Valkompassen

Nu såhär i valtider är det inte så lätt att veta vad man ska rösta på. Eftersom jag röstar för första gången kände jag att det var dags att läsa på, så ett steg i rätt riktning var att göra ett ganska dumt men ändå kul test. Och som jag var ganska medveten om så lutade det åt miljö-muppshållet :P Sen vetti fasen hur Sverigedemokraterna hamnade så högt upp?? Men men.. Var min röst hamnar återstår att se. Men vad jag hittills läst mig till så stämmer inte resultaten på detta test iaf, den saken är klar..



Gå in på SvD:s hemsida och prova vettja! ;)


Spara spara spara

Eftersom vi har en del resor framför oss så är det god tid att börja spara nu känner jag. Så därför har jag etabletat inte bara en, utan tre sargrisar i hemmet :D Samt ett sparkonto givetvis.


Det säger sig självt vad pengarna ska gå till :P


En tjock ko får bli sparbössa för matpengar


Denna är för närvarande tom, men men ;)


Dagens låt

Across the overpass - The Solids


Minipajer

På förmiddagen var jag och Norrköpings alla surkarts-pensionärer ute och handlade. Trots att jag blev ordentligt mörbultad av kärringarna med vassa armbågar (lätt överdift) så handlade jag hem mat som förhoppningsvis ska räcka ett tag. Bestämde mig även för att göra små pajer med köttfärs, mums blev det! Tänk vad man kan göra i en muffinform ;)

Kanske borde nischa min blogg till: "mat du kan laga i en muffinsform, nytt recept varje dag!" :P Hehe. Det tål att tänkas på..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dagens låt

Rättare sagt: dagens artist

Jason Castro


Att plugga på Universitet

Det är nog bland det bästa jag har bestämt mig för att göra tror jag, börja studera på Universitet. Det går inte riktigt att beskriva varför, men det är toppen!

Speciellt när man första dan' får ett kompendium som ska läsas till två examinerande föreläsningar dagen efter ;) Men jag gjorde bara som så att jag köpte mig en iste och satte mig på Waynes någon timme och läste igenom rubbet. Himla mysigt och mindre jobbigt än vad det hade varit om jag hade suttit hemma. Så i höst kommer jag nog studera en del på ett fik någonstans :)




Alice hemliga last

Nu när katterna har bott hos oss ett tag börjar deras underbara personligheter träda fram mer och mer. Alice har utvecklat ett intressant beteende nu den senaste tiden. Hon älskar armhålor. Deodorantiga-, håriga-, svettiga- och you-name-it-armhålor. Haha.

Vad hon gör är att hon först luktar, sedan naffsar hon och burrar ned sig ordentligt. Lustiga katt. Hon våldförde sig precis på min stackars första-dagen-i-skolan-och-intervju-för-extrajobb-armhåla..







Det ser nästan på gränsen till perverst ut. Tim, vår katt har armhåle-fetish!


Trötta katten Bob




Medier, representation och självbild

Så heter den seminariegruppen som jag ska vara med i!

Kort sammanfattning av vad vi kommer att diskutera:
"I den här seminarieserien ska vi diskutera relationen mellan våra egna erfarenheter, självbilder och de berättelser om samhället som framträder i mediala sammanhang. Utgångspunkten är att mediala berättelser är betydelsefulla för oss när vi försöker förstå vilken vår egen – och andras – roll kan tänkas vara i förhållande till den mediedramaturgi som gestaltar det samhälle vi lever i".

Ser också att jag hamnat med en hel del kul folk, så det kan ju inte bli annat än bra? Plus att vi ska ha seminarierna med Mr.Ramsten himself ;)

Imorgon drar terminen igång och jag längtaaaar! :D




Morgonbus

Som vanligt var det full rulle här på morgonen, speciellt i sängen. Efter att Tim åkt till jobbet var det brottningsmatch på hög nivå bland lakanen. Jag var inte med. Alls. Jag var bara avsats och något att gömma sig bakom :P




Bobban slänger sig om och ger mig den där blicken.. Ujuj :P




London

Igår var jag och Tim uppe hos Tims pappa Agne och bokade en resa till London i november. Vi blir ett par stycken som ska iväg, vilket blir nytt men spännande för mig :D Brukar oftast resa med familjen annars, med undantag för en tysklandsresa med tyskagruppen första året på gymnasiet.

Det blir alltså: Jag, Tim, Tims lillasyster Linn, Agne, Bettan (Agnes sambo), Bettans två barn Patricia och Jonathan samt Jonathans flickvän Sandra..

Mamma tipsade om ett hotell som hon och Daniel bodde på under deras Londonresa för inte så länge sedan, och hux flux så blev det just det hotellet som vi ska bo på. Det är en bar med ett fåtal rum, men det ser så himla mysigt ut! Tänk att sitta i baren på kvällarna och sen bara behöva knalla upp till rummet när man börjar bli trött, kanoners!

Inte nog med det. När jag berättade för mamma att allt nästan var bokat och klart utbrister hon bara i telefon "vi åker också med!". Sagt och gjort, mamma, pappa och lillebror åker till London samtidigt som oss och ska bo på samma hotell. Dock flyger de med en flight innan oss, men hem åker vi samtidigt. Haha. Vilken familjesemester det blev av det hela :P


Bilder från Brewers Inn's hemsida:







Min vecka



Florida here we come! :D

Nu har min familj preliminärbokat ett 180 kvm stort hus med pool i Cape Coral Florida!! USA är bland det häftigaste jag besökt och jag är så otroligt glad att vi ska tillbaka och att min underbare pojkvän också får följa med :)

Tanken är att vi ska vara borta i tre veckor och då ska förhoppningsvis några av dem dagarna spenderas i New York!

Bilder av huset:














Nu är det bara att börja spara pengar så att man kan shoppa loss ordentligt och leva livet! Förra gången brände jag 10.000kr på två veckor, så nu ligger ju pressen på att jag ska ha med mig mer fickpengar eftersom vi ska vara borta ytterligare en vecka. Så från och med nu; SPARA SPARA! Tur att jag öppnat ett spar/semesterkonto, nu ska vi bara se till att hålla det vid liv fram tills det är dags att åka. Min nya hobby: se sparkontot växa varje månad!



Bob & Alice


En fin bild på Alice tagen av Peson :D


En tröttis Bob


Bild tagen vid Mälaren i Stockholm

 

 

 


Mycket på g

Igår var jag på en intervju gällande ett extrajobb. Idag fick jag reda på att jag fick jobbet. Hurra. Dock tänker jag tacka nej, då jag hade varit låst till att jobba varje helg; vilket inte fungerar för mig. Jag ser hellre att jag jobbar någon kväll i veckan och några helger i månaden. Jag vill alltså ha det lite mer flexibelt.

Dock har jag så svårt för att tacka nej till jobb. Lönen var inte den bästa, men ändå. Pengar är alltid pengar, och med två småttingar här hemma nu så är lite extra pengar alltid välkommet.

Så letandet efter det "perfekta extrajobbet" fortsätter. Jag har redan fått ett litet napp, så jag ska på intervju nästa vecka. Go me! :)

Snart är det även dags att börja söka extrakurser! Jag har tänkt läsa en distanskurs vid sidan av mina ordinarie studier. Men det kommer inte dra igång förens i vår.. Så nu jäklar ska det in många järn i elden! ;)


I'm just sayin'...







Snorbobba!

Det är tur att Lina kommer hit snart. För just nu sitter jag bara och söker på synonymer till "snorkråka". Hur kul är det?

Snorkråka
Snorbobba
Snorbuse
Snorjärs
Snorlobb

Osv osv.. Finns ju ord som inte börjar på "snor" också, men det får bli ett annat kapitel ;)

Stockholm i helgen DEL 3

Gröna Lund! Tjoho! :D 


Det första som hände var att Hampus vann 1,8 kg bilar!


Madde och Jimmy


Hampus och Stefan köar till lilla parisehjulet


Tessan jagar maskotar


Vi åker tekopparna med Hampus


Sen var det dags för lite "vuxen"-karuseller


Den var ganska läskig faktiskt



Men jag var glad iaf :)




Stockholm i helgen DEL 2

På lördagskvällen var vi hembjudna till Tessan & Maddes pappa Reidar på kräftskiva. Hela halva släkten var där så det var kul o träffa alla. Man gör ju inte det allt för ofta numera.


Reidar i stråhatt och med ett par nubbar i magen ;)


Glada släkten :)


Glada kusiner ;) Och ja, jag skelar. Med flit


Kvällens bild!


Stockholm i helgen DEL 1

I lördags åkte jag upp till kusinerna i Stockholm. Som vanligt var det alldeles för länge sen vi sågs, men också som vanligt blev det hur kul som helst :)

Lördag:
Då var vi ute med en båt. Tydligen så var det Mälaren vi var på ;)


Mitt söta kusinbarn Hampus var med och busade :)


Liz var självklart också med


Tessan och Stefan


Stefan skulle åka wakeboard


Jag lyckades fånga vurpan på bild


Tessan åkte ring


Sen var det min tur :)


Mitt upp i allt började det regna. Men det var ändå skönt i vattnet




Fredagen den 13:e

I fredags träffades Lina, jag, Peson, Ida, Michis och Martin för en trevlig kväll ute and lots of catching up ;) Kvällen började hemma hos Lina, sedan var det vidare till Världens bar innan vi slutligen hamnade på Munken. MYCKET trevligt :)

Det togs en hel del foton under kvällen, men dem kommer nog inte hamna här utan de kommer att läggas upp på facebook. Så bra var dom ;)


Den här bilden kan jag dock vara snäll o bjuda på :P


Modernitet och rörelsefrihet: Retorik, artefakter och livsmiljöer

Nu när höstterminen drar igång börjar vi också med P4 (projektblock 4) "Kultur och mediegestaltning i en globaliserad värld" heter det och ska som inläggets titel handla om retorik och annat skojsigt.

Vi har fått möjligheten att välja en eller flera "teman" till de seminarier som vi kommer att ha. Jag som är en "ha-galen" typ ville välja det mesta, men fick sedan begränsa mig. Dessa val skulle komma med en tillhörande text eller en bild. Jag valde en bild.



Valbara teman:

Hur medier framställer det vardagliga livet

Observation och analys av vardagliga situationer

* Fritid och tvångstid

* Sociala roller

Autenticitet och smakformer

* Sociala normer

Politik och makt

Etnicitet

Intersektionalitet

* Sexualitet

Teknik och människosyn

Frihet och kontroll

Gränsen mellan människa och maskin

Utopi / dystopi


* = mina val



Morgonträning

Oh vad trött jag var imorse! Meningen var att jag skulle gå upp i samma veva som sambon gick till jobbet, men det blev ungefär cirkus någon timme senare :P Men det ska man inte få ångest över!

Hur som helst.. Efter min återfunna livsglädje från igår tog jag den energin och pallrade mig ned till gymet i källaren och sprang av mig på crosstraining-maskinen. Jag trodde att flåset vad det som skulle förstöra för mig, men det var vaderna. Det mest vältränade på hela min kropp är vad som gör ont. Bajs skulle jag sagt i normala fall, men nu väljer jag att bara ta nya tag imorgon ;)

På schemat idag:
* Måla naglarna
* Beställa klipptid

Jag har alldeles för tråkigt. Jag vill att skolan ska börja!


~ Jag lever i en värld med enbart lyxproblem ~



Jag lever det liv jag vill leva

Igår kom min underbara själsfrände Lina hit och pratade en stund. Men eftersom det var för många killöron in the house så gick vi en lång promenad istället. Den promenaden gav mig massor av livsglädje tillbaka och det var precis den uppåtspark jag behövde! Jag var så himla glad och lycklig när jag kom hem!

Lina och jag diskuterade bland annat vart i livet vi står just nu, vad vi lämnat bakom oss och vad vi har att jobba mot i framtiden. Roligast var nog att diskutera gymnasietiden. "Fan, vi har vuxit upp", kom vi fram till. Från två små Kolmårdsmuppar som åkte buss in till skolan varje dag, tog långa skogspromenader och underbara frossa-godis-och-se-sex-and-the-city-martons till universitetsstuderande unga kvinnor, som nu bor inne i stan och har otroliga pojkvänner.

Vi lever de liv vi vill leva helt enkelt.




Syskonkärlek


Such a drama queen!






Sova middag


Efter mycket bus och lek är det skönt att ta igen sig lite :)


Bob & Alice




Bob


Alice


Kattungar

I flera månader har vi tittat hit och dit på massor av kattannonser, besökt fiahemmet osv. Men i måndags hittade jag en annons som jag visade för Tim och vi båda sa på en gång att dem ska vi åtminstone åka och titta på. Så jag skickade iväg ett sms 40 min efter att annonsen kommit upp på blocket och fick snabbt svar. Så igår (tisdag) åkte Tim och jag långt långt ut på landet (1.5 timmes bilfärd) nästan hela vägen till Kisa för att kolla på ett syskonpar. Vi var båda överens om att det gällde att vara extra kritiska ifall vi skulle ta med dem hem. Men det behövdes inte många minuter förens vi båda var helt sålda. Dem skulle vi ha! Och så blev det :D

Bob och Alice



Fler bilder kommer givetvis. Jag måste bara få dem att sitta still en halvsekund. Det är ingen lätt uppgift kan jag säga med en gång..


Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Den här bilden kan bara inte lämnas utanför. Jag är ledsen älskling, men du får offra dig ;)


Ganska frestande att ge honom en liten knuff över kanten..


En helg på sjön

I helgen fick jag följa med Tim, hans far (Agne), syster (Linn) samt pappans sambo (Bettan) ut på sjön. Det var första gången som jag seglade, så det var väldigt roligt. Vi sov även över i båten. Det var en perfekt helg för mig att varva ned och stressa av efter en fullspäckad sommar. Jag var nästan pinsamt sömnig där ett tag. Men jag kom ändå trea i yatzy! :D








Bildbevis: Tim badade! Han var säkert i vattnet i 5 sekunder ;)








RSS 2.0