P.S. I love you

Det spelar ingen roll att jag har sett den 2, 3 och 4 gånger innan, jag gråter lika mycket ändå! Jag försökte titta en liten stund nu medans jag åt lunch, men jag fick stänga av. Buhuu! Vad som får mig att börja stortjuta som en jag-vet-inte-vad har jag ingen aning om, men det slår aldrig fel. Typiska tjejfilmer är bra ibland ni :P





Hell no!






Denna grupp på facebook ogillas till tusen!!



Min vecka

Hej hopp! Jag vet att jag inte skrivit på vääääldigt länge, så för er som faktiskt läser min blogg kommer här det längsta blogginlägg i enoughsaid's historia:

Måndag:

Vi började med en ny box "rumslig gestaltning", utställning med andra ord. Alla hade tagit med sig ett varsitt föremål som på något sätt symboliserade identitet och sedan skulle det reflekteras och diskuteras i en evighet. På eftermiddagen fick vi börja bygga en utställning, vår skulle handla om skor :P

Bygger utställning:








Sen var vi även tvungna att gå på "Spelar roll", på Arbetets museum. Den handlade om "åskådarrollen", främst ur ett historiskt perspektiv. Det är en vandringsutställning.









Tisdag:

Hela förmiddagen gick åt till att bygga klart utställningen som kom att heta "Ta av dig skorna". Fyndigt va? :P Hehe.
På eftermiddagen sedan var det dags för redovisning och som vanligt blev det långa djupa diskussioner i Lassemans takt, så det tog en hel eftermiddag att gå igenom 4 små utställningar. Men allt gick bra och hela gruppen kände sig nöjd :)







Bilder tagna med min egen fina mobilkamera :P




Fina bilder som jag lånat av Emma :) emmaskogelhund.blogg.se Tveksam om jag vill ge tillbaka dem sen ;)

Det tog oss ungefär en dag att sätta upp utställningen, men det tog oss mindre än 15 min att riva den. Lite rolig info sådär :P

Efter skola och utställning åkte mamma och jag först upp till Arkens Zoo, där vi kollade på otroligt söta råttjejer. Givetvis var det svårt att hålla sig, så mamma köpte tre stycken! :D Dock kunde vi inte ta dem med oss på en gång då vi skulle till Ikea direkt efter. Jag har nämligen hört att råttor inte är så värst stora fan av Ikea, så därför fick råttorna sedan hämtas på onsdagen istället.


Onsdag:

Vi påbörjade vårt modellbyggande, som visade sig vara en riktig utmaning. Det märks att matte inte är speciellt poppis på KSM, då alla gjort sitt yttersta för att glömma allt vad man kanske lärt sig på gymnasiet. Att räkna ut skala var alltså ingen hit, men vi löste det! Wiii :D Och sedan började den roliga biten. Att klippa och klistra ;) Eller snarare: skära och limma.





Fin va? Ambitiösa gruppen skulle givetvis sätta in plast som glasrutor i fönstren, något som alla andra grupper sedan apade efter! Tja, är man trendsättare så är man ;)

På eftermiddagen hann vi även med att besöka ännu en utställning på Arbetets museum, samt skriva en recension. Vi bestämde oss för att besöka en utställning som heter "Mysteriet och staden", den handlar om barndeckarna Lasse & Maja (ringer det en klocka?) som ska lösa mysteriet med de försvunna kommunalarbetarna.
En väldigt rolig och väldigt interaktiv utställning! Så nu är vi alla legitimerade minideckare, då vi faktiskt löste mysteriet :P Bör också tilläggas att vi fick ett litet ID-kort efteråt! Haha.


Torsdag:

Fortsättning av modellbygget. Jag tror att vi blev så gott som klara, och modellen blev jättefiiin!















Vi blev klara lagom till kl.13 och då blev det plötsligt helg. Himla nice! Jag passade på att åka ut till Krokek på eftermiddagen och hälsa på mamma och hennes nya små tjejer, råttbebisarna. Som inte var allt för lätta att fota bör tilläggas.











En liten tjej var aktiv, medens de andra två låg och snarkade innanför mammas tröja.. Aaw, tänk om Charlie kunde vara så mysig! Skulle aldrig hända iof, men man kan ju få önska :)


Så det var ungefär vad jag har sysselsatt mig med denna vecka. På schemat idag står, tvätt, dammsugning och drinkar ;) Ikväll ska nämligen jag och Lina roa oss drottninglikt ("kungligt" är sooo last year, och dessutom inkorrekt), det kommer bli en drink eller två men främst av allt ska vi skratta, umgås och bara va :D



Söndag

Trots att det blev en ganska sen vinkväll med Lina igår så var jag uppe och studsa redan vid 10 :) Sen åkte jag, me and myself och storhandlade på Maxi, det var riktigt mysigt. Till en början iaf, sen kom allt folk.

Nu sitter jag och Charlie riktigt bekvämt i köket och kollar på en gammal säsong av Gossipgirl. Det var verkligen länge sen jag såg den serien, mys mys. Jag kollar medens jag bloggar, så det kan knappast bli bättre. 







Köks TV

Nu har min fina samsung 32" äntligen flyttats från vardagsrumsgolvet upp på en bänk i köket. Charlie fick temporärt flytta upp på köksbordet, men jag tror att han njuter av sin nya plats faktiskt. Han kan enkelt klättra ut från buren ut på köksbordet, haha. Nu återstår bara att få upp tv:n på väggen, samt få igång kanaler och ta hit en dvd; sen är jag nöjd :D






Utflykt till Stadium Arena

Eftersom jag inte hade någon skola idag passade jag på att ta en cykeltur upp till Himmelstalund och Stadium Arena. Delvis för o kolla hur jobbigt det var att cykla dit (för det lär jag göra ett par gånger i sommar), men också för att kolla in området och nya Stadium Arena. Men just nu var det en enda stor byggarbetsplats. Så jag håller tummarna för att allt kommer hinnas klart tills Sports Camp drar igång, för just nu såg det ganska tråkigt ut.

Givetvis fick min fina Nikon också följa med :)


















Stadium sports camp!!

Helt otroligt. Som jag nämde i något inlägg tidigare var jag på en arbetsintervju i måndags och igår redan fick jag besked. Jag fick jobbet, jag är så himla glaaaaaad! Jag har nog aldrig varit på en intervju som känts så avslappnad och så himla rätt, vi klickade verkligen. Och med "vi" menar jag Ulrika (projektledare) och jag.

Vad har jag då fått för jobb? Mohaha. Jag har fått jobb som arbetsledare för kiosk och butik på Stadium sports camp i sommar. Underbart är bara ett av orden för att uttrycka min enorma glädje. Så med andra ord får jag gå framåt och slipper sitta och uggla i kassan på djurparken. Nu återstår bara att tala om för Kolmården att jag inte vill jobba kvar. Men först ska jag på introdag imorgon, på djurparken. För jag vill trots allt ändå jobba där i maj, för sports camp drar inte igång förens i början av juni.

Mailet från Ulrika som gjorde min kväll, min dag och min morgondag:

Hej Jeanette!

 

Tack för ett trevligt möte.

Jag fick en mycket positiv bild av dig och jag skulle väldigt gärna vilja erbjuda dig jobb hos oss i sommar.

 

Har du funderat mer på om du skulle vilja arbeta hos oss?

 

Det gäller alltså en arbetsledarroll inom Kiosk och Butik, du kommer att jobba 9 veckor (om du kan någon/några dagar v. 22 för skolan?!)

Din lön kommer att vara en projektlön på ..... kr för dessa 9 veckor.( Oregelbundna arbetstider, kvälls och helgarbete kommer att förekomma, ob-tillägg/övertidsersättning är inbakat i projektlönen)

 

Hör väldigt gärna av dig så snart du kan.

 

Med vänlig hälsning

 

Ulrika Borén

Projektledare


"Vi vill inspirera till ett aktivt, roligt och
hälsosamt liv."





Jag svarade givetvis så fort jag kunde på mailet, och fick svar igen nu på morgonen.

Ulrika skrev i princip att det var kul att jag tackade ja och att det kommer bli en kanonsommar! Vilket jag är övertygad om.

Sen bad hon även att jag skulle skicka in ett utdrag från brottsregistret (krav om man ska träffa 1500 kids i veckan), sen skulle jag även skicka in mina storlekar för arbetskläder m.m. Ooooh, jag vill börja nu! NU NU NU! :D









Uppsatsskrivande

Sitter just nu med Tim och hans lillasyster Linn här hemma i köket och skriver en uppsats. Hon går i nionde klass och ska skriva om andra världskriget, det är alla direktiv hon har fått typ. Uppsatsen får va hur lång/kort som helst, så länge ett händelseförlopp och några egna argument finns med. Gött! Tänk när det var så :P Hehe, nu är det liiiiite annat att ta hänsyn till när man skriver en uppsats. Typ.



Linn. Charlie smyger i bakgrunden ;)



Jag sitter mitt emot och flikar in med lite smarta kommentarer (samt bloggar) ;)




Torsdag

Imorse var det inget roligt väder, fy fasen. Men det är tur att jag har en så underbar pojkvän som lät mig ta bilen istället för cykeln :P Dock blev det lite stressigare för min del, då Tim hade bråttom tillbaka till jobbet (han kom hem lite snabbt för att han glömt sina linser). Men han hann ändå ta upp kameran o fota sin inte allt för pigga flickvän som yrade omkring som en annan virrig kärring.







Poff, vilken frilla. Dags att göra något åt barret snart.



Obeskrivlig lycka

Nu på eftermiddagen redovisades vår abstrakta film och det gick över förväntan! Vi fick otroligt fin kritik och mycket beröm för allt vi gjort. Läraren sa bland annat att det var det bästa han sett (i denna övning) under sina 3 år som lärare och att han faktiskt vill fixa rättigheterna av låten till oss så att vi kan göra något kul med filmen sen :D

Så vi i gruppen bestämde oss för att vi ska sätta oss ned och finslipa den lite och sedan bränna ut den eller liknande, så att vi alla kan ha den i våra portfolios sen. Jag är beyond happy just nu och jag kommer leva länge på det extrema lyckorus som vi alla fick när allt positivt bara regnade över oss. Det är dessvärre något som vi aldrig kommer kunna att återberätta, men så är det ibland. Kanske räcker det med att citera Mike the american film teacher himself:



"Great film, very well done. Congratulations."







Jag lovar att jag ska lägga upp filmen här i bloggen sen (om den inte är för stor), för detta är bara en extremt ful sak jag gjorde i paint på tre sekunder då jag inte fick med mig någon printscreen från universitetet.





Kvällen ska firas med yoga och sen ska Tim och jag äta piggelin :D Bättre kan det knappast bli. Haha.





Weeeeeii!!

Hur det än blir så kommer min sommar att bli bra :D Mer än bra. Antingen jobbar jag i Norrköping eller så ska jag jobba uppe i Stockholm, jag är så himla glaaaaaaad! Men jag håller fortfarande tummarna för att jag ska få det jobb jag var på intervju för igår. Men som sagt, om jag inte får det kommer jag få världens grymmaste sommar med kusinerna i Stockholm :D Tjohooo, go me!




Håller tummarna!

Nu håller jag alla tummar jag har så att jag får som jag vill. Vilken underbar sommar det skulle bli i så fall. Hoppas hoppas!!



Peson <3 Gerrit

Vår älskade Peson har förlovat sig!! Jag blir alldeles tårögd, herreguuuuud. Hon lever en riktig kärlekssaga och jag är så oerhört glad och lycklig för hennes skull! Och Gerrits förstås ;) Kom hem nu tjejen så att vi får krama om dig!!






Söndag
















7 månader :D







Myslördag

Det är så himla skönt att ha en sambo som jag faktiskt inte behöver sitta i knät på hela tiden. Vi kan ha våra egna separata liv även fast vi lever tillsammans. Som nu till exempel, han sitter vid den stora stationära datorn och jag ligger med den lilla datorn på magen i sängen :) Det är faktiskt hur mysigt som helst. För det kommer antagligen bli precis likadant som igår, att jag somnar i en hög här i sängen med lampor, tv och dator på och så väcker Tim mig några timmar senare när han vill lägga sig.


Chaaaarliiieeee












God morgon lördag

Jag vaknade kl.06.55 imorse och var pigg. Fy fan! Men jag tvingade mig själv att ligga kvar i sängen o morna/slumra/gosa eller vad man nu ska kalla det. Allt för att få det underbara nöjet att se en trött Tim gå upp o pallra sig iväg till jobbet :P Hehe.. Bara för att jag KAN! Sen gick jag upp precis när han gick vid 09.45. Göttans.




Det var inte fullt lika njutbart när Tim drog fram kameran..




Abstrakt film

Sitter just nu inne i ett av Ksm:s medielab och ska snart sätta igång med o göra en abstrakt film :) Spännande.. Eller inte. Så vi ska alltså sitta hela dagen med ett adobe-program (filmprogram), och göra små cirklar, kvadrater m.m som ska poppa upp rytmiskt till musik. Tummen upp!







Sex, droger och kalaspuffar *

Tim och jag var i bokhandeln idag och köpte böcker till hans pappa och morfar som båda fyller år snart :) Tim hittade även en Stephen King bok till sig och jag fick en bok om.. ja.. säg det :P Om jag ska sammanfatta den (från att ha läst på baksidan) så handlar den väl om populärkultur, men med många inslag av ironi och lite annat smått o gott som förhoppningsvis är kul att läsa. Ett kapitel heter exempelvis "Porr ("kissekatter som terrorister")" så det ser minst sagt lovande ut :P






Dag full med filminspelning

Just nu läser jag en kurs i video, och vår första uppgift var att filma en "in-camera" film, vilket betyder att all redigering i dator m.m är förbjuden. Så allt ska alltså fixas i kameran på en gång och alla klipp måste spelas in i rätt ordning osv. Men fy satan va kul vi hade idag! Även om vi höll på i 7 timmar för att få ihop 4 min film, så var det nästan värt det :D Dock är film inget som jag vill göra i framtiden, men om vi får leka såhär kan jag helt klart tänka mig att göra om det..












Tim kapade kameran när jag var på jobbet







Jag gillar hornen :P Hehe, kul kille man bor med..


Wii-kväll hemma hos Tims pappa

Ikväll testade jag Wii för första gången, haha. Det var riktigt skoj. Tim och jag spelade tennis :P Förhoppningsvis får vi låna Linns Wii nästa helg när kusinerna kommer ner, då kan det bli riktigt riktigt kul!


Tim spelar baseball, fokus 1000..


Titta så koncentrerad man kan va :P Haha, det märks att Tim är en tävlingsmänniska rätt igenom.


Tim och Linn :)



Testbilder:

Mina offer fick självfallet bli Tim och Charlie :)













Nu är den min!! :D

Mamma och pappa försökte mer eller mindre söka mig hela förmiddagen, dock kunde jag inte svara för att jag hade lektion. Men när jag sedan ringde upp sa pappa att han har var inne i stan och var på väg att köpa en Nikon, min Nikon :D Helt otroligt. Så nu har jag en sprillans ny Nikon D90 + 18-200/3,5-6,3 VR samt en fräsig Nikonväska till:

 

 

 



Grattis Daniel 18 år! :D

Idag fyller lillebror 18 år, herregud! Hur som helst, han väcktes vid kl.09.00 stackarn (för att jag skulle till skolan), men han blev iaf glad för sina presenter. Av mamma och pappa fick han pengar och en ny mobil, av mig och Tim fick han en whiskeyflaska samt en utekväll som vi både ska arrangera och betala då givetvis :)



Tröttmössan himself :)


Hoppas nu bara att han får en trevlig kväll med sina kompisar, de ska tydligen äta pizza och dricka öl. Grabbigt..eller något..


Resultat

Gestaltning och vetenskap, projektblock 3,  15.0 hp

Godkänd! :D

45.0 hp lästa hittills nu är det bara 15.0 poäng kvar denna termin, då kör vi..


* Projektblock 1. Introduktion till kunskaps- och medieproduktion som praktik  15.0 hp

* Projektblock 2. Kunskaps- och medieproduktion som praktik  15.0 hp



Yes, here it is..

Som ni alla vet går jag en utbildning som låter oss studenter pröva allt från radio, video, utställning, projektledning, (vetenskaplig forskning), men också foto och redigering; något jag inriktar mig lite mer på. Men för att göra det märker jag att min lilla fjuttiga kompaktkamera inte längre räcker till, och även om vi gärna får låna grymma leksaker från skolan så vill jag ändå ha en egen som jag i lugn och ro kan nyttja. Jag har frågat runt bland både klasskamrater men också yrkeskunniga vilken kamera jag borde ha. Och ja, alla svarade inte helt överraskande Nikon. Så efter lite om och men har jag kommit fram till att detta är den kamera jag vill ha:



NIKON D90 + 18-105 VR











Undrar om jag kan önska mig den till min födelsedag? ;) Har jag så snälla föräldrar mån tro?






JAA!! :D

"Hej.
Din examinerande litteraturuppgift är godkänd. Vi återkommer så småningom med kommentarer samt definitivt betyg (Godkänd, eller Väl Godkänd).
mvh. Michael & Jonas "

Lycka är! Jag kan inte ens beskriva hur lättad jag känner mig. Jag slipper komplettera och jag har äntligen den där jäkla litteraturuppgiften ur världen! Inatt kommer jag sova underbart gott, det kan jag lova.




Jag saknar honom..

Även om Tim var här igår och åt påskmiddag med mig och min familj och sedan sov över så saknar jag honom massor. Jag saknar vår vardag som vi har ihop. Det är svårt att helt plötsligt inte ses varje dag, och extra svårt var det att lämna en gostrött och assnygg kille kvar i sängen imorse och åka till ett jobb som jag är sådär måttligt förtjust i och träffa vilsna/gnälliga/hungriga/trötta turister som jag helst bara vill slippa. Fy sjutton.

Men dagen och kvällen har ändå varit bra hittills, och imorgon ska jag bara jobba ett par timmar sen ska jag in till stan och träffa min gosiga pojkvän. Som jag hoppas är i fin form då han ikväll håller fest hemma för sina polare. Känn pressen Tim.


Älskar dig!

 

 


Glad Påsk!

Jag har jobbat och slitit hela påsken ute på djurparken. Men jag måste säga att det är kul att träffa och umgås med jobbarkompisarna.



Är så mysigt o se alla busiga djur på morgonen :)












Utsikten ska man nog aldrig klaga på..




Den här synen har jag mött tre mornar nu, o den här backen är inte nådig! Men efter en hel sommar i den så kommer jag säkert ha monstervader och en stenhård röv ;) Ska jobba imorgon också, jippiii.. Märk min inte allt för entusiastiska ton..



RSS 2.0