Roy Andersson ta dig i brasan!

Äntligen klar!!!! Nu har jag läst hans bok och svarat på alla tillhörande frågor, tjoho! Här mina vänner har ni förstklassigt ordbajseri;

"Roy Andersson vill med enkel mening definiera ordet ”allvar”, som då i hans tolkning inte alls handlar om en allvarsam min eller på något sätt motsatsen till skämt; utan han vill visa på den bristande moral som präglar dagens samhälle."

"Jag uppfattar den "komplexa bilden" som ett sätt att försöka komponera den perfekta bilden; alltså en bild som fångar sin publik eller förmedlar en; av konstnären/skaparen önskad känsla/reaktion. Målet blir också samtidigt att inbjuda åskådarens intellekt att börja arbeta tillsammans med dennes känsloliv."

 

 


Nästan rätt

Nu har iaf färgen kommit fram, men det är helt fel teckensnitt dessvärre.. Går ju knappt o läsa detta :S Väldigt irriterande...

Varför inte nu?

Så här ska det alltså se ut sen, någon gång, kanske aldrig? Suck, eller är det bara jag som inte ser skiten?



Plommon, inte laxrosa vill jag haaaa! Nuuu! Måste det gå så segt..?


Varför funkar det inte?

Ska det ta så lång tid för blogg.se att inse att jag bytt färger osv? Det har ju gått flera timmar, herreguuuuud!

Time to go

Nu ska jag in till stan med Lina, mot bättre vetande och sprida alla mina baciller.. Hon mår ungefär lika unket så förhoppningsvis lyckas vi sprida alla slemmiga virusbaciluskisar vidare till alla fjoppar i stan.. Mohahaha! Ne, men faktum är att vi står inför en väldigt viktig uppgift; Lina behöver en klänning inför finsittningen imorgon! Jag är ju redan klar med mitt inköp, så därför ska jag hjälpa Lajna att välja något riktigt sexigt ;) Hård som stålmannen ska jag vara, för vi åker inte hem utan klänning! Hörde du det Lina, hårda ord och inga visor!

Nymålat!

Min blogg har ju inte sett allt för snygg ut den senaste tiden, så jag började fixa o trixa lite med den; detta resulterade i att jag lyckades byta färg! Tjoho! Ingen mer skinkrosa här inte.. Om jag någon gång får tid kan jag säkert klura ut hur man gör om skiten helt, men just nu nöjer jag mig faktiskt med ny färg.. Så pass på!

Blähää

Jag tror att jag har fått svininfluensan, näsan rinner, jag har ont i halsen, känner mig febrig och är seg o öm i hela kroppen! Ögonen går nästan i kors på mig och jag ser ut som en raggsocka typ.. Slapp och nopprig, haha ;) Skojja bara, men jag ser ju allt annat än fräsch ut iaf..






Här sitter jag nere i arbetsrummet i vår mörka källare, för en trappa upp är det bara ljust och plågsamt.. Någon som kan tänka sig att fixa lunch till mig? Laxfilé vill jag ha, det finns i frysen och potatis finns i skafferiet ;)



Les grandes Miséres de la Guerre

Av Jacques Callot 1592-1635



Ja, mina vänner.. Sånt här ska jag alltså reflektera över.. Detta är den bild som Roy Andersson refererar till i sin text, detta är alltså något han hämtar inspiration ifrån.. Han skriver att han ofta fantiserar om karaktärerna som är inblandade m.m.. Bara jag som tycker att det är skumt? Tack o lov..

Tanken är att jag själv ska börja fundera kring vilka roller alla har i bilden, vad den ger för helhetsintryck och hur valet av medie påverkar sin publik m.m. Det är ungefär det en del av min utbildning går ut på; att analysera olika medier (gestaltningsformer) och sedan kunna använda mig utav dem..

KSM inte för vem som helst

Herre min gud, vad har jag gett mig in på? Mina lärare (lektorer) är sociala antropologer, konstnärer, utställnings producenter, film regissörer, historie forskare kring muséer och mycket annat! Har inte hunnit träffa speciellt många, så jag vågar knappt fantisera om vad resten är utbildade till..

För tydligen så är det ett krav att lärarna måste bedriva egen forskning eller produktion vid sidan av universitetet för att få undervisa... Med andra ord så ska ett par flumma, hypersmarta och begåvade människor som inte är utbildade lärare utbilda mig i tre år *tummen upp*

Idag skulle vi ha en två timmar lång föreläsning med en kvinna som verkar ha utbildat sig till det mesta; men jag tror hennes huvudutbildning och sysselsättning är antropolog inom den kulturella sektorn.. För tydligen så studerar hon den katolska tron/kulturen här i Sverige, och försöker definera vad kultur är och knäcka dess "koder".. Jaja, skit samma; det är svårt att förklara.. Men hur som helst;

Hon gjorde ett tappert försök att hålla en två timmar lång föreläsning om ???, och vi kom ut dummare än va vi gick in.. Jösses amalia säger jag bara! Inte nog med att den kvinnans vokabulär var sanslöst, utan hon var flumm, nästan borta och kunde inte säga en hel mening utan att "eeeeeeeeeehmmmmm".. Och efter varje konstigt ehmmande började hon på något nytt, en röd tråd fanns definitivt inte! Det enda vi fattade av den föreläsningen var att vi fick en uppgift som vi ska diskutera på torsdag, men vad vi ska göra har jag ingen aning om? :P Haha..

Sånt är livet på universitetet antar jag.. Som tur är, är alla lärarna inte lika kassa på att föreläsa som henne; så förhoppningsvis kommer jag att ha lärt mig något när jag sedan tar examen..

Tänkte återgå till en annan uppgift nu! Ska läsa en bok av Roy Andersson och sedan skriva ihop något skojjigt! Han har även producerat en del filmer samt reklamfilmer, så har ni inget bättre för er så check him out on youtube ;)

Jag vet!

Im so sorry!! Men jag har faktiskt inte hunnit blogga på evigheter.. Även om det inte är speciellt många som läser min blogg, men för er som faktiskt läser; jag ber om ursäkt! Jag lovar att det ska bli bättring :D

Riga #1

Kom hem från Riga vid 01.00 inatt och det har varit en mycket bra resa! God mat, bra shopping och roligt umgänge.. Bättre kan det inte bli..


Hotellet


Gamla Riga


Lunch. Pannkakor med diverse spännande saker i


Utsikt från hotellet, gamla stan..


En sån ja.. Vågade inte riktigt gå fram o peta..


En gammal tant stod och dansade till musik för pengar. Tyckte så himla synd om henne, hon stod där hela dagarna och gjorde exakt samma rörelser.. Men oj vilken supertant!


Shopping på Karen Millen


Hittade en klänning som jag ska ha på finsittningen i skolan :) Ord pris ca 3000kr, men vad jag betalade för den är en hemlis.. Rea var det iaf ;)


Mupparna 1& 2


Biljardkväll


Riga by night


Mums med mat


Väldigt känt och förknippat med Riga, har ingen aning om varför


Uteservering, sista kvällen


Fler bilder kommer sen när jag har tömt min mobil!










Haha!

"Looks cute"

"And it talks too, how great is that?"

Haha, disss!

Andas ut

Det har inte varit speciellt mycket att göra på jobbet idag, men jag känner mig ändå väldigt trött och seg; så ikväll blir det bubbelbad och film.. Sitter nu och lyssnar på en (för mig) nyupptäckt artist som jag verkligen älskar! Det är lugn, behaglig och mysig musik :) Håller på att somna här känner jag...

Joshua Radin heter det nya undret, check him out ;)


Glass i stora lass!

Niklas och jag åkte ned till ett mysigt glasscafé nere vid Bråviken för att mumsa glass, och vad händer inte då? Jo vi blir ståendes i en kö i hundra år för att en familj med 4 snorungar inte kunde bestämma sig för vad dom skulle ha! Och inte nog med det, alla sprang iväg och muppa sig; och sen skulle de ju ändra sig mitt upp i allt.. Både Niklas och jag klagade högt och ogenerat, vilket smittade av sig till hela kön.. Sen var det ju några stackare om gav upp och åkte någon annanstans.. Sen när det äntligen var vår tur, kunde vi snabbt konstatera att tjejen som jobbade där inte var den snabbaste myran i stacken.. Min glass hann nästan smälta innan Niklas glass var klar.. Men men, gott var det med glass och mysigt var det att göra något med pojkvännen :)







Vilda djur på riktigt

Upplev Kolmårdens vilda djur på kittlande nära håll.. Hur nära vågar du komma?



Min fina personal, Daniel och Pernilla :)


Pernilla o jag


Det känns tungt att vi snart stänger och att säsongen är över, jag har ju för tusan varit borta halva sommaren! Men gud så roligt vi har haft, som att jobba i de där hattarna ;) Krävdes bara 30 graders värme, en dos tristess samt några likasinnade ungdomar..

~*~ Kimmen ~*~


R.I.P Joakim Engberg  890421-090805

~ Vila i frid Kimmen ~
Du kommer alltid att vara saknad och vi kommer alltid att minnas dig
Även om du nu inte lever bland oss kommer du att leva för evigt i våra hjärtan


Vi är många som tänker på dig och som känner med dina nära och kära




Det finns bara en sak att göra

Jag mår fortfarande illa, så jag har inget annat val än att gå o lägga mig... Ska jobba imorgon, jippie! Eller inte...





Var är Peter Pan när man behöver honom?!

Jag har gnällt hela dagen om hur hungrig jag varit och nu, några timmar senare när jag fått middag + efterrätt skulle jag inte ha något emot att känna mig hungrig igen; fyyy så jag mår illa! Kommer ni ihåg känslan av hur yr och illamående man blev som barn när man tryckt i sig en hel påse godis?
Jag åt baguette med salami och brie till middag och en liten (och då menar jag liten) choklad-mousse-kladd-grej till efterrätt, och jag mår så illa! Jämmer och elände, sylt o pannkaka och you name it! *phew*

Känns som om jag börjar tappa stinget en aning.. Eller vad säger du Lina? Vad hände med den underbara talangen att svulla och inte säga stopp förens det är slut..? Om detta betyder att jag har blivit vuxen tycker jag inte om det, inte det minsta!


So Pan, take me away!






Sex and the city is the real thing!

Precis som Lina tycker jag om att referera situationer i mitt liv till scener ur Sex and the city.. Inte bara när det gäller sex och relationer utan också andra händelser och upplevelser.. Som nu senast när jag i vanlig ordning reflekterade över mitt liv och hur det mesta går min väg.. Jag fick det jobb jag ville ha, kom in på flera utbildningar som jag sökt, har en underbar pojkvän som jag snart ska ut o resa med osv osv..

Och som Charlotte i satc-filmen oroar sig över att allt i hennes liv är så perfekt.. Hon har fått barn, är gift med en trevlig flintis och lever så himla gulligt och lyckligt, så väntar jag; liksom hon, på den stora katastrofen.. "The setback", så att säga.. Men så säger Carrie så gulligt, "sweetie, you shited your pant's this year; maybe you're done".. Jag har skadat  båda händerna, varav brutit ena och fått bestående men.. Kan det vara så att jag också är klar för iår? Kan bara hoppas, kan bara hoppas...


Gips precis avtaget, inte mysigt..


Hade som ett extra lager med skin som tog ett tag o pilla bort :S :S


Kan lätt konstatera att detta är något jag gärna vill slippa göra om!

Nedräkning

13 dagar kvar tills jag blir en KSM:are, jag längtar verkligen!

Majs också!

Vem fryser in 1kg köttfärssås i en bytta? Jo, den som vill att jag ska äta choklad, majs och champinjoner till lunch :(


Ska bli intressant o se hur det ska gå till att "hacka loss" något ätbart av den här isklumpen utan att tina den.. Och sen när den väl tinas är jag glad att jag slipper leva på köttfärssås i 4 dagar..


Dock räddades dagen av en risifrutti :)


Well..?

Nu har gipset varit av i 24h, men jag känner mig fortfarande stel och öm; inte så konstigt kanske? Några sekunder efter att gipset tagits av stank det inte bara, utan det kittlade i hela handen; som om den somnat... Den känslan kan fortfarande dyka upp, men det jag lider mest av är mitt lillfinger; som egentligen inte har något som helst med saken att göra.. Tydligen så har jag en mjukdelsskada i mitt lillfinger som gör att det inte bara är snett, utan helt fucked up..

När jag knyter handen syns inte pluttefingret, för att det helt har gömt sig under mitt ringfinger.. Så med andra ord är det ganka vridet, snett och...fel... Det gör inte speciellt ont, men det är irriterande; och tanken av att mitt lillfinger kommer vara ivägen resten av mitt liv stör mig mest.

Överläkaren och ortopeden som kollade på min hand igår blev både förbryllad, fundersam och lyrisk på samma gång.. Han hade aldrig sett något liknande innan.. Klart att han har sett vridna och sneda fingrar, men det är alltid i samband med en fraktur; tillskillnad från mitt finger som inte är skadat överhuvudtaget.. Han kollade på mina röntgenbilder, mitt finger och sen röntgenbilderna igen.. För på bilderna ser mitt finger inte alls konstigt ut; vilket fick läkaren att klia sig lite extra i huvudet..

Han fick till sist kalla in en arbetsterapuet som skulle få ge sitt utlåtande.. Det första han säger när terapueten kommer in är; "snälla säg att du aldrig sett något liknande, för då blir jag glad".. Det hade hon ju givetvis inte och båda blev alldeles till sig, men när extasen lagt sig var de ju tvugna att komma på hur i h*vete de skulle fixa problemet. Lösningen; kardborreband..

Så nu går jag med två band runt lillfinger och ringfinger, bara för att lillfingret ska börja "dra åt rätt håll".. Dock är jag skeptisk, då läkarna bara kom på någonting för att jag skulle kunna gå därifrån.. De försökte övertyga både mig och sig själva att den lösningen skulle funka; men jag är inte alls övertygad..


Lillfingret kryper in under ringfigret, vilket inte är så smidigt..


Bara jag som är skeptisk?


RSS 2.0