Nu kör vi!!

Nu ska jag iväg och hjälpa Lina att flytta! Det ska bli sjukt kul!!

Bara så ni vet, så är det här mitt herrejävlar-nu-kör-vi-face! ;)





Ha en trevlig kväll hörrni, för det ska jag ha ;D



Besviken

Lusten att gå på bio har helt försvunnit. Det är tråkigt att det ska behöva bli så, men det går inte att göra något åt. Vi får börja se film hemma istället, för här fungerar alltid allting. Jag är uppriktigt besviken.


Lajna

Jag fick äran att fotografera min fina vän Lina tidigare idag, mycket skoj! Vi avslutade sedan dagen med tacos och vin, toppen! :D




Utställningar

Denna vecka har samtliga projekt redovisats, denna gång i utställningsform. Mycket intressant att se vad alla andra grupper har pysslat med. Vår utställning blev väldigt bra måste jag säga och det kändes skönt när det var dags för rivning. Att projektet nu är avslutat firade jag med en chokladmuffin som jag fick av min älskade pojkvän :)

Vår utställning handlade om fördomar..












* * * * * *









* * * * * *







* * * * * *









* * * * * *





* * * * * *





* * * * * *





* * * * * *





Sex and the city 2

Nu är biljetterna bokade och på lördag ska jag och Lajna se den nya satc-filmen. Great!





Vinkväll

Spontanitet är så underbart ibland. Att bara träffa en underbar vän en kväll och äta god mat, dricka kallt vitt vin och sedan avsluta med fantastik ost är nästan oslagbart. Jag hade en otroligt trevlig kväll med Lina och Tim, och samtidigt fick jag verkligen upp ögonen för ost. Haha. Mögelost, brieost och mango; en otroligt lyckad kombo! Jag hoppas och håller tummarna för fler sådana här kvällar i sommar! :)








Demonstration/protest (!) (?)

En demonstration vid Universitetet...






Solig dag

Måste erkänna att det var liiiite småjobbigt och sitta inomhus på Universitetet och bara titta på det vackra vädret, istället för o vara ute och gotta sig i det.

Dock kunde vi sluta vettigt och hinna ut i solen. Jag och Sofia hälsade bland annat på lite ankor, änder eller ja.. Söta var dem iaf :)


Utsikt från grupprummet uppe på Spetsen plan 6, the place to be en varm dag :P



Nere vid strömmen i den åh-så-mysiga parken.



Hade lite dåligt samvete att jag inte kunde bjuda denna herre på något gottis, men en annan dag så :)


Kvällspromenad

Tim och jag tog en kvällspromenad efter middagen i det fina men kvava vädret. Jag passade även på att fota diverse grönt som jag hittade på vår tripp. Så det kommer dyka upp lite fina och våriga bilder här i bloggen framöver :)







Farligt ha-begär

Jag har nu spenderat en bra stund av eftermiddagen sökandes efter kameratillbehör, och ha-listan blev lååååång! Dock uteslöt jag objektiv och annat dyrt jox tills en annan gång. Men jag hittade både stativ, filter och fjärrutlösare som jag verkligen vill ha inom en inte allt för avlägsen framtid. Inte nog med det så får vi snart hem en Canon PowerShot SX20 IS, som Tim ska lalla runt med. Då kommer det bli en del fotoäventyr i sommar förhoppningsvis :)



Bild från Canons egen hemsida.


Bild från Elgiganten. Stativ.


Bild från Expert. Fjärrutlösare.


Gråfilter ND4


UV MultiCoated Filter



Vitbalans! Ursäkta nu, men FAN så bra!! No-more "vita" t-shirts, papper eller någon smutsig vägg. Den där lilla livräddaren kostar 99 kr och den kommer vara värd allt, tro mig.

Samtliga filter-bilder är från tvspelsweb.se. Som för övrigt har väldigt bra tillbehör till kamera (och som ligger i norrköping!). För den som är intresserad det vill säga :)



Råttvakt

Jag fick äran att vara råttvakt nu i ett par dagar, då mamma och lillebror är i London. Tim sov även över en natt :) Vi hade alla tjejer ute när vi skulle se på film, och hela skaran slocknade innanför våra tröjor. Åh det var så mysigt! Tänk om Charlie kunde vara så gosig.

Tim och jag lät dock inte råttorna sova hela tiden, utan de fick även leva rövare bland blommorna i fönsterbrädan och race:a på köksbordet. Det var svårt att fota dem, men några bilder lyckades jag allt knäppa ;)
















Promenad i skogen

Igår eftermiddag promenerade jag och Lina 5 km på "spåret" uppe i skogen. Det var kanonskönt! Meningen var att jag skulle fota alla fina vårtecken här ute, men det blev 3 bilder. Jag ville liksom inte förstöra det fina tempot och de välfyllda konversationerna ;)




Snyggare foton

Nu när jag faktiskt har en grym kamera (som jag börjar få fason på) samt tillgång till fräsiga program så lovar jag härmed att det är slut på dåliga, tråkiga och platta bilder i den här bloggen. Numera ska jag ägna mer tid åt att presentera snygga och välkomponerade bilder!

Hrm, ja.. Vi får ju se hur väl jag kommer hålla det löftet :P Men jag tänker iaf göra ett försök! But still, detta ska inte bli en foto-blogg, utan en dagboks-liknande vardagsblogg med lite snyggare bilder än hos vanliga bloggar bara ;) Jag ska även försöka göra om designen inom en snar framtid.

Min klasskompis Emma har även lärt mig att man måste märka och skydda sina bilder, annars kan de hamna lite varstans och bli stulna av envisa korvlisor som inte förstår svensk lag. Tack Emma, skyddade bilder ska från och med nu alltid finnas på denna blogg!

Så med andra ord, använd skydd!



Detta fick bli min provbild. Gjord på nån minut, men nu kan jag iaf principen. Toppen!







Rolig söndag

Efter Nävekvarn besökte vi mamma och pappa i Kolmården där det bjöds på grillat och mycket skratt :P


Haha, jag börjar nästan skratta så fort jag ser denna bild. Såhär ser alltså Jeanette ut när hon skrattar så mycket att hon nästan gör i byxan. Så att alla vet. Typ.



Nävekvarn

I söndags åkte jag och Tim ut till hans farmor i naturvackra Nävekvarn :) Givetvis passade jag på att fota lite granna när vi endå var ute i farten..


Nu börjar slemisarna komma fram..


Jag fick äran att fota Tims pappas morfars båt som donerats till ett museum i Nävekvarn. Den låg under ett trätak ute i en park. Väldigt fin :)








Farmor Märta visar var skåpet ska stå.


Nu knoppar det för fullt.


På väg ned mot båthamnen.










En annan mer flytande båt :)






Älvor i trollskogen












Samtliga älvor är fotade hemma hos Tims mamma, där de bor och lever bland blommorna i fönstret :)


Look of today:

Societets-kärring! Efter att jag duschat igår så bestämde jag mig för att testa mittbena. Något jag inte haft sedan lågstadiet. När jag fönat klart den otroligt sexiga mittbenan frågade jag Tim vad han tyckte: "du ser ut som en såndär societets-kärring". Hahaha, jaha ja. Personligen tycker jag mest att jag ser ut som en smördoppad pudel. Det ser fel ut helt enkelt. Fail. Eller så kanske jag bara är ovan..





Mittbenan lär inte bli speciellt långlivad..




Grabbhalvan 2010

Min underbare pojkvän sprang traditionsenligt grabbhalvan tillsammans med sina jobbarkompisar på Dialect. Måste säga att jag är lite stolt :) De sprang runt i fina rosa tröjor och jag fotade både start och målgång. Vid mål fick Tim en puss samt en banan (som jag bara råkade ha i kameraväskan) ;), dock var han inte så trött och död som jag väntat mig. Men jag antar att det roliga kommer imorn :P




Start. Som visade sig vara livsfarligt. Tro inte att löparna höll sig på asfalten, onej de sprang där jag stod (1 m in på gräsmattan).


Jag trodde inte att jag skulle få syn på Tim vid starten, men han sprang precis förbi mig. Dock såg han mig inte, även om han nästan sprang in i mig :P Men jag hann fota honom iaf! Dock med skitfokus, men till mitt försvar så kan jag ju säga att det inte är speciellt lätt att fota en enorm hord med optimistiska håriga män som svoooschar förbi och drar upp en massa damm. Jag hade lite annat att tänka på och akta mig för :P


Hejja hejja!




Två Dialectare spurtar för fullt :D


Spurta älskling!






Dialect-gossarna efter målgång.


Lycklig Tim med banan ;)



Efter loppet begav sig grabbarna tillbaka till Dialect för öl, mat och gud-vet-vad. Så nu väntar jag på ett samtal från min älskling om skjuts. Vad jag ska göra fram tills dess har jag ingen aning om. Mat kanske?







Vad kom först? Charlie eller ägget?

Ägget var kanske först..



Men vi kan nog alla enas om att Charlie lär vara sist kvar. Charlie vinner, ägget försvinner (haha! förlåt, jag kunde inte låta bli det dåliga rimmet)



Slaffs slaffs slaffs, ägget har inte en chans!



Bakar muffins :D

Jag fick ett av mina berömda ryck idag, jag har bakat muffins :) Vi pratade nämligen om det i skolan och då var jag ju bara tvungen. Men eftersom min kära muffinsform mystiskt "försvann" i hålan Finspång så fick det bli vanliga formar idag.

Note to self: Köp en NY muffinsform!


Goda muffins med choklad :P



Tur att jag har ett par träningspass denna vecka..




Vårt roliga söndagsnöje

Nu är det nästan pensionärsvarning på mig och Tim, för vi satt nämligen i säkert 30 min (utan att överdriva) och tittade på polisen som hade hastighetskontroll precis nedanför. Och inte nog med det, vi fotade de stackare som åkte fast. Hehe, skadeglädje på hög nivå. Det var ett par stycken som fick med sig ett kärleksbrev hem av farbror blå.

















Lördagsgodis

Inget godis en lördag är som en sko utan sula, Kakmonstret utan kakor eller Tim utan sin mobil. Det är fail, det går bara inte. Så trots att vi var övermätta efter middagen hemma hos mamma och pappa så åkte vi till Maxi för att köpa godis. 

Jag köpte ungefär 0.3 kg godis och Tim köpte 1.2 kg. Haha, hans påse såg ut som en handboll :P Men det roligaste av allt var att tanten i kassan fnittrade och kommenterade: "ojoj, vilken skillnad det var på godispåsarna". Tim kontrade snabbt med att det var MIN påse och inte hans, men jag tror inte att gumman i kassan gick på den! Hehe.




Lördag, middag i Kolmården

Det blev ingen traditionell söndagsmiddag hos mamma och pappa denna vecka, det blev en lördagsmiddag istället :) Vi fick Tims favoritmat (raclette), och vi hälsade givetvis på tjejbebisarna och Tim smälte direkt. Dock var han lite skeptisk till deras bakfötter, men svansen var inga som helst problem. Så kanske köper vi råttbebisar istället för katt? Vem vet..


Småttingarna somnade i nacken på mig, myyyys :D


Tim fell in love :)






Efter mycket bus och full rulle så somnar korvarna rätt upp o ner. Så gör minsann aldrig Charlie :P


Dom får det att se så skönt ut :P


Hann även med att hälsa på min käre lillebror. Vi hinner knappt ses numera, men förhoppningsvis blir det snart ändring på det :) Skitungen är ju 18 bast nu, och Tim o jag har lovar att ta med honom ut snart.


1:e Majtåget

Som ni kanske känner till så deltar mängder av motorcyklar och raggarbilar i ett 1:a Majtåg varje år. Vilken sträcka de kör har jag ingen aning om, men jag la iaf märke till att de körde förbi precis här utanför (det är ganska svårt o undvika).

Vad med motorcyklar det var och sicket jippo! Jag blev nästan lite rörd när jag såg hur många som faktiskt deltog i tåget och att folk faktiskt tagit sig hit för att kolla. En annan hade ju noll koll och behövde bara gå ut på balkongen och bränna av hundra bilder ungefär. Men Tim och jag hade nog en av de bättre åskådarplatserna iaf ;)


























Valborg

Det blev ingen brasa iår, men det gör inte mig det minsta. Jag och Lina färgade mitt hår, drack lite asti och sedan gick vi upp till Världens Bar och drack en drink plus två. Det var himla mysigt, trevligt oh-so-fabulous-á-Lina-and-J-style!

 

 

Efter Världens blev det film och mys med pojkvännen. Vi har fått hem Avatar på blue-ray, och den är 1000 gånger bättre här hemma än vad den var på bio!! Vilken bild, vilka detaljer och vilken film. Tummen upp!

Ikväll ska vi förhoppningsvis ha en filmkväll här hemma och se Paranormal activity. Tim och jag har bjudit hit lite folk, för jag är tveksam till om vi hade vågat se den filmen själva :P

 


RSS 2.0