Det går att lära gamla hundar sitta

Igår när jag jobbade i garderoben kom en man fram till mig och frågade om jag kunde lära två grabbar att åka skidor.. Givetvis sa jag, och klockan 10 imorse stod jag där med Simon 44 och Jimmy 25.. Hur trevliga och glada killar som helst.. Simon hade lite mer problem med skidorna än Jimmy, men de gav inte upp vilket jag var tacksam över..

De hade aldrig stått på skidor så vi hängde i barnbacken hela dagen :) I två timmar fick jag åka omkring med dem, plocka upp dem när de ramlade osv osv.. Två timmar senare var jag så sjukt trött och helst slut, men jag hade endå väldigt trevligt och tjänade dessutom lite extra pengar :)



HC

Igår skulle nästan hela familjen ut och festa.. Det blev först lite "barhäng" och pilkastning på Gustav (pub) och sedan drog vi vidare till HC... Jag var nykter hela kvällen, men oj så roligt vi hade! Lisa och jag gled runt en del, men sen fastnade vi med Johan på dansgolvet.. Den killen kan verkligen dansa (inte så konstigt kanske), och när han väl har börjat så kan han inte sluta; så det blev ett par timmar på dansgolvet :)

Ska iväg till Mora snart med Lisa så jag fortsätter att skriva sen när jag kommer hem.. Men lägger upp lite bilder så länge..







Kommer mer bilder sen

Aj!

Vaknade imorse med en enooooorm träningsvärk! Haha, det tog mig ungefär två timmar att skotta fram två bilar och dessutom lyckas att få ut dem från parkeringen.. Körde fast med Lisas bil så Simon fick putta, igen.. Haha, det är inte första gången stackaren får hjälpa mig..


Att göra

Idag är jag ledig och ska nog roa mig med o städa o tvätta lite; ligger efter ganska mycket med tvätten så det är bäst o passa på.. Ska sedan hämta Lisa från jobbet kl.18, dock har jag en bil att gräva fram; så jag borde avsätta åtminstone två timmar till skottning.. Jag borde inte klaga, men nu vill jag faktiskt att det ska sluta snöa!

Någon som förstår mig?



Kan ju tillägga att det mesta av snön kommit inatt och det snöar fortfarande hur mycket som helst, så jag har en hel del att se fram emot.. Gaaah!!

Springnota

Hur kan man ha samvete till att ta en springnota? Jag skulle aldrig fixa det.. Men tydligen så finns det folk som tycker att det är helt okej, och igår fick vi bekräftat att dem som tar springnota är ungefär lika smarta som en gratinerad sparris.. Det var ett sällskap som hade ätit för 1600kr och som sedan tagit en springnota.. MEN de hade bokat sitt bord så vi hade ju namn och telefonnummer, smaaaaart! Hahaha...vilka nötter det finns..

Skidåkning

Det blev lite mer än två åk idag iaf :) Det var hur skönt som helst i backen... -2 garder, lite folk och gott om snö.. Sen började det att spricka upp när vi väl skulle hem, men men.. Tycker att det var lyckat i alla fall..


Showtime

Igår kväll var det som sagt lite middag och show för personalen på Wärdshuset, vilket var jättetrevligt! Det var förvånadsvärt mycket personal som kunde komma, så vi hördes och syntes en hel del.. Eftersom vi alla känner dem i showen fick vi bland annat sjunga och dansa med dem, haha.. Själva showen är helt underbar; skrattar lika mycket varje gång.. Speciellt när Johan, Thomas och Linda är BWO.. Thomas är den blonda och har peruk, medens Johan är Bard.. hahaha...

Några andra bra nummer är Beatles, Kiss och all Schlager.. Har dock inga skandaler att berätta än vad jag kan komma på så ni får nöja er med lite vanliga bilder.. Juste, alla i showen dejtar varandra.. Bara Thomas o Johan som är singlar tydligen.. Fick också höra att de gör allt för att jävlas med varandra när de uppträder; som igår till exempel så klämde Thomas på Lindas "puppe" som är "tutte" på norska ;) Kul info.. Thomas pussade även Annelie på munnen mitt i allt också, hon som ska ha barn med en kille som jag jobbar med.. Ajjabajja..

      

          
Viktor                           Dejo                            Thomas                   Johan





  

 


Johan

Gårdagens bravader

Det känns som om gårdagen var lika lång som tre dygn, jag hann med hur mycket som helst som ni kan se längre ned. Som om inte afterskin var nog så hann jag med två förfester samt en tur till Harry's.. En mycket lyckad kväll måste jag säga!

Första förfesten var här på Murkel i vanlig ordning, men den andra var desto bättre.. Den hölls i "råttboet" som det så fint kallas.. Det ser ut som en liten lada och tydligen så flyttade folk ut förra året pga råttor.. Väldigt spännande.. Det var en tjejfest där det skrattades och skvallrades hej vildt..



På Harry's var det sjukt mycket folk och jag kom bort så fort jag kom innanför dörren.. Myran hittade mig efter ett tag iof, vilket kändes bra; för det finns inget värre än att vara helt ensam på krogen.. Kvällen rullade på, det blev mycket dans och jag träffade massor av roligt folk. Träffade min chef bland annat, första gången sen jag kom upp hit igen; fick en kram och en puss på kinden.. Måste erkänna att det kändes lite skumt :S

När det var dags att ta sig hem följde jag en aspackad Myran som bestämt skulle gå hem.. Det var snorhalt och jag måste erkänna att det inte var alldeles lätt att ta sig fram i högklackat genom all snö.. Myran som hade "stenkoll" fick mig att klättra över den ena snöhögen efter den andra.. Sen när vi väl var i skogen på rätt väg kom vi fram till "mördarbacken"; den var brant; minst sagt! Det var ingen fin skottad backe, utan en liiiiiten stig nedför där ingen gått på ett bra tag. Men Myran skulle ned först och det tog ungefär tre sekunder innan han gjorde ett magplask och gled hela vägen ned.. Glömde jag nämna att det var is under all snö?
   Myran visade iaf hur man snabbast skulle ta sig ned; och jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.. Skrattade dock inte lika mycket när det var min tur.. Men smart som jag är kom jag fram till att det inte är någon idé att försöka gå ned, så jag satte mig på arslet på en gång och åkte ned.. Vilket jag 7 sekunder senare märkte var något så otroligt korkat! Åkte alltså i leggings och klänning, så när det roliga var över hade jag snö på ställen där...ja...ni fattar..

Vad lärde jag mig av denna vandring mitt i natten? TAXI! Kosta vad det kosta vill, men nästa gång tar jag taxi..

Mördarbacken nedifrån


Uppifrån

Jag och Lisa var ute och gick innan, så det blev en favorit i repris när vi skulle ned för backen :) Dock hade jag termobyxor och kängor på mig denna gång..


 

Afterski




Duon "Stereo" spelade på dagens afterski, dom är helt klart bäst av alla band som brukar spela.. Det var rätt mycket drag kan jag säga.. Sen har jag även kommit fram till att fjällen blir 10 gånger roligare när man är personal, för det finns så extremt många förmåner.. Tack vare att man känner så många här uppe så får man gratis inträde, gratis mat, gratis dricka, man får gå före i köer samt att man kan springa "bakom" o härja lite som man vill osv osv.. Kewl har vi också!

           

Ne nu ska jag hoppa in i duschen tänkte jag.. Ikväll blir det förfest någonstans och sen blir det Harry's.. Har inte varit där sen introt tror jag, så det är på tiden :) Har saknat alla glada människor här uppe om jag ska vara ärlig, det är fullt ös och inte en lugn stund; något som jag verkligen trivs med! Jobbar tre dagar denna vecka (garderob) så jag har gott om tid att åka skidor och umgås med alla festprissar..

Cya!



Två åk

Pinsamt att erkänna kanske, men det blev bara två åk idag. Jag gick upp tidigt och var mer än redo att ta mig ut i backen.. Men problemen började redan när jag och Lisa klev utanför dörren, vi hittade inte bilen... Istället hittade vi fyra gigantiska snöhögar; så under en av dem skulle alltså Lisas bil finnas.. Det är kul med nysnö, men någon måtta får det va!

Väl i backen snöade och blåste det; men det var som att åka på siden, helt underbart! Dock blev det lite väl stora snöhögar i backen efter ett tag, så Lisa och jag bestämde oss för att skippa puckelpisten o åka ned till byn istället. Lisa gick till systemet och jag till apoteket.. Jag köpte.....NÄSSPRAY! Har redan använt upp den jag hade med mig och sen så behövde jag något som både fixar den igentäppta näsborren samt hindrar den andra från att forsa.. Det blev en "otrovin comp", ni vet den som både fixar täppan och hindrar rinnandet, så säger dem iaf på reklamen.. Fast hittills funkar den hur bra som helst :) Jag kan andas och jag behöver inte missbruka mina näsdukar (som dessutom ligger som tussar över hela stugan sen)..

Ska snart iväg till Wärdshuset och äta lunch, sen är det afterski med Nettan och Lisa som gäller! Ska även försöka ta lite bilder, måste verkligen bli duktigare på det.. Men jag tog faktiskt lite bilder i backen, enjoy ;)

Det var inte mycket man såg direkt...


Lisa

Skandaler i Lindvallen

Jag har nu lovat att avslöja alla skandaler som jag får bevittna här uppe.. Kan ju säga såhär, det har varit en hel del hittills.. Dock handlar det mest om vilka som ligger med vilka; vem som var fullast och gjorde bort sig osv.. Men jag ska göra mitt bästa för att gräva fram sånt som föräldrar mår bäst av att inte känna till och sånt som får alla skvallerkärringar att gnugga händerna, spärra upp ögonen och dreggla...

På onsdag kväll ska det vara ett personaljippo på Wärdshuset där det är bordsbokning, smockat med folk och show som gäller.. Behöver jag nämna lots and lots of alkohol, fyllekåta människor och massa skandaler... Kameran ska garanterat med!

Men nu ska jag sova iaf! Ska åka skidor imorn... Natti natti

Should I stay or should I go?

Myskväll hemma med smörpopcorn (och Ricky) eller en sen filmkväll på jobbet med hela glada gänget och en massa chips? Får kolla min huvudvärksstatus senare, är den bättre än nu så går jag; annars blir jag hemma.. Hatar att ha ont i huvudet, har haft det hur många dagar som helst nu.. Kan jag inte bara få bli frisk?!



Min säng till vänster, nybäddad och med Linas fina kudde som grädde på moset. Nu ligger jag iaf i min extremt sköna binge med datorn på magen och suger på en karamell.. (För er som inte fattar så var det en metafor (älskar att vara övertydlig, samt min nya favorit; en parantes i parantesen!) Ibland har jag för mycket tid)

Tillbaka på Gubbmyren

Ja då var jag tillbaka här uppe igen då... Var jag ens hemma? Även om jag var hemma i en vecka kändes det knappt.. Så nu när jag är tillbaka känns det som om jag bara tar vid där jag lämnade saker och ting. Dock har jag hunnit få en ny rumskompis :) Lisa heter hon, född 85 och från Västervik ("känner" min kusin); mycket mer än så har jag inte hunnit o ta reda på.

Imorgon ska iaf alla vi i stugan bege oss ut i backen; gissa om jag längtar! Har inte stått på skidorna på minst 2-3 veckor, så himla dåligt; men har man varit sjuk så har man.. Ligger lite efter med träningen; därför ska jag försöka vara ute i backen så mycket jag kan och sen ska jag börja gå till jobbet tänkte jag.. Kan vara en idé att börja äta lite nyttigare också, men jag vill ju inte chocka kroppen alldeles för mycket; så en sak i taget ;)

Ett litet hej då



Igår togs alla råttorna bort... På något sätt känns det som om jag inte riktigt hann och säga hej då :( Det är verkligen baksidan med att ha husdjur...

Fia hemmet

Jag, Niklas, Mamma och Daniel tog en tripp förbi Fia hemmet idag; det funderas nämligen på att skaffa katt :) Det fanns hur många olika storlekar, former och färger som helst; så det kommer nog aldrig gå att bestämma sig!



Hemma igen

I söndags blev jag hämtad i Sälen; tråkigt, men jag kände att jag blev tvungen att åka hem.. Niklas kom och hämtade mig, vilket var jättemysigt =) Har saknat honom hur mycket som helst, speciellt när jag bara gick hemma i stugan utan att göra något...



Nu ska jag göra så gott jag kan för att bli frisk så att jag kan fortsätta jobba.. Ska spendera all min tid jag har här hemma med Niklas :) Ska även försöka hinna med att gå lite på stan; bäst att passa på innan man åker ut i ingenstans igen..

Stoppad av polisen

Jag fick frågan tidigare idag; "har du inte blivit stoppad av polisen här uppe än?", "nej, jag har faktiskt inte det.. Har aldrig blivit stoppad". Klart som fan att jag blev stoppad nu för en stund sen. Jag var ute och körde runt lite folk och var på väg hem; det låg en sölkorv framför och en bil bakom som verkligen låg i arslet på mig (det stör mig något enormt).. När bilen framför skulle svänga såg jag blåljuset i backspegeln; då var jag inte så kaxig längre.. Alla möjliga saker flyger genom huvudet; körde jag för fort? håller bilen på att ramla samman? låter den för mycket? kör jag som om jag vore rattfull? osv osv

Polisen kom ut med ficklampor och gick ett par varv runt bilen (kollade in baksätet extra noga, men det var tomt..), sen kom en ganska hårdhänt knackning på rutan.. Slut på det roliga.. Polisen frågade först vems bil det var; jag och Annie sa i kör att det är PERS! Då ville de veta lite om den här "Per" och vad vi visste om bilen osv.. Jag har bara kört skrothögen i två dagar, så jag har ingen aning! Fick be om hjälp på bensinstationen för att kunna öppna tanklocket liksom (men hur ofta sitter knappen på golvet?) Jag frågade om de tyckte att bilen lät mycket; eftersom de kollade in åket så noga med ficklampor (+ att en jobbarkompis blev stoppad för det); men nej, den lät som den skulle (polisen måste vara döv)...

När de bad om mitt körkort tackade jag min lyckliga att jag hunnit ta med mig det! Brukar vara jättenoga, men idag hade jag så bråttom.. phew phew... Efter en ganska lång utfrågning om allt möjligt och en himla massa förklarande så var jag bara tvungen o fråga vad vi blivit stoppade för..?

"Registreringsskylten".... Ahaaa... "vad vet du om den?", frågade polisen.. Inte mycket.. Ne, men de sa att den inte var godkänd och att den där "Per" minsann måste fixa det snarast möjligt, annars blir det böter. Jag fick kliva ur bilen och gå fram och kika på "skylten".. Hahaha, det var ett klistermärke! Ingen aning om hur de kunde få syn på det bakifrån, men men.. Hahaha.. Det var så pinsamt!

Sen sa farbror blå att jag var tvungen o blåsa, det ska minsann alla göra som de stannar.. Har aldrig blåst innan heller, men jag var en naturbegåvning ;) Sen fick jag tillbaka mitt körkort och vi fick åka hem..

Det är inte varje dag man blir stoppad av fabror blå och hans partner som såg ut som Anja Pärson, haha.. Men jag fick behålla mitt körkort och jag slapp böter; fick bara en tillsägelse att säga till Per att de från och med nu kommer att ha koll på bilen..



:(

Var nere på vårdcentralen idag igen.. De sjukskrev mig, det var inte så oväntat; men jag känner mig ganska deppig endå. Niklas kommer upp och hämtar mig imorgon och det är jag evigt tacksam över! Om jag skulle vara hemma här i stugan en vecka skulle jag klättra på väggarna efter bara någon dag; finns verkligen inget att göra! Så här kommer jag aldrig bli bra i fingrarna; lika bra att åka hem..


HC

Igår var jag verkligen färdig att åka hem.. Jag mådde jättedåligt och tyckte extremt synd om mig själv, inte så konstigt med tanke på att jag varit hemma ganska mycket denna vecka och gjort ingenting; något som får mig deprimerad! Så när jag stod på jobbet och vek pizzakartonger kom Nettan fram och sa att vi skulle gå ut efter jobbet.. Reggae musik blev det för hela slanten på HC! Governor Andy var där och spelade några timmar, mycket bra!

Är så himla glad att jag gick ut igår, hade verkligen jättekul.. Idag känner jag mig dessutom mycket gladare och friskare; så istället för att sitta hemma och tycka synd om mig själv ska jag aktivera mig.. Fast skidbacken får nog vänta ett tag till, är fortfarande väldigt förkyld och jag har ont i fingrarna.. Så stillsamma aktiviteter får det bli :)

Ska snart iväg till jobbet och äta lite; är hungrig, som vanligt :P Undrar vad man får för mat idag? Om vi får carbonara blir jag tokig! Får äta det minst ett par gånger i veckan...

Kolmården

Pratade med min chef på Kolmården idag.. Tydligen så kom han upp hit redan i söndags, utan att säga något! Skäms Rickard... Jag frågade om min ansökan för sommaren och han tyckte att jag skulle skicka in den så snart som möjligt; så jag skickade in skiten på en gång :) Har nu alltså skickat in min ansökan som enhetsledare, tjoho.. Återstår bara o se om jag får något jobb.. Alltid lika roligt o fylla i "vad betyder ordet service för dig", kan det bli annat än klyschigt? Jag skrev iaf:
"Att på ett positivt och tillmötesgående sätt uppfylla gästens behov".. Hahaha, jösses..

Garderoben kräver sin kvinna

Den som trodde att garderobsjobb är lugnt och lätt som en pannkaka har helt klart.....väldigt rätt :D Lugnt är det garanterat iaf. Den som jobbar i garderoben ska vika pizzakartonger och servetter så gott det går; och givetvis hänga in jackor och välkomna gästerna. Idag lyckades jag vika 300 pizzakartonger och 250 servetter, wiiie! Så mycket har jag haft o göra..

Men jag måste ju öva; för jag mitt dumma nöt med stor käft har ju utmanat "Haggan" i pizzakartongsvikning. Han har arbetat som pizzabagare i över 15 år och jag vek mina första kartonger idag.. Det värsta är att hela restaurangen är med på det hela och har börjat "bet:a" på vem som ska vinna. Pernilla ska vara domare (men håller på mig), Ida håller också på mig så jag kan ju inte backa ur... Än är det dock inte bestämt vad man vinner/förlorar..






Innan jobbet

Vår diskare från Säffle praktiserade i baren idag och bad mig beställa en drink innan jag skulle börja jobba.. Han hade inte fått göra en enda drink på hela dagen stackarn, så snäll som jag är så beställde jag givetvis.. Dock fick det bli utan alkohol.. Och shiiiiiiiit va god den var!!! Ny favorit helt klart, men hur många bartendrar har hört talas om en "Säffle Buffy"?? Hahaha...






Jag har blivit med b...

Jag har länge misstänkt det, men nu imorse fick jag det bekräftat :) Jag är med.....BIIIIIIIIL!! :D

Haha, jag får låna denna söta lilla bil.. Ägaren har dessvärre inget körkort, så vi gjorde en bra deal...





En dag som denna...

...kan bara inte bli värre!



Argh!

Jag hatar när folk i huset käkar upp min mat! Jävla grisar..!! Vad ska jag nu äta till middag?? Sånt gör mig grinig och jävligt förbannad!!!! Jag är sjuk, har ingen bil, jag bor mitt ute i ingenstans, det är sjukt mycket snö och -20 grader... Helvetet kommer släppas lös när grabbarna kommer hem kan jag säga, ta det som ett hot!

Lyssna på din kropp

Det är verkligen något jag måste börja med! Nu sitter jag här hemma med feber, hosta och nån jävla (ursäkta svordomen, men den var nödvändig!) inflammation i fingrarna.. Jag kände redan imorse att det inte var så smart att gå till jobbet, men jag trodde att jag skulle klara hela dagen, då jag bara skulle servera på lunchen och stå i garderoben på kvällen.. Det hela slutade med att jag bröt ihop och började stortjuta mitt i matsalen, greeeaaaat! Har nog aldrig haft så ont i fingrarna.. De var svullna och stela som falukorvar...
    Jag är evigt tacksam att jag har så gulliga arbetskamrater som ställde upp för mig när jag bröt ihop.. Fick sitta inne i personalrummet och gråta ut lite innan vår kock "Ruben" kom in och började prata med mig.. Givetvis hade jag hunnit sluta gråta så när han frågade hur jag mådde bröt jag ihop igen; stackars Ruben.. Men för att vara kille (generalliserar inte) så kunde han ta en tokbölande tjej som inte fick fram ett ord och trösta mig.. Fick en stor mjölig kram så kändes det bättre :)
    Han hämtade även min chef som tyckte att det var bäst för mig att åka hem o vila.. Så nu ska jag käka Ipren och bara ta det lugnt för en gångs skull och göra allt för att bli bättre. Så nu är det dags för mig att kolla på lite film och gosa ned mig i soffan.. Har lite dåligt samvete att så många på jobbet är sjuka, de som jobbar får ta i extra hårt; så jag vill verkligen tillbaka så snabbt som möjligt!



Vitt hår, utsmetad maskara och rosiga kinder; kan det bli bättre?



Vårdcentralen

Idag blev det en tripp till vårdcentralen nere i byn.. Jag lyckades fixa ett svullet finger igår på jobbet och en kollega vred om knät i skidbacken.. Jag fick röntga fingret, men det var inget annat än en inflammerad sena som ska behandlas med Ipren en vecka och så ska jag inte anstränga fingrarna så mycket.. Hur ska jag lyckas med det? Har verkligen valt rätt yrke :S
Men men, det var lite värre för min arbetskompis som fick ett par kryckor och en Iprenkur på två veckor :P Haha, alla här uppe håller verkligen på att gå sönder.. Alla hostar och har feber, hälften skadar sig och den andra hälften har problem hemma.. Hur ska detta sluta?

Nyår

Lite sent i vanlig ordning, men bättre sent än aldrig :) Jag var ledig hela nyårsafton så jag hann fira ordentligt.. Jag och min arbetskompis var bjudna på middag hemma hos hennes bror Tony och hans kompisar, mycket trevligt! Efter middagen drog vi till HC (uteställe) och hade askul :D

Middag i röda stugbyn



Malin aka "Valpen", Johan och Niklas aka "Budda" fixar maten



Tony och Budda



Ullis, Nettan och Valpen


RSS 2.0