Pocahontas

Jag älskar verkligen Disneyfilmer! Sitter för närvarande med en tår på kinden och har precis kikat färdigt på Pocahontas som visades på Tv. Snyft!

Jag håller inte riktigt med om att alla Disneyfilmer slutar lyckligt. Det värker i hela hjärtat, han åkte och hon stannade kvar buhuuuuu, hur kan det vara ett lyckligt slut?! Kärlek ska inte vara logisk och Disney gjorde den just logisk i denna film, fel fel fel! Jag tycker att hon skulle ha följt med sin hunk, så det så!

Rösterna i den svenska versionen är så himla grymma så det finns inte (dock är Pocahontas pappa inte helt 100, men det beror på hans dåligt översatta repliker också). Jag skulle vilja se alla klassiska Disneyfilmer även på engelska, tror att de kan göra filmerna ännu bättre.


Lyset tänt men ingen hemma

Stackars lille Sixten. Han var ute och sprang i sin boll häromdagen och blev antagligen skrämd av någonting fasansfullt. Han stängde av. Han frös och blev stel som en morot.

När jag märkte det så plockade jag upp stackarn och lade honom innanför tröjan en liten stund. Där låg han mellan mina bröst och hade det fint och efter en stund vågade han sig ut i världen igen.

Han satte sig tillrätta i mitt knä och satt där, länge. Fortfarande stel och långt borta i fjärran satt han så i femton minuter. Jag kunde peta på honom utan att han reagerade alls, så han måste ha blivit vettskrämd där på golvet.

Har dock hört att det är en försvarsmekanism hos gnagare att "stänga av" så. Spela döda, ungefär. Jag menar, getter fryser ju till och välter sedan stela som lik.

Jag kan dock hälsa att Sixten nu har återhämtat sig helt från traumat i bollen och nu är sitt matglada och lata jag igen :) Allt som behövdes var lite lugn och ro i buren, tv och torkad frukt.


Det här med nystädat...

När jag ändå är hemma idag så passade jag på att städa Sixtens hem (bur), och reaktionen från pojken blev väl kanske inte den jag hoppats på.

Han tittade först runt förtvivlat innan han hetsåt hälften av vadden (sin säng) och ilsket drog med sig resten. Han spottade sedan ut fluffet i ett annat hörn och for sen fram en mulvad hög på socker. Han la sig på mage och paddlade runt runt i sågspånet (tror att han försökte gräva en tunnel) och sen började han brottas med vadden igen. Nu sitter han för tillfället i sitt hörn och tjurar, han vägrar prata med mig och han har slutit sig som en ihoprullad igelkott.

Tur att han fortfarande har all smaskig mat kvar att upptäcka, för det är nog bara det som kan få honom på bättre humör misstänker jag...


Semla i solen

Märkligt att alla prinsesstårtor var slut JUST idag, hehe. Attans!

Men det fick helt enkelt bli en semla till kaffet idag istället, och det är ju inte fy skam det heller :)

Stod ute på balkongen i solen en stund och njöt. Våren är på väg! Men än är det kyligt så semlan får avnjutas inomhus.


En solig dag

Sverige har fått en prinsessa, bebislycka! Kanske ska det ätas prinsesstårta till kaffet idag? :)

Men jag visste redan innan jag gick och la mig igår att en bebis skulle födas inatt. Jag är inte synsk, jag följer rätt personer på Twitter ;)

Det är en solig dag och mitt humör är på topp, inte bara för prinsess-födseln utan av många andra härliga anledningar också.

Nu fortsätter myset här i soffan och i mjukiskläderna, sedan blir det promenaaaad!


Söndag i Kolmården

Det blev söndagsmiddag hos mina föräldrar denna vecka också :) Det är så mysigt (och gott) att åka ut dit med jämna mellanrum, bli ompysslad av föräldrarna.

Passade även på att gosa lite med marsvinet Kexet, hon är så söt!


Vilken härlig da'

Lalalala la la la la.. Solen skiner, det är söndag och Jeanette ska jobba..


Party?

Nu är sminket på och håret är fluffigt, är det fest jag ska på tro?

Nope, jag ska till jobbet :) När man har släpat runt i mjukiskläder hela dagen så är det rätt härligt att få piffa upp sig en smula ;)

Dock regnar det ute, så jag lär ju se ut som ett dränkt virvelmarsvin när jag kommer fram...


Fint väder

Det är soligt OCH fredag, kan det bli bättre? Kaffe i en solstol uppe i fjällen kanske, men annars är detta svårslaget :)

Jag ska försöka jobba på här nu så att jag hinner med en promenad sen :)


Sixten

Han är så söt den där hamstern. Snäll och gosig är han också. Nu väntar jag bara på att han ska börja prata så att jag slipper sitta här och prata utan att få svar ;)


Djungelvråååål

Idag på förmiddagen satt jag och jobbade i mitt lilla rum hos Rädda Barnen. Jag filade på innehåll till tidningen varvat med en intervjuguide, samtidigt som jag mumsade på djungelvrål. Sämre stunder kan man ha :)

Men man får passa sig så att man inte äter för många ;)




Twitter

Om ni tycker att jag inte skriver så mycket, eller för den delen "roliga" saker här, så följ mig på Twitter istället/också! Där skriver jag lite oftare, lite roligare, och lite mer personligt (som alla andra). På Twitter kan vad som helst dyka upp (dagens lögn), och kanske får ni en annan bild av mig? Vem vet, jag kan ju rent av vara en cool prick? Mohaha! I dare you to follow me!

@Jealu251


Praktikantens kontor

Jag praktiserar för närvarande hos Rädda Barnen här i Norrköping, och häromdagen fick jag nyckel och tillgång till ett arbetsrum. Det är ett ljust rum med utsikt mot torget utanför och det känns som en bra miljö att vara produktiv i. Rummet har bra vibbar helt enkelt ;)

Idag var jag även på "studiebesök" hos två klasskompisar som har sin praktik på Stadsmuseet. Det var roligt att se hur de har det uppe hos sig,
och de har verkligen gjort det så mysigt på det utrymme de blivit tilldelade :) Vi lunchade även och pratade om våra upplevelser so far. Hehe, det fanns en del att prata om och det var så roligt att höra om deras äventyr ;)

Här kommer lite bilder på mitt arbetsrum, ni får ursäkta röran, men research pågår!


Alla hjärtans dag

Säger man "grattis på alla hjärtans dag", "trevlig alla hjärtans dag", eller vad säger man? Hur som helst så hoppas jag att ni får en bra och mysig dag, alla hjärtans dag eller inte <3

Min förmiddag har än så länge varit väldigt produktiv. Jag var på möte hos Mediakontoret AB, och sen gick jag förbi Rädda Barnen och pratade med min handledare. Jag har praktik för tillfället och jag ska alltså ta fram en tidning åt Rädda Barnen. Ett kul och spännande projekt :)

Nu på förmiddagen hann jag även med en promenad i det härliga men slaskiga vädret. Höll på att sätta mig på arslet ett par gånger, men jag klarade mig. Hehe.


Sant

Vissa dagar känner jag precis såhär:


Hundvakt

På förmiddagen idag hundvaktar jag Linas lille prins Eddie. Himla go hund! Vi har hängt i soffan, varit ute i snön och så har vi lekt lite granna. Nu roar han sig med ett ben och jag med kaffe. Mysig förmiddag och en toppenstart på denna torsdag!


Takida

I fredags kom kusinen och hennes fästman ner från Stockholm och följde med mig, Tim, min lillebror, Tims lillasyster, Tims kompisar Viktor och Rickard på konsert i Flygen. Takida var riktigt duktiga och väldigt bra live! Det var en toppenkväll helt enkelt :)


Dagens insikt

Jag tror nog att jag ska låta bli att färga håret och låta min naturliga hårfärg få en chans.

Jag har en ganska rejäl utväxt nu och min riktiga hårfärg är inte så pjåkig trots allt. Om jag ska vara ärlig så hade jag glömt hur min hårfärg såg ut, färgar ju alltid håret annars.

Så till sommaren kommer jag nog skutta runt i min egen färg :)

I rätt ljus så syns ju inte utväxten alls, great!


Melodifestivalen

Vilken första deltävling, bortsett från en hel del så var det grymt bra!

Kvällens plus:
+ Ana Gina, guuuud så bra, grym och bara bäst!
+ Loreen, hennes röst, hennes låt, hennes kläder, koreografi; ALLT var världsklass!
+ Sara Dawn Finer var fin, elegant och riktigt duktigt.
+ Bergström, vilken skådespelerska haha!
+ Sean Banan, kör sin grej till 1000% och hans låt lär spelas på varenda knatte-disco framöver. Och på Puls.
+ Roligt att "barfota-modet" är tillbaka.
+ Ana Ginas fasttejpade snus

Kvällens minus:
- Vad var det med effekterna som vissa valde att ha i TV? Som Dead by April och The Moniker. Usch.
- Programledarnas sång/dans/broadway-nummer, nja på den.
- Afro-dites nummer, de hade dålig koll på varandra, kom av sig, det såg rörigt ut och Kayo såg helt disträ och off ut. Tur att de hade duktiga körtjejer också.
- Någon som kommer ihåg de tre brudarna i cowboy-stövlar? Nä.
- Marie S, vilket skämt! Sex säljer, men det krävs en bra röst och en bra låt för att vinna Mello. Komiskt också att Måns Z kände sig tvungen att skriva något positivt på Twitter. Toffel.
- Playback på Dead by April?
- Tolkningen av Dilbas låt med någon slags konstinstallation. ABBA-Benny i en "rockig" DiLeva tunika och Flinck-moves. Vi kunde nog ha klarat oss utan.

Kvällens frågetecken:
? Afro-dites kläder
? Thorsten Flinck
?

Det finns nog en hel del mer att säga, men allt som allt så bjöds det på trevlig underhållning. Jag åt mycket godis men inga blötlagda digistivekex ;)


Frukost/brunch hos Lina

Finns det någon bättre start på en dag än att hänga med Lina och äta pannkakor? Jag tror inte det va!

Det är så underbart, för Lina förstår hur pannkakor ska ätas. Till pannkakor äter vi nutella, glass och bär, mums! Jag har varit sugen på pannkakor vääääldigt länge, och de amerikanska pannkakorna Lina bjöd på idag var magiska! :)


Promenad

Vilken underbart väder! Tog en skön promenad efter lunch, väldans härligt :)


God morgon

Underbart att vakna till solsken och vit vinter!

Dock är inte Sixten redo att vakna riktigt ännu. Hehe plutten...


RSS 2.0