolparna svajar. Mysigt. Ska bli intressant och se om spårvagnarna funkar imorgon, de brukar vara känsliga för "extremt väder" förstår ni..


Still here

Hehe, gissa var jag sitter? Jag bara njuter av lugnet och känslan av att slippa stressa.. Tim och jag åt precis smörgåstårta till lunch, så jag har inget att klaga på :)


Fortsättning..

Jag sitter fortfarande vid köksbordet och myser. Dricker kaffe och äter klementin. Kan man inte ta sig den här tiden varje morgon?


Första advent

Trevlig första advent, eller vad säger man? :) Jag tog sovmorgon idag till kl.10, det var riktigt skönt. Nu sitter jag och läser en inredningstidning och väntar på att kaffet ska koka färdigt. Sen blir det juice och ägg (yes äntligen!)


Natti natti

Inatt somnar jag med myslampan tänd. Det är något speciellt med adventsljusstakar.


Snö till jul

Ja ni, får vi någon snö till jul tro? Till första advent är det nog kört, men jag hoppas det dyker upp lite snö här snart. Men lagom med snö vill jag ha, om man får önska.

Jag saknar snön.


En märklig känsla..

En märklig men bra känsla infann sig nu precis hos mig, det känns som om jag har gått på jullov. Kanske beror det på att jag och Emma idag blev "klara" med vår c-uppsats (!!!!!!!)? Det känns så obeskrivligt jävla (ursäkta) bra! Fy fan vad vi är bra (inga ursäkter)!! Vi är alltså klara med alla delar och all den text som är tänkt ska vara med i uppsatsen, vad som återstår nu är handledning, slutopponering och lite små fix o trix. Wiho!

Men än är det inte jullov, nej, utan det ska formuleras lite saker till vårens pilotkurs (mediakurs/projekt) och sen ska uppsatsen bli så fin den bara kan givetvis :) Det känns bra att ha lite pyssel så att tiden rullar på, plus att jag och Emma har det så himla trevligt om dagarna när vi pluggar :) Gud så jobbigt allt hade varit annars, man vill väl inte gå runt och vara en surkart ;) (hehe).


Indisk lunch

Att jag inte testat den indiska restaurangen som ligger granne med universitetet innan? 44:- kostar lunchen med studentrabatt, inte illa. Och maten var det inget fel på heller :)


Advent

På söndag är det som bekant första advent, så idag ställde jag fram ljusstakarna. Eftersom vi åker bort om 23 dagar (ja nu räknas det ner!) så kommer det inte "pyntas" mer än såhär hemma hos oss i år. Lite tråkigt känner jag, men det kommer ju inte vara någon hemma för att njuta av det iaf..




Bulle

Minsann, här har det bakats! Jag och Lina bakade bullar för första gången i våra 22-åriga liv, och vilken succé!


Morn

Det blev nog ganska sent igår, känner mig gäspig och tröttis idag...




Student by day, and by night...

Om dagarna skriver jag uppsats och bär runt på halva biblioteket, precis som sig bör just nu. Det är mycket nu i och med uppsatsen, vilket är kul eftersom det än så länge går riktigt bra. Det känns otroligt o erkänna, men vi är snart klara :D Hur gick det till?!

Hur som helst, eftersom hela dagarna fylls av uppsatsen vilar jag gärna huvudet om kvällarna. Just nu är jag inne i en sån där jobbig period igen när jag har svårt att somna. Jag ligger uppe och tänker. Så där sprack planen om att låta huvudet vila. Jag tänker en del på uppsatsen, men mest försöker jag drömma bort till USA. Tänk att det bara är 25, snart 24 dagar kvar :)

Jag ligger här och försöker skriva mentala små påminnelser som jag ska komma ihåg. På dessa lappar står det mest vad jag vill shoppa, hihi. Men faktum är att det inte bara är materiella saker jag vill lägga pengar på. Utan jag vill försöka unna mig massage, matupplevelser och kanske någon rolig aktivitet. Dock är det allra viktigaste där borta att hitta en klänning eller liknande till examen-vad-det-nu-blir. Ja ni hör ju vilka problem som håller mig vaken, hehe.. Äsch, förr eller senare somnar jag..


Tralalala...


Köttbullar

Ibland får jag mina ryck här hemma. Som nu till exempel, att rulla köttbullar. Himla mumsigt!


Söndagsmacka

Klockan är mycket, men det spelar ingen roll känner jag.. Jag gjorde mig te och toast iaf! Är frusen och hungrig.


Julmarknad

För tredje året i rad så åkte Tim och jag iväg till Hults bruk för deras julmarknad. Som vanligt regnade det (slår aldrig fel), men marknaden var som tur var inomhus. "Nytt" för i år var mycket folk, det brukar vara ganska mycket folk, men i år, jösses! Det gick knappt att ta sig fram! :)

På marknaden köpte jag mig lite örtsalt och en jättefin ljusgrej som Tims mamma gjort. Julstämningen där borta var på topp och jag tror att den smittade av sig lite ;) Jag har inte känt någon vidare julkänsla eller lust till julen i år överhuvudtaget tills nu. Men jag är fortfarande osäker på om jag vill pynta och fixa här hemma. Det kommer ju inte vara någon här och uppskatta det iaf.

Hur som helst, dagen avrundades med fika på Lindahls med mina föräldrar. Kaffe och morotskaka blev det, mums!


Ingen vanlig dag...

Idag hände det! Nej, ingen trissvinst, bättre! Emma och jag fann en teori till vår uppsats, woho! Vilken lättnad :D Varför har ingen nämnt Jenny Peerce innan för? Och varför har vi inte sprungit på henne innan? Hon är ju hur stor som helst (inte fysiskt), och faktiskt ledande i den typen av forskning vi håller på med. Hennes teori passar PERFEKT till vår uppsats, så det känns underbart :)

Samtidigt som vi satt och läste Peerce kloka ord hände det saker på gatan nedanför som sedan fångade vår uppmärksamhet. Vilket drama! En lastbil gick sönder mitt på Kungsgatan, haha! Stackarn fick så många arga tutningar att det till slut blev svårt för Emma och mig att koncentrera oss. Så vad gjorde vi? Jo, vi iaktog hela spektaklet hehe.


Fredagens väder

Ja jag ska ju bara sitta inne med uppsatsen hela dagen (inte mig emot iof :) ), så egentligen bryr jag mig inte om vädret. Men det finns ju folk till allt, så här kommer dagens väder till dig som vill..


Jobb för den som är villig

Ett tips till den som är på jakt efter jobb/praktik är att hålla koll på Twitter. Följer man personer i den bransch man är intresserad av så kan sånt här dyka upp rätt vad det är. Tyvärr är dessa jobb oftast i Stockholm, men men :)


Guten morgen

Idag är jag en tröttis. Jag har svept in mig i min halsduk och tänt lite ljus här i grupprummet på universitetet. Det är helt dött här uppe på plan 6, kan det bero på att det var en första inlämning av uppsatsen igår och att folk stressade in i det sista? Tror det.

Men inte tar Emma och jag sovmorgon för det. Nej nej, idag ska vi opponera på en annan uppsats än vår egen, hihi. Men först måste vi hälla lite kaffe i tröttkroppen min så att jag piggnar till här. Ett och två, hej och hå!


Flott bort!

På vintern är det extra skönt att duscha, och idag var inget undantag! Varmt, skönt och behövligt. Förutom toffs- och mössfrilla hade mitt hår gått och blivit flottigt och dant. Men det finns ju bot på sånt med :)


Filosoferar

Här sitter jag nu och funderar över livets svåra frågor..

Nä. Inte riktigt va. Men på porslinstronen sitter jag allt, men här sker inte så värst mycket filosoferande inte. Jag vill bara bli klar så att jag kan återgå till skräpet på tvn och min slappa stil i soffan.

Men det kvarstår fortfarande det här momentet att resa på sig. Eller, först torka, sen dra upp trollor och byssor och slutligen lite tvättning av händer. Usch så jobbigt det blev nu...

Ehm... Tiiiim, jag är färdiiig! Hallå....?


Inte i blygaste laget...

Jag älskar mitt liv just nu! Och det bästa är att jag inte skäms det minsta för att säga det högt. Underbart är ordet! :)


31 dagar kvar

Tiden går undan hörrni... Om 31 dagar bär det av till Florida, längtar! Och det känns som om uppsatsen kommer hinna bli klar tills dess, vilket är underbart! :D


Men...åh!

Jag ligger här och slöläser en SOLO tidning och blir bara irriterad. Bitvis är det så dåligt, så klantigt och så pinsamt!

"19 anledningar till att vara singel":
9. Singlar är snyggare och roligare!
12. Du har ingen sorglig och uppslitande separation framför dig. Tvärtom, kärleken väntar när du är redo!

Ur en intervju med Andreas Wijk:
Fråga 2: - Ge oss lite dirt om Kenza!
Varpå han svarar (stackarn):
- Haha, verkligen inte.

Pinsamt.

Hrm.. Ska nog hålla mig till att bara titta på bilderna..


Fredagsmys!

Kycklingspett med jordnötssås, film, vin och tända ljus; så ska det fredagsmysas!


Det här med att passa tider...

Alltid är det samma visa, men idag är det åt det mer extrema hållet. Jag är alltid tidig, och idag är jag sjukt tidig. Jag ska träffa sjuksköterska idag, men ååh vad klockan ska gå segt! Jag är här nu, hjälp mig. Hann iof klippa mig nu innan, spontant och härligt. Har nog hittat min frisör förresten. My heter hon och hon var grym! Ställde inga jobbiga frågor och klippte mig på en kvart, högsta betyg! Och ja, resultatet blev kanon ;) Nu återstår 30 minuters väntan, så det får bli en promenad..


Ledsenläppen

"Aaaall by myyyy seeeelf".... Nu sitter jag själv här i grupprummet. Emma har knatat iväg på andra äventyr och om en timme ska jag också röra mig. Men för närvarande sitter jag här själv. Och i min ensamhet dricker jag lite kaffe och lyssnar på P3 Populär, samtidigt som jag fulskriver på uppsatsen.


Seg måndag

Hejsan hoppsan! Denna måndag spenderades uppe på Universitetet med Emma. Dock blev det inte så mycket skrivet på uppsatsen idag, vi skyller på att det är måndag ;) Lite sega och trötta var vi kan man säga. Men vi fick fint besök idag. Till vårt grupprum kom Mr.Ramsten och pratade en stund, hjälp med teorin fick vi också :)

Innan vi gick hem för dagen hängde vi på Habbo.se, där vi också gjorde vår deltagande observation. Problemet var bara att ingen lät oss delta till en början, vi blev utsatta för utfrysning och mobbing. Barn kan va hemska ibland :( Men till slut lyckades vi få en "kompis", så dagen var räddad! :P

Men mycket mer än så har det inte varit idag. Hihi. Tänkte fortsätta kvällen i soffan med lite te.

Cya! Eller något..




Arbete

Såhär ser det ut en vanlig pluggdag här för Emma och mig. Böcker, termosar, dator och en massa prylar. Men det gillas! Vi har skapat en positiv energi i det här rummet och arbetet med uppsatsen går så himla bra! :)


Min humor

Har detta hänt på riktigt? Ingen aning, men fantastiskt roligt är det i alla fall! Hahahaha!


Hänt på spårvagnen

Passagerare (berusad 27-30 år):
- Har du öppnare? (Håller ölflaska i handen)

Jag:
- Jag skulle inte tro det va...



Att söka teori

Som bekant är det nu hårt jobb med uppsatsen som gäller och idag söker vi mer än någonsin efter en passande teori till vårt arbete. Enkelt är det inte, men samtidigt är det väldigt intressant och snart har vi nog bestämt oss. Jag snubblade över ett citat från Mr.Mead som jag tycker är så himla bra och som också kommer bli en del av den teori vi sedan ska använda oss av (tror jag): "We must be others if we are to be ourselves" Sug på den karamellen ni! ;)

Hej november

Jag blev väckt imorse av ett hemskt ljud, och innan jag insåg att det var från en motorsåg.. Jösses.. Men i alla fall, i samma veva insåg jag också att vi nu är inne i november. Så till min stora frukost tände jag ljus och slog på nyhetsmorgon :) Mys helt enkelt!


RSS 2.0