Ny profilbild

Ibland är det kul att förnya, och ibland är det nödvändigt. Som när man byter hårfärg, vilket jag gör ned jämna mellanrum ;) Så för er jag inte träffar så ofta, såhär ser jag alltså ut nu:




Fulgråter

Ja, här sitter jag och fulgråter. Tårarna rinner och jag liksom hulkar och gör en massa fula ljud. Anledningen? Extreme home makeover. Jag gråter mest för att byggnissen är så passionerad och muppig. Haha! Nä fy, nu måste jag sluta.. Haha. Skärpning.


Boostar mig själv med blåbär

Detta borde göra susen! Mentalt iaf... Inte spilla nu Jeanette.


Härligt väder

Fredag och fint väder, inte mycket att klaga på ni. Förutom att jag fortfarande låter förjävligt (hostar + snorar), det vill ju aldrig gå över! Nu har jag helt slutat med nässpray, Ipren, strepsils, noskapin osv osv. I hopp om att min kropp ska lösa detta själv. Men än så länge verkar den inte riktigt fatta galoppen, för jag börjar få lite andningsproblem här snart. Den gigantiska kladd-muffisen har en kusin som bor i min näsa. Så nässpray kan bli livsavgörande framåt lunch. Måste åtminstone ha två små andningshål.

Men, vädret.. Jag vill uuuuuut! Gärna ut till Kolmården (som nästan syns i bild) och promenera runt lilla Älgsjön. Ska försöka släpa med pappa ut på den rundan på söndag :)


Sovmorgon

Ibland förtjänar man sovmorgon, och gärna en ordentlig sådan. Jag ställde klockan på 8, men har snoozat tills nu. Lyx :)

Ligger i sängen och funderar på om jag är sugen på frukost. Ägg och kaffe, mmm kanske.. Det låter inte allt för dumt. Jag måste bara samla lite kraft här först. Det kan ta en stund.


Hälsade på Doris

Vilken söt liten bushund! Hihi, jag vill också ha en Doris :)



Då var vi igång då!

Uppsatsstart: GO! Nu saknas bara handledare, komsi komsi.


Kvällsläsning

Medan Tim rider runt på sin teddy i dataspelsvärlden ligger jag här och försöker läsa. Jag går hårt fram med post-it lapparna här. För det är inte så poppis o kludda i lånade böcker.

Säger bara en sak, rosa post-its med pussmunnar!



Hahaha, älskling då!

Tim är för underbar! Haha! Han sitter och spelar här nu och pratar engelska med sina medspelare. Hehe, och så skulle han säga "björn" (antar jag) på engelska, men hahaha. Åh herre jösses, jag skrattar fortfarande! Såhär sa han iaf:

- I have a beer..

- Ehm, öh bear

- A TEDDY!

Hahaha, alltså jag dör! Tänk att han säger det där jättesnabbt. Hahaha, ibland är det inte lätt när det är svårt ;)



Dags att plugga

Inviger den nya bloggappen här nu, bara så ni vet ;) Än så länge älskar jag den, men mycket kan ändras.

Men, pluggdags. Tänkte slänga mig i sängen i min mysdress och burra ned mig med lite böcker. Lite kaffe på det kanske? Mys :)


Onsdag

Hej hopp i dubbelsängen! Huuuur är läget? Här är det snorigt och hostigt och har så varit de senaste dagarna. Därav låg aktivitet här på bloggen. Sen har jag även jobbat hela helgen, och veckan har hittills gått åt till att försöka bli frisk. Det går sådär om jag ska vara ärlig. Rethostan har iof gått från rethosta till ordentlig äckel-kladd-muffin-hosta, och snoret vandrar runt i hela skallen på mig. En klar förbättring.

Men humöret är det iaf inget fel på! Och varför skulle det? Jag har så extremt mycket att se fram emot :D Massor av kuligheter på Universitetet och sen semester på det. Toppen!

Resten av veckan kommer vara ganska lugn. Imorgon är det dock "intro" av uppsatsarbetet (inte en dag försent!!) och efter det ska det jobbas en stund på Louis De Geer. Annars ska jag vara hemma, äta kladdkaka med grädde och läsa en massa litteratur. Och bli frisk såklart.

På tal om något helt annat, så läste jag precis att det dykt upp en app så att jag kan börja blogga från Iphonen. Äntligen! Hoppas att det fungerar bra, för då minsann; då kommer det bli lite roligare inlägg och bilder här :)

Litteratur

Märkligt nog går det bättre att läsa denna litteratur än den andra klumpen som ligger här och samlar damm. Får hoppas att det bara är en fas, och att skönlitteratur kan bli poppis hos mig igen vid senare tillfälle. Annars är jag fast i att läsa vetenskapligt förankrade böcker, och nej; det vill vi inte. Men tills vidare så :)



Florida

Om mindre än tre månader bär det av till USA, den 16 december flyger vi. Tänk så snabbt det har gått! I nästan ett år har vi planerat denna resa och snart är den här. Som vi har längtat allihopa! Men nu börjar nerverna komma känner jag. Nu är det plötsligt dags att börja ta tag i saker och ting, som att växla pengar, fixa pass och allt annat som hör resor till. Men en sak jag inte behöver oroa mig för inför denna resa är packningen i alla fall. Jag ska inte ha med mig något. Underkläder och tandborste, thats it. För i Florida ska det shoppas ;) Så det ser jag fram emot massor! Problemet är bara att få med sig allt hem..


Såhär såg huset ut förra gången, och det vi har hyrt denna gång ska tydligen vara ganska likt.


Men det här är nog det bästa med allt. Poolen :) Det ser jag fram emot!


Detta kommer vara precis vad jag behöver efter uppsatsen!

Som sagt, i december bär det av. Vi blir borta i tre veckor så förhoppningsvis hinner vi uppleva massor av roliga saker! Miami, Orlando m.m.


Drömmer mig bort...


Nej jag vill inte!

Jag vill inte, jag orkar inte. En sån dag tycks jag ha idag. Kul. Men jag måste säga att jag sov riktigt gott inatt, trots att jag inte sov i sängen. Jag har nämligen flyttat ut i köket. Temporärt givetvis.

Eftersom Tim släpar runt på en envis förkylning snarkar han som aldrig förr, och jag orkar inte ligga och slå honom till kl.03.30 om nätterna och till sist däcka av utmattning. Så därför har jag slagit upp mitt lilla läger under köksbordet nu igen. Dock är det ganska kallt där om nätterna, så jag har fått bygga upp med massor av kuddar, täcken och filtar. Inatt sov jag med tjocktröja, sockar och vetekudden. Men som jag sov! Jösses. Jag märkte inte ens när Tim var uppe på morgonen och sprätte runt. Som en stock sov jag! Och som en stock låg jag till lååååångt efter att klockan ringde kl.8.

Jag kravlade ur sängen strax efter kl.10 och åt sedan mitt ägg framför Efter tio med Malou. Där satt jag ett bra tag. Jag fick nämligen för mig att jag hatade resten av lägenheten och att jag av ren princip ska stanna i köket hela dagen. Jag sitter fortfarande i köket. Jag känner mig fortfarande lite hatisk. Har god lust att bara peka finger åt det pissiga vädret och spotta på det. Inte för att det skulle förgylla min dag något avsevärt, men ibland behöver allt inte vara vidare genomtänkt.

Men som sagt, idag är köket mitt hem. Eftersom vädret förstörde min inplanerade promenad till Polishuset (ska hämta pass), så ska jag sitta här och tjura istället. Det är så himla synd om mig. Jag har fortfarande en kladdig muffin i halsen och jag droppar snor som en kran. MEN jag är inte den som är sån, så jag har en hel aktivitetslåda med mig in här i köket som jag ska plöja igenom idag.

Vad kan den lilla lådan innehålla då? JO! Fyra stycken böcker som kan komma att användas i uppsatsen. Dessa hittade jag och Emma på hylla BV (informationsteknik/vetenskap), den hyllan precis bredvid religion för er som undrar. Mitt emot bor psykologihyllan. Så, nu har vi rett ut bibliotekets underbara logik.

Vad mer...? Jodå, i lådan finns också ett samtal till adressändring som jag ska skälla lite på. Men det är snabbt gjort. Vidare så ska jag väl försöka komma vidare i min överviktiga bok jag nämde nedan, jag är fortfarande på sidan 17. Dåligt.

Jag har också en orörd målarbok som jag fick av mina kusiner för en tid sedan som behöver lite färg. Och om jag inte minns fel så finns det även lite pyssel i den boken, perfa en dag som denna! Som ni hör så kan alla dessa aktiviteter skötas från min säng, och det är precis vad jag har tänkt mig. Idag håller jag låg profil, med undantag när jag ska till kylskåpet eller liknande.

Justja, om mindre än 40 min kommer Tim hem och ska äta lunch. Så jag borde väl kanske påbörja matlagningen. Men vilken tur hörrni att det är just köket jag ska befinna mig i hela dagen! Tänk så tokigt det hade kunnat bli om jag bara begränsat mig till sovrummet. Det hade varit lite knepigt att förklara för Tim som kommer hem hungrig.



Camilla Läckberg gästar Malou. Och jag måste säga att Camilla är grym! 37 år, framgångsrik och har tre barn och en bloggande man; inte illa!


Mitt lilla bo. Halvt om halvt under köksbordet, men med perfekt sikt mot tvn! Det kan ju inte bli bättre. Ska nog sova här inatt också ;)



PS: Den döda blommen i fönstret håller vi tyst om ok?! Jag har faktiskt lyckats hålla den vid liv sen januari, men nyligen drabbades den av en höstdepression och som ni ser slutade det inte så lyckligt.



FML

FML som jag skrivit om innan är verkligen en roande app. Men det är väldigt blandat. Vissa saker är hemska och förjävliga, men sen dyker det upp något som är så roligt att man nästan skrattar ihjäl sig.







Dags att börja läsa

Host, snörvel, gurgel och prosit! Förkylning, rond två: ding ding ding! Jag skyller allt på Tim, som vanligt. Han fick alla mina gamla baciller, lät dom festa hos honom, och nu är dom tillbaka hos mig igen; bakis och jävliga.

Men stackars Tim har det nog än värre med feber och slem överallt; medans jag "bara" fick en täpp näsa, lite hosta och uppretade halsmandlar. Det känns som om jag har svalt en muffin som fastnat i halsen, och så har den blivit sådär blöt och kleggig. Underbart.

Dock har jag överlevt förkylningar förr, så det är bara att gilla läget, ta det piano och ha lite tålamod. Tills vidare får jag dricka mycket varmt te, mysa i gosiga kläder och kura ihop mig i soffan med duntäcket (oh yes, det är framtaget redan!) och läsa en bok.

Jag kan erkänna att jag aldrig har varit någon "bokmal", trots mina plugghästfasoner. Jag har i stort sett bara läst de böcker vi varit tvugna att läsa i skolan. Okej nu ljög jag. Förlåt mig. MEN jag har läst en jävla massa baksidor, sammanfattningar och recensioner! Jag läste dock en deckarserie á 300 sidor per bok för ett par år sedan, och den serien älskade jag verkligen! Men när bok nummer 16 kom, kände jag att suget försvann.

Sen dess har jag inte hittat något som fallit mig i smaken. Jag har påbörjat massor av böcker, men ledsnat ganska fort på grund av alla anledningar jag kunnat ljuga ihop just då. Visserligen läste jag ut en hel bok förra året, när jag skrev en hemtenta. Men den boken var så himla dålig på alla plan och nivårer så jag gjorde det till mitt syfte att helt enkelt strimla boken och författaren sönder och samman. Kul hobby det där.

Jag tror mitt problem är att jag inte kan släppa "verkligheten" och helt sugas in i boken längre. Efter ett par sidor börjar jag skruva på mig och hoppas att bokfan ska ta slut någon gång. Jag tänker på allt utom berättelsen i boken, och plötsligt är jag mer intresserad av författaren bakom än om karaktärerna i boken. Jag är kritisk och ifrågasättande och väldigt dömmande (tack KSM för de egenskaperna), och jag kan verkligen inte släppa taget.

Är jag en produkt av det postmoderna informationsamhället? Är 140 tecken på Twitter allt jag förmår att läsa numera? Allt ska gå i ett sådant rasande tempo och tålamod är plötsligt en antik egenskap som slutat existera.

Jag vägrar! Fy tusan så hemskt! Jag vill inte, vill INTE.

Med det sagt ser jag fram emot morgondagen då jag och min uppsatskompis Emma ska träffas på biblioteket och leta litteratur. På sådana ställen kan jag spendera timmar och bara gå omkring. Bläddra lite här, skumläsa lite här. Kika, leta och hitta. Så åt fanders med Twittertrådar, blogginlägg, hashtags och allt det andra. Här ska hittas bra böcker!




Mitt påbörjade projekt, 580 sidor cirka. Tummen upp! Är just nu på sida 17, det har hittills tagit mig en vecka att komma så långt. Men jag kämpar på :)




Föreläsning

Brrr hörrni! Trots att solen skiner så är det kyligt. Hösten är här på riktigt. Detta märks också extra tydligt i K3 (Kåkenhus föreläsningssal 3) på Universitetet, brrrr och tusan vad kallt det är i den salen! Plötsligt förstår jag professorernas envisa användande av manchesterkavajer och byxor. Dom är något på spåren där tror jag.

Hur som helst, idag kom Svante och föreläste om kulturpolitik som en förutsättning för kulturproduktionen. Jovars. Svante som helst av allt skulle vilja undervisa vid en svart tavla (som man gjorde förr i tiden) gjorde riktigt bra ifrån sig vid Universitetets vita tavlor. Han ritade både en och två modeller och kluddade på i rasande fart med sin halvt fungerande gröna penna.

Men faktum är att han ritade en modell som fick mig att tänka till ordentligt på min roll som kultur och medieproducent. Även om modellen egentligen bara var en liten anekdot från Svantes sida, så var den det bästa med hela föreläsningen.


Var befinner jag mig?






Smink

Imorse gick jag upp kl.7.30 för att ta emot ett paket. Ett paket fullt med smink. Tjoho tjohej, det ska bli spännande och se om jag lyckas använda allting. Mycket saker jag aldrig använt innan. Hrm, tur att det finns beskrivningar på baksidan :P




OnePiece

Äntligen! Tjoho, igår blev det gjort. Tim och jag beställde en varsin OnePiece! Attans så snygga vi kommer bli ;)


Denna beställde jag:





Och Tim beställde denna:

Det ultimata mysplagget! Göttans kommer det bli :)


Jaaahaaaa..

Men så-attee..ja.. Alla måsten är ur världen och här sitter jag och kliar mellan tårna. Hur gör folk för att sysselsätta sig hela dagarna? Säger ni "jobbar" så kan ni ta och käka en morot eller två..

Det "roligaste" idag var att storhandla, då fick jag åtminstone vara utanför hemmet. Men sen då? Jo jag har suttit på min insuttna bakdel i flera timmar.

Till lunch åt jag broccolisoppa med ostsmörgås till, spännande info. Till soppan drack jag mjölk, nästan en halv liter. Men unga fröken Lundqvist är laktosintolerant och drog därför på sig magont. Tummen upp! Men det var det värt, alla gånger. Tror jag..

Tur att jag får komma ut och träffa lite folk imorgon, för detta är inte hälsosamt!


Fjoppan har ont i magen..


I hate mondays

Jag kanske inte hatar måndagar lika mycket som Garfield, men visst känns måndagar bra hurtiga? Man ska vara så himla alert och sprudlande och redo att ta tag i allt möjligt. Man ska slänga ut det sista lördagsgodiset, halvera kolhydratsintaget, organisera i kalendern, träna och börja älska fiskbullar.




Måndagar framkallar nästan lite ångest känner jag. Det är som och stå framför en låååång trappa man måste ta sig uppför. Fast iof, trappan ger åtminstone en fast och stadig stjärt; men vad ger måndagar? Hollywoodfruar på TV, haha!



Dagens apptips: Fuck my life (FML)




Måndag

Ny vecka, nya utmaningar och ny energi. Check, check, nä. Energi saknas idag kan jag säga. Önskar att jag kunde skylla på vädret, men det känns för klyschigt. Men det är faktiskt skitväder, så lite deppig och trött får man vara; klyscha eller ej. Men anledningen till låg energi idag är delvis för att jag har jobbat i helgen och för att jag knappt har vaknat ännu.

Ska ha bilen idag, så jag skjutsade korven till jobbet tiiiiidigt. Rättelse: han körde sig själv till jobbet och jag lyckades få med bilen hem i snigelfart. Jag körde klassikern "väck mig fem minuter innan du vill åka", jovisst, fem minuter efter att vi åkt var jag fortfarande på en annan planet. Bättre blev det inte av att jag bra slängt på mig de första mjukisarna jag hittade. Jag såg ut som Barbapappa.




Hur ska jag kunna klara av ett vanligt jobb? Att vara student är världsbäst. Inte en dag börjar innan kl.10 och sällan slutar man senare än kl.15. Detta år får vi göra våra egna scheman dessutom. Hur ska det gå sen när jag blir vuxen på riktigt? Tror det finns en anledning att jag drömde om Peter Pan härom natten.

Så idag väntar lite måsten som att storhandla mat, men senare idag ska jag göra det jag är bäst på; att bilda mig :)


Kampus Kultur

"Hej!

Vi tycker att er produktion ******* är intressant och bra och skulle gärna vilja ha med den bland audioproduktionerna i årets Kampus kultur på Kulturnatten (den 24.e september på Kårhuset Trappan). Dessutom tycker vi att den passar bra in på årets tema: privat/offentligt. Är det okej att vi visar den? Era namn, kursens namn och produktionens namn kommer att stå med plus en kortfattad beskrivning om prduktionen (som vi delvis tänkt låna från beskrivningen på kulturverkstaden) Om ni skulle vilja skriva en ny beskrivning är det så klart möjligt! Svara gärna innan tisdagen den 13e september.

Tack på förhand!"


Satte i halsen nu precis känner jag. Hjälp. Detta hade jag inte väntat mig! :)


Projektansökan



Det går sakta men säkert framåt :)


Hallen

Före:



Efter:



God morgon höst

Vad härligt det är att tvinga sig själv att gå upp kl.8.30 och sedan mötas av underbart höstväder :)




Kusinträff

I fredags kom halva kusinskaran ned från Stockholm och hälsade på. Det är alltid lika roligt! Som vanligt hade vi massor att prata och skvallra om :)


Mer typiskt än såhär blir det inte när vi ses. Haha!


Flummigt blir det alltid :) Saknar dom redan! Tur att Stockholm inte är allt för långt bort och att vi ska ses snart igen :D




En timme senare...

Det gick inte så bra hörrni. Projektansökan visade sig vara en större uppgift än vad jag trodde. Men jag är igång! Det är huvudsaken. En punkt av hundra avklarad, typ.

Om jag gav upp för lätt? Antagligen. Men viljan att leva livet är starkare än viljan att ordbajsa igenom en projektansökan. Så det så!


Här kommer lite av vad jag skrivit (så att ni tror mig):

"Social interaktion på Internet är egentligen ingen ny företeelse, men bakom slagordet ”sociala medier” är ett nytt fenomen på framfart. I takt med att Facebook, Twitter, bloggar och communities växer sig allt större, minskar även spännvidden mellan målgrupperna och snart finns där ett medie för alla; ung som gammal..."


Spännande va? Återstår att se var detta slutar. Återkommer.


Let's go!

Jag har mitt kaffe, min multivitamin och mitt ägg; så nu kör vi så det ryker med projektansökan! Jag ska skriva skiten ur den idag är planen. Wish me luck!

Typiskt

Två dagar hann jag gå i skolan innan förkylningsbacillerna hittade mig. Så himla typiskt! Det är som med barn på dagis, ett hav av baciller och någon får man alltid med sig hem. Typiskt.

Men nyvaken och igentäppt har historiens sexigaste röst, trust me! Om jag kunde bära en ton skulle jag bli världsstjärna och en legend. Så det är himla synd att jag är tondöv. Men jag sjunger som tusan i duschen, vilket togs upp på det senaste styrelsemötet. Min publik (läs grannarna) funderar på att anmäla mig till True Talent. True story.. Stående dusch-hits är "I will survive" och "I will always love you", ni vet dom där lätta sångerna..

Men sak samma, tillbaka till snoret. Jag har inlett ett förhållande med min nässpray, vilket jag gör ungefär en gång per år. Den är grym, den löser allt; alla mina bekymmer och den hjälper mig att leva ett drägligt liv när jag är förkyld. Älskar den! Tillsammans med Ipren, choklad och kaffe är dom ett oslagbart team! Nu väntar jag bara på att det där miraklet ska inträffa och att jag ska bli helt frisk. Jag ska nämligen jobba hela helgen, så det vore lämpligt om det typ kunde ske nu...Nu?...NUU?!...!!!!!!!.... Åh hjälp.


RSS 2.0